Foto: Shutterstock
Skaitļi, cipari, kodi un ārkārtīgi spēcīga loģika – vairāk izklausās pēc vietas, kur dāmu intuitīvajai sievišķībai īsti nav vietas, taču jāatzīst, ka IT ir joma, kurā savus spēkus, lai gan tomēr mazākumā, bet braši pārstāv arī sievietes. Šoreiz par darbu šajā sfērā, vīriešu attieksmi un intuīcijas nolikšanu otrajā plānā stāsta Zanda, kura jau kopš bērnības bijusi īsta aprēķinātāja.

Zanda atklāj, ka jau tad, kad bijusi pavisam maziņa, viņai patikusi matemātika un lietas, kuras var atrisināt tikai ar augstu loģikas devu. Protams, kā jau visiem, arī viņas pirmā sapņu profesija augot bija kas pavisam radošs – dziedātājs, jo "kurš gan par tādu nevēlējās kļūt..."

"Izvēlējos šo virzienu tāpēc, ka man patika matemātika. Vienkārši matemātiķiem nav sevišķi daudz iespēju, bet IT joma ir tāda progresīva sfēra. Tomēr konkrēti par labu datorzinātnēm es izlēmu pēc izlaiduma," stāsta apņēmīgā sieviete. Pēc bakalaura programmas pabeigšanas Zanda iestājās arī maģistra programmā, kurā apgūst IT projektu vadīšanu, un mācības viņa šobrīd savieno ar darbu.

Jāatzīst, ka, lai gan kopumā sievietes IT nozarē nav tāds unikums kā, piemēram, vienradzis vai rozā ponijs, tomēr lielāko masu veido tieši vīrieši. Līdz ar sievietes ienākšanu šādā augstas loģikas pasaulē, kur sieviešu radošajam garam nav atvēlēta pat vismazākā kripatiņa, iespējams, iezogas arī vīriešu šķībie skatieni un raizes par labi padarītu darbu. Taču, kā vīrieši realitātē uztver sieviešu ienākšanu IT jomā un kādas ir tās lietas, ar ko ikdienā jāsaskaras, strādājot šādā profesijā? Atbild informācijas sistēmu testētāja Zanda.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!