Foto: AFP/Scanpix/LETA

Naomi Kempbelas vārds slavenību aprindās pasaulē ir zināms teju visiem. Lai gan lielākā daļa viņu sauc tikai par supermodeli, Naomi dzīvē mācījusies gan dejot baletu, gan bijusi arī reklāmas seja, dziedātāja un iemēģinājusi savus spēkus kā aktrise. Taču šerpais raksturs nereti viņai dzīvē sagādājis problēmas, tāpēc likstas ar likumsargiem viņai nav svešas – Naomi pat kādu brīdi pavadījusi aiz restēm.

Pasaulslavenā supermodele jeb "Melnā pantēra" dzimusi 1970. gada 22. maijā, attiecīgi 2018. gadā atzīmējot savu 48. dzimšanas dienu. Modeles karjeru viņa uzsāka 15 gadu vecumā, kad parakstīja līgumu par "Synchro Model Agancy" – viņa tika "pamanīta", staigājot pa veikalu un apskatot skatlogus. Naomi uzskatāma par vienu no ietekmīgākajām deviņdesmito gadu modelēm, un kopā ar daiļavām, kā Linda Evandželista, Sindija Krouforde, Klaudija Šīfere, Kristija Turlingtone un jauniņā Keita Mosa kļuva par supermodeļu ēras "Lielo sešinieku".

Kad Naomi bija 10 gadi, viņa brīvo laiku aizpildīja ar baleta nodarbībām, apmeklējot mākslas skolu Londonā ("Italia Conti Academy of Theatre Arts").

Foto: Vida Press

Viņas karjera attīstījās ļoti strauji. Papildus veiksmīgajam modeles darbam, viņa izmēģināja spēkus arī citos ampluā, kļūstot par reklāmas seju, piemēram, tādam pasaulslavenam zīmolam kā "Ralph Lauren". Vēl Naomi bijusi redzama bilžu formātā arī dažādos izdevumos – kādreiz viņa drosmīgi pozējusi "Playboy", kā arī filmējusies tādu slavenu mūziķu videoklipos kā Boba Mārlija, Džordža Maikla, Maikla Džeksona u.c. Viņa arī bija pirmā tumšādainā meitene, kuras fotogrāfija rotāja žurnālu "Vogue" un "Time" vākus.

Lai gan pasaulē viņu asociē ar modeles profesiju, Naomi spējusi sevi veiksmīgi pierādīt kā dziedātāju un aktrisi – īpaši veiksmīga šī karjera viņai attīstījās Japānā. Viņas populārākais hits ir "Love and Tears", bet 1995. gada albumam "Babywoman" tika pārdots vairāk nekā miljons kopijas. Tāpat Naomi Kempbelas vārds pasaulē tiek saistīts arī ar viņas radīto parfimērijas līniju.

Problēmas ar likumu un nonākšana cietumā

Foto: Reuters/Scanpix

Kopš 1998. gada modele sava straujā rakstura dēļ diezgan bieži viesojusies tiesas zālē – vairāk gan kā persona, pret kuru izvirzīta prasība, lai gan netrūkst gadījumu, kad modele pati vērsusies pret pāri darītājiem. Piemēram, 2000. gadu sākumā viņa iesūdzējusi tiesā tabloīdu "Daily Mirror" par personīgas informācijas izplatīšanu, kas saistīta ar ārstēšanos no narkotiku atkarības.

Par Melno panteru dēvētās modeles pieredze ir apliecinājums runām par modes biznesa vētrainajām aizkulisēm – 1999. gadā viņa patiesi devās ārstēties no piecus gadus ilgušas kokaīna atkarības, kas, kā viņa vēlāk atzinusi intervijās, piederējās pie tā laika dzīvesveida. "Daily Mirror" viņa pārmeta privātuma aizskārumu, jo tika uzskaitītas konkrētas ārstēšanās detaļas.

Runājot par pret viņu vērstām apsūdzībām, var minēt, piemēram, ka 2006. gadā daiļavai tika piespriesti piespiedu darbi par kalpones iekaustīšanu ar mobilo telefonu. Togad viņa tika apsūdzēta par uzbrukumu vēl kādai bijušajai darbiniecei, jo modele neesot spējusi savaldīties, kad nevarējusi atrast konkrētas džinsa bikses, raksta "Fox News". Par pārkāpumu viņai piesprieda piespiedu uzkopšanas darbus sabiedriskās vietās, došanos uz dusmu savaldīšanas programmu, kā arī nepieciešamību segt kalpones ārstēšanās izmaksas.

2008. gadā viņu notiesāja par uzbrukumu Londonas Hītrovas lidostas darbiniekam, jo viņas bagāža pārpratuma dēļ netika atgādāta galamērķī, vēsta "The Tepegraph". Pēc šī incidenta viņa dažas stundiņas pavadīja aiz restēm, kā arī modelei uz visiem laikiem liegtas tiesības lidot ar "British Airways" kompāniju. Šī gan nav vienīgā reize, kad modelei gadījies "saķerties" ar kādu no lidostas darbiniekiem – lielākoties nesaskaņas radušās nokavētu lidojumu vai tieši pazaudētas bagāžas dēļ.

Savukārt 2009. gada augustā Kempbela saskrāpēja aci kādam uzmācīgam paparaci. Tolaik Kempbelai bija romantiskas attiecības ar krievu miljardieri Vladislavu Doroņinu, un lieki teikt, ka slavenību fotogrāfi nemitīgi pārītim mina uz papēžiem, cenšoties iemūžināt unikālus kadrus.

Toreiz vienam no paparaci pagadījās varens ķēriens - mīlnieki, kuri aizvadīja romantiskas brīvdienas uz jahtas, piestāja Lipāru salās netālu no Sicīlijas krastiem. Slavenību fotogrāfs Gaetano DiDžovanni steidza iemūžināt kadrus, kuros modele un bagātnieks pastaigājas pa vietējo pilsētiņu, taču Naomi ar to nebija mierā un sāka vicināt savu somiņu.

Cīņas karstumā daiļava ar savu auksto ieroci, dārgu dizainera somiņu, pārskrāpēja fotogrāfa aci, un DiDžovanni pievilcīgo modeli iesūdzēja tiesā. Sešus gadus pēc šī incidenta Sicīlijas tiesa beidzot paziņoja spriedumu - nosacītu sešu mēnešu cietumsodu.

Kā vēsta ārvalstu mediji, spriedums pamatots ar to, ka fotogrāfam pārskrāpētās acs dēļ nācies vērsties pēc palīdzības pie mediķiem, un arī atkopšanās periods bijis ellīgs - briesmīgais ievainojums dzijis trīs dienas.

Attiecību līkloči, televīzijas raidījumi un labdarība

Foto: AFP/Scanpix

Arī mīlas dzīve Naomi bijusi gana raiba, un pielūdzēju viņai nekad nav trūcis. Dažādu nopietnību attiecības modelei kādreiz bijušas, piemēram, ar dziedātāju Ašeru, aktieri Robertu de Niro, bokseri Maiku Taisonu un vēl citiem ietekmīgiem kungiem. 2008. gada Kempbela uzsāka attiecības ar krievu biznesmeni Vladislavu Doroņinu. Tieši Naomi ieveda Doroņinu Holivudas sabiedrībā, turklāt arī piekrita kļūt par reklāmas seju viņa elitārajam dzīvojamo namu kompleksam Maskavā. 2018. gada sākumā ārzemju mediji ziņoja, ka modele slepus uzsākusi attiecības ar 35 gadus veco reperi Skeptu.

Tā kā Naomi dēvēta par vienu no labākajām modelēm pasaulē, kurai izdevies izveidot veiksmīgu un spožu karjeru, viņa palīdz atrast arī nākamās meitenes, kuras varētu iekarot šo industriju. Naomi bijusi viena no mentorēm šovā "The Face", lai meklētu "modeles seju", kas varētu attīstīt apbrīnas vērtu karjeru.

Taču skandalozā būtne jāmin ne tikai veiksmīgas karjeras, straujā rakstura un vētraino attiecību dēļ. Naomi aktīvi atbalsta dažādas labdarības organizācijas, piedalās pasākumu organizēšanā un pati iesaistās palīdzības sniegšanā. Viņa atklājusi, ka palīdzēšanai bērniem ar vajadzībām viņu pievērsis Nelsons Mandela, kuru pirmo reizi satikusi 1990. gadā – viņš esot Naomi parādījis, cik ļoti Āfrikā bērniem nepieciešama palīdzība. Savas dzīves laikā viņa pabijusi dažādās bēgļu nometnēs un bērnu namos visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!