Foto: EPA/LETA
Sandra Buloka ir viena no veiksmīgākajām un pelnošākajām aktrisēm pasaulē. Mērķtiecīgi un neatlaidīgi viņa ir kāpusi pa karjeras kāpnēm, lai sasniegtu slavas virsotnes. Privātajā dzīvē gan viņu tāda veiksme nav pavadījusi, bet arī šai jomā aktrise nebaidās piepildīt savus sapņus. Sieviete nepadevās pēc krāpšanas skandāla, kam sekoja skaļa šķiršanās, un uzņēmās rūpes par diviem bērniem.

Aktrise Sandra Anete Buloka ir dzimusi 1964. gada 26. jūlijā Arlingtonā, Virdžīnijā. Viņas māte ir operdziedātāja no Vācijas, bet tēvs vokālais pedagogs. Buloka uzauga, daudz ceļojot un braucot no vienas vietas uz otru. Ceļojot pa Eiropu, viņa apguva mūziku un dejošanu. Pirmo reizi uzstājās jau piecu gadu vecumā. Tā bija neliela loma kādā operas izrādē Vācijā. Tas viņai palīdzēja iemīlēt skatuvi. Bērnībā Buloka dziedāja korī.

Kad meitenei bija 12 gadu, viņas ģimene pārcēlās atpakaļ uz Vašingtonu ASV. Tur viņa mācījās vidusskolā, bez problēmām iekļāvās kolektīvā, labi sapratās ar vienaudžiem. Buloka bija karsējmeitene un piedalījās skolas izrādēs. Pēc vidusskolas absolvēšanas 1982. gadā jaunā sieviete iestājās universitātē Ziemeļkarolīnā, lai studētu aktiermākslu. Studijas viņa nepabeidza un 1986. gadā pārvācās uz Ņujorku, lai nodarbotos ar aktiermākslu. Paralēli aktrises iemaņu apgūšanai viņa strādāja par viesmīli un bārmeni, lai nopelnītu sev iztiku.

Lēns sākums un reibinošs karjeras uzplaukums

Foto: Vida Press

Bulokas karjera neattīstījās negaidīti strauji – Brodvejā viņa pirmo reizi uzstājās 21 gada vecumā. Viņa filmējās arī televīzijā un piedalījās vairākās neveiksmīgās filmās. Lielāku atpazīstamību viņa ieguva 1994. gadā filmā "Ātrums" (Speed), kur galveno lomu atveidoja Kianu Rīvss. Buloka tad nopelnīja 600 000 dolāru.

Gadu vēlāk viņa piedalījās filmā "Kamēr tu gulēji" (While you were sleeping), kur nopelnīja 1 200 000 dolāru. Pēc tam viņa teju katru gadu filmējās kādā filmā, reizēm pat divās. Aktrises honorāri jau bija mērāmi miljonos, piemēram, par darbu pie filmas "Neredzamā puse" (The blind side) 2009. gadā aktrise nopelnīja 20 000 000 dolāru.

Viņa ir filmējusies ļoti dažādu žanru filmās, sākot no romantiskām komēdijām līdz drāmai un psiholoģiskam trillerim. Arī lomu klāsts Bulokai bijis plašs, piemēram, policiste, kas piedalās skaistumkonkursā, laikraksta slejas autore, kas ārstējas no alkohola atkarības, māte un sieva, kas cenšas novērst sava vīra nāvi un citas.

Talantīgās aktrises veikums nav palicis arī bez apbalvojumiem. Par darbu filmā "Neredzamā puse", kur viņa spēlēja priekšpilsētā dzīvojušu sievieti, kas savā ģimenē uzņēma bez pajumtes palikušu pusaudzi, Buloka saņēma "Oskaru" un Zelta globusu. Pēc dalības kosmosa trillerī "Gravitāte" (Gravity) Buloka kļuva par pelnošāko aktrisi pasaulē. Par dalību šai filmā viņu nominēja arī labākās aktrises balvai, bet šoreiz titulu aktrise neieguva.

Foto: Vida Press

Viena no pēdējā laika zināmākajām un ienesīgākajām lomām aktrisei bija ļaundares Skārletas Overkilas tēls animācijas filmā "Minjoni" (Minions). Aktrise norāda, ka viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc nolēma piedalīties šai filmā, ir vēlme spēlēt lomu, ko redzēs arī viņas dēls.

Attiecības ar jaunākiem vīriešiem, šķiršanās skandāls un īstā mīlestība

Foto: Vida Press

Sandras Bulokas mīlas dzīve nav plaši apspriesta, ja neskaita viņas skaļo šķiršanos no vīra 2010. gadā. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka tajā trūkst interesantu un romantisku detaļu. Sandra Buloka ir pazīstama ar to, ka viņa mēdz ieskatīties jaunākos vīriešos, piemēram, 2002. gadā viņa uzsāka attiecības ar kolēģi Rajenu Goslingu, kas ir 16 gadus jaunāks par Buloku. Tiesa, attiecībām nebija lemts ilgs mūžs – pāris nebija kopā pat divus gadus.

2005. gadā Buloka apprecēja TV personību Džesiju Džeimsu. Arī viņš bija jaunāks par slaveno aktrisi. Viņu vecuma atšķirība ir pieci gadi. 2010. gadā pāris izšķīrās ar skandālu, jo Buloka un arī visa pasaule uzzināja par Džeimsa sakariem ārpus laulības. Arī vēlākajos gados Bulokai piedēvē sakarus ar jaunākiem vīriešiem un viņas kolēģiem, piemēram, aktieriem Krisu Evansu un Rajenu Reinoldsu. Tiesa, runas par šīm attiecībām nav apstiprinājušās.

Tagad Buloka tiekas ar modeli un fotogrāfu Braienu Rendalu. Pāris ir kopā no 2015. gada, un tiek vēstīts, ka abu nodomi attiecībā vienam uz otru ir nopietni. Bulvārpresē laiku pa laikam parādās informācija par iespējamām precībām, Rendala lieliskajām attiecībām ar aktrises bērniem, kā arī apgalvojumi, ka Buloka pret savu partneri izjūt tādu mīlestību, kādu nekad iepriekš nav jutusi.

Gribu pilnu māju ar bērniem – adoptē puisīti un meitenīti, lai piepildītu sapni

Foto: Vida Press

Kādā intervijā Buloka ir atzinusi: "Es vienmēr esmu sacījusi, ka vēlos pilnu māju ar bērniem". Lai arī Buloka nav dzemdējusi, viņa ir māte diviem bērniem – puisēnam Luisam un meitiņai Lailai. Luisu viņa adoptēja 2010. gadā, neilgi pirms šķiršanās no Džeimsa. Lai arī adopcija ilga četrus gadus un pāris to kārtoja kopā, pēc attiecību izjukšanas aktrise uzņēmās pilnu aizbildniecību par dēlu.

2015. gadā, kad Luisam jau bija pieci gadi, Buloka adoptēja Lailu, kam tajā laikā bija trīs gadi. Par ģimenes pieaugumu viņa bija domājusi jau trīs gadus, un saņemot pamudinājumu no dēla, nolēmusi, ka pienācis laiks otram bērnam. "Es negribēju, lai Luiss pat uz sekundi domātu, ka es vēlos vai ka man ir vajadzīgs kaut kas vairāk par viņu, jo man bija viss, ko es vēlos," stāsta Buloka.

Aktrise atklāj, ka ir ļoti laimīga, jo kļuvusi tieši par šo divu bērnu māti. "Kad es skatos uz Lailu, manā prātā nav šaubu, ka viņai šeit bija jābūt," viņa stāsta, "Es varu pilnībā atzīt, ka patiešām īstie bērni nokļuva pie manis tieši īstajā laikā."

Raksta tapšanā izmantoti materiāli no "Biography", "Hellomagazine", "Dailymail", BBC, "Imdb", "Popsugar".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!