Foto: Vida Press
Slavenību dzīve ļoti daudziem asociējas ar naudu, žilbinošu spozmi un trakulīgām ballītēm. Tomēr tai ir arī savas ēnas puses. Sabiedrībā zināmi cilvēki ir tikpat ievainojami kā ikviens cits, un arī no atkarību žņaugiem viņi ne vienmēr var izbēgt. Piedāvājam iepazīties ar vairāku slavenu sieviešu, kas savas dzīves laikā cietušas no atkarības, stāstiem.

Jāatgādina, ka atkarība ir slimība, nevis gribasspēka trūkums. Pirmā aizraušanās ar kādu no atkarību izraisošajām vielām var rasties aiz ziņkāres vai vēlmes ātri un viegli atbrīvoties. Tāpat apreibinošo vielu lietošana nereti ir saistīta ar vēlmi aizbēgt no realitātes, ikdienas problēmām vai kāda kontroles. Katrs stāsts par atkarību ir atšķirīgs, tomēr tiem ir daudz vienojošu elementu, piemēram, izmisums un nespēja pretoties slimībai.

Ieskaties sešos "Viņa" aprakstītos slavenu sieviešu dzīvesstāstos, kuros atklājas atkarību vara un tās radītās sāpes un skaudrums.

Postošas attiecības un pasaules slava: Eimijas Vainhausas dzīve apreibinošo vielu varā

Foto: Reuters/Scanpix

Ja Eimijas Vainhausas dzīve nebūtu aprāvusies pāragri, dziedātāja šonedēļ svinētu savu 34. dzimšanas dienu. Bet arī līdz 27 gadu vecumam Eimija paspēja izdzīvot pat ļoti daudz sāpju un pārdzīvojumu vienam cilvēkam - narkotikas, postošas attiecības un cikliska mēģināšana savu dzīvi sakārtot, kas diemžēl neizdevās. Par lielisko talantu tumšo spēku ēnā turpinājumā.

Eimija piedzima Londonā, Anglijā, taksometra šofera vadītāja un farmaceites ģimenē. Jau no bērna kājas Eimija bija audzināta līdz ar mūzikas skaņām, konkrētāk – džezu. Tomēr 10 gadu vecumā, iespaidojoties no r&b un hip-hop aktualitātēm, viņa dibināja savu repa grupu "Sweet 'n Sour", kam gan ilgs mūžs nebija. 16 gadu vecumā, iedodot savu dziesmu izlasi tuvajam draugam Tailoram Džeimsam, viņas dziesmas nonāca līdz ierakstu kompānijai, kas meklēja džeza vokālistus.

Lasīt vairāk

Narkotikas, nestabila laulība un pēdējā elpa: leģendārās Vitnijas Hjūstones dzīve slavas aizsegā

Foto: Reuters/Scanpix

Ikviens kaut reizi mūžā ir griezis kādu danci vai ar acs kaktiņu pasekojis līdzi viņas aktierprasmei TV ekrānos. Tomēr leģendārās dziedātājas un aktrises Vitnijas Hjūstones slavas aizsegā palika dzīve, kas nebūt nebija kā filmās vai saldākajās mīlas dziesmās. Šoreiz ieskats talantīgās sievietes dzīves likstās.

Dzimusi 1963. gada 9. augustā Ņūdžersijā, Vitnija Hjūstone bija radīta, lai mītu savu priekšteču taciņu un izpelnītos slavu, kļūstot par dziedātāju. Jau no bērna kājas viņa visus apbūra ar savu balss tembru, un 15 gadu vecumā viņa uzstājās arī kopā ar savu māti, cenzdamies iegūt arī savu individuālo iespēju paspīdēt. Aptuveni ap to laiku viņu pamanīja kāds fotogrāfs, kuru savaldzināja Vitnijas dabiskais skaistums. Drīz vien viņa kļuva par visai iecienītu pusaudžu modeli, rotājoties uz tādiem žurnāliem kā "Seventeen". Tomēr, lai arī modeles karjera ritēja samērā veiksmīgi, mūzika viņas sirdi bija iekarojusi daudz spēcīgāk.

Lasīt vairāk

Bulīmija, atkarības un spožs talants: spurainā zvaigzne Demija Lovāto

Foto: Reuters/Scanpix

Viņai ir tikai 26 gadi, bet sasniegumi un dzīves līkloči jau tagad kā no pārpilnības raga – talantīga kopš bērnības, dziedātāja un aktrise, kas ievīta vairākos skandālos. Demijai Lovāto gandrīz bija izdevies izkāpt no atkarību gūsta, tomēr pavisam nesen pasauli pāršalca ziņa par viņas narkotisko vielu pārdozēšanu. Šobrīd populārā dziedātāja un aktrise atkopjas klīnikā, tomēr savā oficiālajā paziņojumā Lovāto norādījusi, ka turpinās cīnīties.

Demija Lovāto dzimusi 1992. gada 20. augustā Albukerkē, ASV. Viņas mamma Diāna ir izbijusi kantrimūzikas dziedātāja, kas cietusi no bulīmijas, informē portāls "Telegraph". Savukārt tēvs Patriks – inženieris, kurš slīdzis atkarībās no narkotikām un alkohola. Viņas vecākiem bijušas vētrainas attiecības ar neskaitāmiem strīdiem. Kādā nesaskaņu brīdī Patriks iecirtis Diānas roku tik stipri durvīs, ka viņa zaudējusi pirkstu. Attiecības nav turpinājušās ilgi – kad Demijai bija divi gadi, vecāki nolēma šķirties.

Lasīt vairāk

Trakulīgie gadi ar Kurtu Kobeinu un postošo narkotiku lāsts: Kortnijas Lovas dzīve pagātnes ēnā

Foto: Reuters/Scanpix

Tautiņās daudzināta, brīva savās izvēlēs un citreiz ārpus kontroles robežām, Kortnija Lova ir kļuvusi par vienu no alternatīvā roka fascinējošākajām figūrām. Trakulīgo dzīvi roka pasaulē Kortnija izbaudījusi gan būdama precēta ar leģendārās grupas "Nirvana" līderi Kurtu Kobeinu, gan meklējot veidus, kā pierādīt savu radošo pusi.

Kortnija Lova dzimusi 1964. gada 9. jūlijā Sanfrancisko, Kalifornijā. Viņas vecāki šķīrušies tad, kad mazajai Kortnijai bijuši vien pieci gadi, tādēļ viņu uzaudzinājusi māte. Jāsaka, ka viņas dzīve jau no pusaudzes gadiem bijusi visai vētraina.

Lasīt vairāk

Cīņa ar alkoholu un citiem dēmoniem: ekscentriskā Lana del Reja

Foto: Reuters/Scanpix

Lana del Reja
jeb īstajā vārdā Elizabete Grānta ir viena no populārākajām amerikāņu alternatīvās popmūzikas izpildītājām, kas, starp citu, viesojusies arī Rīgā. Lai arī dziedātājas mērķis nekad neesot bijis būt slavenai un ar to viņai esot grūti sadzīvot, atpazīstamību visā pasaulē viņai sanācis iekarot, pateicoties savam izveidotajam "Youtube" kanālam, kas pavēris plašas iespējas karjerā. Šoreiz piedāvājam iepazīties ar dziedātājas dzīvesstāstu un to, kas slēpjas aiz mūziķes vienmēr savādi nopietnā skatiena.

Lana del Reja jeb īstajā vārdā Elizabete Grānta dzimusi 1985. gada 21. jūnijā Ņujorkā, ASV. Viņa gājusi kādā katoļu skoliņā, kur attīstījusi interesi pret dziedāšanu un iesaistījusies baznīcas korī.

Lasīt vairāk

Lindsija Lohana: Dzīve uz restarta pogas jeb Kad talantu nobremzē atkarības

Foto: Reuters/Scanpix

Atraktivitāte,
rotaļīgums un talants – tieši tā mēs atceramies žiperīgo meiteni no Disneja filmām, taču laiks uz vietas nestāv, un ne vienmēr sparīgi starti sekmējas ar rožainu rezultātu.
Lindsija Lohana
ir viens no zvaigžņotajiem Holivudas piemēriem, ka ne viss, kas sākas labi, tā arī beidzas. Kāpēc mēs viņu neredzam ar "Oskara" balvām rokās? Lūk, arī atbildes.

Lindsija Lohana dzimusi 1986. gada 2. jūlijā Ņujorkā. Augot nevarēja teikt, ka viņai, kas trūktu – tēvs strādāja bankā un arī viņam pašam bija savs bizness, bet Lindsijas mamma bija daļa no Volstrītas, kurā strādāja par analītiķi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!