Foto: Vida Press
Aktrise Mila Jovoviča, kura šonedēļ atzīmē savu dzimšanas dienu, šovbiznesa pasaulē jau ir kopš mazotnes. Dzimusi Ukrainā, bet slavu ir iemantojusi visā pasaulē. Lai arī daudziem viņa varētu saistīties vien ar spraigām filmu ainām un, piemēram, cīņām ar zombijiem, viņa sevi pierādījusi arī modes pasaulē – gan kā modele, gan dizainere, priecējusi uzticīgos klausītājus ar dziesmām, kā arī pierādījusi savas spējas arī kā ģimenes cilvēks.

1975. gada 17. decembrī ārsta un aktrises ģimenē, kura mitinājās Kijevā, Ukrainā, ienāca Mila. Kad mazajai meitenei bija pieci gadi, ģimene pārcēlās uz lielo cerību zemi – Ameriku.

Foto: Vida Press

Visai agrā vecumā Mila uzsāka modeles gaitas. Jau 11 gadu vecumā viņa pirmoreiz gozējās uz žurnāla vāka. Jaunās censones karjera attīstījās ļoti strauji un darba Milai šajā nozarē netrūka. Tieši modeles darbs veidoja Milas stabilo pamatu šovbiznesa vidē.

Vēlēdamies sevi pilnveidot un attīstīt savus daudzpusīgos talantus, soli pa solim izskatīgā meitene jau spēra pirmos soļus kino pasaulē. Savu pirmo nozīmīgo lomu viņa ieguva tīņu vecumā, spēlējot filmā "Return to the Blue Lagoon" (1991). Kā Milas slavas panākumu atslēga noteikti jāmin filma "The Fifth Element" (1996), pēc kuras sekoja lomas filmās "The Messenger: The Story of Joan of Arc" (1999), "He Got Game" (1998), "The Million Dollar Hotel (2000), "Zoolander" (2001) un citās.

Lielākais Milas karjeras trumpis uz plašu atpazīstamību visā pasaulē bija dalība filmā "Resident Evil", kurā atveidoti viņas centieni palikt dzīvai, cīnoties ar zombijiem. Lai arī ne vienmēr Mila ieguva kritiķu slavas vārdus, filma tika atzīta par veiksmīgu un tai tika izveidotas arī nākamās daļas, kas garantēja stabilu darbu aktīvajai aktrisei.

Arī šobrīd Mila aktīvi strādā pie jaunu filmu tapšanas. Kā vēsta "Imdb", viņa darbojas pie filmu "Future World" un "Hellboy" veidošanas, kas drīzumā jau nonāks pie kino skatītājiem.

Foto: Vida Press

Runājot par viņas līdzšinējo karjeru kino, Mila nominēta 18 dažādām balvām, bet mājās kā uzvarētāja devusies trīs reizes.

'Es esmu vienkārši Mila'. Modele, mūziķe un dizainere

Foto: EPA/LETA

Tā kā Milas slavu sākotnēji bruģēja tieši modeles darbs, par šo jomu viņa neaizmirsa arī turpmāk, paralēli filmēšanās darbiem sadarbojoties ar tādiem plaši pazīstamiem zīmoliem kā "L'Oréal", "Calvin Klein", "DKNY".

Vērā ņemama ir arī viņas degsme pret mūziku. 1994. gadā Mila izdeva savu debijas albumu "The Divine Comedy", bet arī vēlāk neslēpa savu interesi šajā jomā, klausītājiem piedāvājot albumu "The People Tree Sessions" (1998), kā arī dažus singlus pēc tam.

Kā jau tika minēts iepriekš, Mila ir gana daudzpusīga. Un, neraugoties uz to, ka jau tā aptvēra plašu interešu un karjeras veidošanas iespēju spektru, noteikti vērts piebilst arī to, ka no 2003. līdz 2008. gada, sadarbojoties ar domubiedriem, viņa izveidoja savu modes līniju "Jovovich-Hawk".

Foto: AFP/Scanpix

Runājot par karjeru kopumā, būdama šovbiznesa krustugunīs jau kopš bērna kājas, "Hellomagazine" citējis Milu: "Viss ir par kļūdu pieļaušanu. Nav jau tā, ka es esmu Džodija Fostere vai Merila Strīpa. Es esmu vienkārši Mila. Pati skaistākā lieta pasaulē – pieļaut kļūdas. Nebaidīties darīt jebko. Tu iekrīti dubļos, ieej dušā un dari to vēlreiz."

Trīs laulības, kas aizsākās filmēšanas laukumos

Foto: Vida Press

Jau no pašiem pirmsākumiem uzclecošās zvaigznes mīlas dzīve bija visai strauja. 16 gadu vecumā, kopā strādājot pie filmas "Dazed and Confused", viņa un Šons Andrevs ieskatījās viens otrā, žigli vien apprecoties. Jāteic, ka laulība gan nebija visai ilga un jau pēc diviem mēnešiem tika anulēta.

1997. gadā viņa iestūrēja laulības ostā otro reizi – šoreiz ar "The Fifth Element" režisoru Luku Besonu. Lai arī šī laulība ilguma ziņā apsteidza iepriekšējo, pēc mazāk kā diviem gadiem abi tomēr aizgāja katrs savu ceļu. Vēlāk Mila atklājusi, ka, lai arī abi ir brīnišķīgi cilvēki, kopā viņiem nesanāca izveidot neko diži stabilu galvenokārt vecuma atšķirības dēļ, kas mērāma aptuveni 17 gados.

Foto: Reuters/Scanpix

Arī Milas trešais vīrs, zīmīgi, tika atrasts filmēšanas laukumā. Tas ir "Resident Evil" režisors Pols Andersons. Pāris apprecējās 2009. gadā, bet jau divus gadus pirms tam pasaulē nāca Pola un Milas meita Evera Gabo. 2015. gadā ģimenei piebiedrojās otrā meita – Dašiela Edona.

Runājot par mīlestību pret Polu, Mila teikusi: "Mans tētis bija "pleibojs", tāpēc es turējos pa gabalu no sliktajiem puišiem. Pašās beigās es izvēlējos vīrieti, kurš varētu parūpēties par mani un manu ģimeni."

Šobrīd Mila cenšas atrast laiku visam – kā darbam, tā arī ģimenei. Kā reiz teikusi talantīgā aktrise: "Es esmu spēcīga ukraiņu meitene, tāpēc es strādāju daudz."

Foto: Sputnik/Scanpix

Raksta tapšanā izmantota informācija no "Biography", "Imdb", "Hellomagazine", "Dailymail", "People".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!