Foto: Scanpix
Trakulīga un saukta arī par mazo monstru karalieni, popdīva Lady Gaga zināma visā pasaulē. Viņa allaž atrod jaunus veidus, kā pārsteigt ar savu klātbūtni un kā radīt tādus singlus, ko nevar izdabūt no prāta. Par godu dziedātājas dzimšanas dienai, kas atzīmējama 28. martā, piedāvājam ieskatu Lady Gagas stāstā.

Jau četru gadu vecumā Džoanna Andželina Džermanota, kura vēlāk iedvesmojās no "Queen" dziesmas "Radio Ga Ga", lai izveidotu savu skatuves vārdu, lepni sēdēja pie klavieru taustiņiem. Tāpēc nebija nekāds pārsteigums, ka 13 gadu vecumā viņa sacerēja savu pirmo balādi. Drīz vien viņa sāka uzstāties arī klubos, izrādot savas prasmes.

Foto: Vida Press

Attīstot savas dziesmu rakstīšanas spējas, Gaga, atbilstoši interesēm, arī uzsāka studijas, tomēr pēc kāda laika tās pameta iedvesmas trūkuma dēļ. Lai no kaut kā izdzīvotu, viņa piepelnījās kā nu mācēja – arī dejojot naktsklubos.

Šķita, ka 2005. gadā Gagai uzspīdēja veiksme, jo tika parakstīts pirmais līgums, tomēr pēc pāris mēnešiem tas tika anulēts un jaunietei jau atkal bija pa dzīvi jākuļas pašai. Tomēr viņa nenolaida rokas un muzicēja, cik vien iespējams, sadarbojoties arī ar dažādām grupām. Tieši laikā, kad sanācis uzstāties ar rokgrupām, viņa sāka eksperimentēt ar saviem tērpiem.

20 gadu vecumā Gaga uzsāka strādāt "Interscope Records", kur viņa rakstīja dziesmas tādiem labi pazīstamiem mūziķiem kā, piemēram, Britnija Spīrsa un grupai "The Pussycat Dolls".

Foto: Vida Press

Viss lielā mērā mainījās tad, kad Gagas dziedājumā ieklausījās mūziķis "Akon", kurš viņu pamanīja un saskatīja lielu potenciālu. Divu gadu laikā Gaga sacerēja un ierakstīja savu debijas albumu "The Fame" ar singliem kā "Just Dance" un "Poker Face" priekšgalā. Gadu gaitā dziedātāja izdevusi piecus studijas albumus, dodoties iespaidīgās tūrēs un iemantojot popularitāti visā pasaulē. Starp citu, 2014. gadā ar iespaidīgu šovu Lady Gaga uzstājās arī Rīgā!

Foto: Reuters/Scanpix
Gan koncertos, gan arī ikdienā Gagu raksturo krāšņi un provokatīvi tērpi, mati un reizēm ērmīgs grims. Tieši tā ir viena no spilgtākajām popdīvas tēla niansēm un tieši izskata dēļ viņa ne reizi vien nonākusi mediju uzmanībā. Bet pati Gaga teikusi, ka ārējais tēls nav pats būtiskākais: "Neatkarīgi no tā, vai man ir uzklāts grims, vai esmu bez meikapa, es vienmēr iekšēji esmu tā pati personība." Tāpat viņa šokējusi ar savām izdarībām, piemēram, ierodoties uz albuma prezentāciju ar ūsām vai pēc balvas - kartona zirga mugurā.

Noteikti vērts pieminēt, ka 2017. gadā Gaga uzstājās Nacionālās futbola līgas "Super Bowl" izcīņas puslaika koncertā, kas mūziķiem ir nozīmīgs un pagodinošs mirklis. "Super Bowl" spēles puslaika koncerts ir viena no gada svarīgākajām popkultūras zvaigžņu stundām. Priekšnesums pulcē milzīgu auditoriju gan klātienē, gan pie TV ekrāniem – vairāk nekā 100 miljonu skatītāju ASV. Savukārt mākslinieks, kuram tiek gods uzstāties pasākumā, allaž sagādā īpaši iespaidīgu šovu.

Karjeras laikā popdīva prestižajai "Grammy" balvai nominēta 19 reizes, bet mājās kā uzvarētāja devusies sešas reizes.

Tāpat jāizceļ, ka Gaga izmēģinājusi spēkus arī citā jomā, piedaloties seriālā "American Horror Story: Hotel". Viņas pūliņi atmaksājās un radošā personība ieguva "Zelta globusu". Saņemot balvu, Gaga atklāja, ka patiesībā vēl pirms sevis pilnveidošanas mūzikas pasaulē viņa vēlējusies kļūt par aktrisi.

Garīgās veselības problēmas

Foto: AP/Scanpix

Neveiksmes mīlas jomā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!