Foto: AP/Scanpix/LETA
Amerikāņu dziedātāja Ariana Grande ir dzimusi 1993. gada 26. jūnijā. Šogad viņa atzīmē savu 25. jubileju. Un jāteic, ka skatuves pieredze viņai pavisam noteikti ir daudz lielāka nekā citiem māksliniekiem viņas vecumā. Pēdējais gads dziedātājas dzīvē bijis īpašs dažādu iemeslu dēļ – viņa šķīrusies no drauga, piedzīvojusi krasas izmaiņas izskatā, kā arī pieminējusi pirms gada viņas koncertā, teroraktā bojāgājušos.

Ariana dzimusi Floridas štata pilsētā ar nosaukumu Boca Raton. Viņas tēvs ir grafiskais dizaineris Edvards Batlers, bet māte – ar biznesa pasauli saistītā Džoana Grande. Viņas atraisītība publikas priekšā saistāma ar bērnības gaitām, jo jau skolas laikā un pusaudžu vecumā viņa iesaistījusies dažādos pulciņos, piemēram, dziedāšanas un aktiermākslas.

Par pirmo pagrieziena punktu viņas karjerā var minēt piedalīšanos mūziklā ar nosaukumu "13", kas vēsta par pusaudžu dzīves līkločiem Ņujorkā. Tieši Ariana bija tā, kura ieguva prestižo apbalvojumu par Šarlotes lomas atveidošanu (National Youth Theatre Association Award).

No pusaudžu seriālu aktrises līdz īstai popdīvai

Foto: Reuters/Scanpix

Runā, ka cilvēkiem tīk darīt to, kas viņiem padodas, tāpēc, zinot iepriekšminētos faktus, nemaz nav pārsteigums, ka viņa savu dzīvi izvēlējusies saistīt ar aktrises un dziedātājas profesiju. Pēc veiksmes mūziklā "13", viņa uzaicināta piedalīties uzvedumā "Cuba Libre", kā arī izmēģinājusi spēkus nelielā lomā televīzijas produktā "The Battery's Down". Taču visas iepriekšējās vēl var dēvēt par mazām lomām – pasaules atpazīstamību Ariana guva, piedaloties seriālā "Victorious", pēc kura arī sāka vairāk pievērsties sava dziedāšanas talanta izkopšanai.

Seriāls "Victorious" turpināja priecēt skatītājus līdz 2012. gadam, taču ar tā beigām sākās Arianas atveidotā personāža jeb Cat Valentine jauns posms – tika producēts un filmēts jauns seriāls "Sam & Cat", kurā piedalījās arī Ariana, taču seriālam nebija lemts ilgs mūžs. To pārtrauca filmēt un izrādīt pēc 35 sērijām, jo, kā tiek mēļots, meitenei esot apnikusi filmēšanās un viņu vairāk interesēja solo dziedātājas karjera, kuru paralēli bija uzsākusi. 2011. gadā izdotā dziesma "Put Your Hearts Up" spēja uzrunāt jauniešu auditoriju, un veiksme šajā ampluā turpinājās arī 2013. gadā, kad viņas veikums kopā ar amerikāņu reperi Mac Miller "My Way" iekaroja ASV mūzikas topa desmitnieku.

Foto: Reuters/Scanpix

Dziesma "My Way" bija no Arianas debijas albuma "Yours Truly", kas dziedātāju parādīja no citas puses – tas viņu pārcēla "pieaugušo" līmenī, jo iepriekš viņas dziesmas un publiskā atpazīstamība bija saistāma tikai ar jauniešu auditoriju. Viņas vokāls un dotības tika pielīdzinātas dāmai, kuras balsi dzirdam katrus Ziemassvētkus, – Meraija Kerijai. Tieši Ariana Grande tika sākotnēji uzskatīta par viņas vietas mantinieci.

Pēc debijas albuma iznākšanas viņas karjera piedzīvoja jaunu kāpumu. Viņa spēja sadarboties ar daudziem populārās mūzikas pasaules grandiem, piemēra, Jessie J, Nikiju Mināžu, Lil Wayne, Zedd, The Weeknd u.c. Māksliniece tikusi vairākas reizes nominēta prestižajai "Grammy" balvai, kā arī trīs reizes ieguvusi "American Music Awards". Viņas populārāko dziesmu lādītē liekami skaņdarbi "Problem", "Bang Bang", "Side to Side", "No Tears Left to Cry" un vēl citi.

Terorakts koncerta laikā un piemiņas pasākums

Foto: AFP/Scanpix

2017. gada februārī Ariana Grande uzsāka koncertturneju ar nosaukumu "Dangerous Woman" pa Ziemeļameriku un arī Eiropu. Par traģēdiju pārvērtās mākslinieces uzstāšanās Mančestrā, Lielbritānijā, kad koncerta izskaņā arēnā nogranda sprādzieni. Tā rezultātā bojā gāja 22 cilvēki. Raidsabiedrība BBC vēstīja, ka sprādzienu sarīkojis pašnāvnieks ar mājas apstākļos izgatavotu spridzekli.

Toreiz 23 gadus vecā popzvaigzne Ariana Grande pēc traģēdijas tviterī rakstīja, ka viņas sirds ir salauzta un viņai trūkst vārdu, un ir ļoti žēl par notikušo.

Šī bija dziedātājas trešā pasaules koncertturneja, kas sekojusi 2016. gadā izdotajam studijas albuma "Dangerous Woman", un pēc koncerta Mančestrā dziedātājai bija plānots uzstāties vēl arī Londonā, taču Ariana Grande paziņoja, ka turneja apturēta līdz pat 5. jūnijam. Šādi dziedātāja vēlējusies izrādīt cieņu tiem, kuri gājuši bojā teroraktā.

Foto: AFP/Scanpix

Pēc traģēdijas Mačestrā norisinājās labdarības koncerts "One Love Manchester" terorakta upuru piemiņai. Koncertu ar vārdiem "nebaidīsimies" atklāja grupa "Mumford & Sons". Pēc tam uz skatuves kāpa virkne citu zināmu mūziķu – Džastins Bībers, Keitija Perija, "Coldplay", Mailija Sairusa, Ašers, Farels Viljams, Naiels Horans, "Take That", kā arī pati Ariana Grande. Koncertā gūtie ienākumi novirzīti 22. maija teroraktā cietušo atbalsta fondam.

Koncerturneju viņa atkal atsāka Francijā. Pirms Parīzes koncerta viņa saviem faniem "Instagram" kontā veltījusi emocionālu uzrunu. "Pirmais atpakaļatgriešanās šovs šonakt. Es joprojām katru mīļu brīdi domāju par eņģelīšiem. Es no visas sirds jūs mīlu," sacīja Grande.

'Kaķacs', tumša zirgaste un neparastas izmaiņas izskatā

Foto: Reuters/Scanpix

Neskatoties uz to, ka publiskajā telpā bieži izskan viedokļi par Arianas bērnišķīgajiem sejas vaibstiem un augumu, viņa ir īstens vīriešu magnēts – mākslinieces izskats vienmēr licis daudziem par to runāt un jūsmot. Vīrieši viņai blakus patiesi var justies kā stiprais dzimums, jo viņas augums ir aptuveni 155 centimetri.

Līdz šim dziedātāju varēja viegli atpazīt pēc viņai raksturīgā matu sakārtojuma un grima. Lielākajā daļā koncertu un pasākumu viņa ieradās ar augstā zirgastē saceltiem matiem, sarkanām lūpām un "kaķacīm" (meikapu, kurā ar laineri šķietami pagarināta acu līnija aiz kaktiņa), taču jūlija "Vogue" numura vāks pārsteidzis daudzus – tajā viņa redzama ar blondiem, vieglos viļņos ieveidotiem matiem un īpaši izceltiem vasaras raibumiem. Tāpat viņas ārējais izskats papildināts ar gaiši brūnu lūpukrāsu un pavisam nemanāmu meikapu, kurš nemaz nelīdzinās tik ļoti pierastajam. Jāpiebilst gan, ka blondus matus dziedātāja "pielaikojusi" arī iepriekš.

Savā "Instagram" kontā viņa publicējusi vairākus attēlus no foto sesijas, kurā lielākā daļa šādu izskatu komentē tikai pozitīvi, tai skaitā Keitija Perija, Dua Lipa, Bella Hadida, Nikija Mināža, Hloja Kardašjana un daudzi citi. Uz žurnāla vāka rakstīts "The Year that Changed Everything" (Gads, kas mainīja it visu), un daudzi to attiecina uz viņas šķiršanos ar reperi Mac Miller, kā arī gadu pēc traģēdijas koncertā Mančestrā.

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on Jun 4, 2018 at 9:01am PDT

Nav skaidri zināms, vai šādu stilu dziedātāja turpinās "piekopt" arī nākotnē, taču "Instagram" publicētās bildes liecina, ka viņai tīri labi iet pie sirds blondā krāsa. Iemīļotā zirgaste tikusi atrādīta arī blondajos matos, taču jaunākajās "Daily Mail" fotogrāfijās viņa redzama jau vecajā ampuā.

Vairākas romantiskas attiecības, līdz topošā vīra atrašanai

Foto: AP/Scanpix/LETA

Tā kā Arianas karjera sāka uzņemt apgriezienus jau pavisam agrā vecumā, arī privātā dzīve nav stāvējusi uz vietas. Pirmais "oficiālais" draugs pop dīvai bija 2008. gadā vārdā Grahams Filips, ar kuru viņa kopā uzstājās mūziklā "13". Pēc pāris gadiem viņu romantiskās attiecības nonāca pie finiša līnijas, taču abiem izdevies saglabāt draudzīgu kontaktu – Grahams pat vietnē "Instagram" pirms vairākiem gadiem ievietojis video, kur apmeklējis viņas koncertu, sēžot pirmajā rindā.

Pēc tam viņai bijušas attiecības ar "Youtube" zvaigzni Džeju Bruksu, reperi Big Sean, dejotāju Rikiju Alvaresu, kā arī reperi Maku Milleru. Ar pēdējo minēto dziedātāja bija attiecībās divus gadus, taču 2018. gadā viņu ceļi šķīrās – pēc šī notikuma dziedātāja, kura savus fanus lutina ar patiesi aktīvu darbošanos sociālajos tīklos, rakstījusi: "Es viņu apbrīnoju un cienu, kā arī esmu laimīga par viņa esamību savā dzīvē jebkādā izpausmē, lai arī kā mūsu attiecības mainītos." Jāpiebilst gan, ka 2018. gada novembrī Maks Millers jeb īstajā vārdā Malkolms Džeimss Makormiks atrasts miris no narkotiku pārdozēšanas.

Pēc pāris mēnešiem kļuva zināms, ka dziedātājas sirdi "nozadzis" kāds noslēpumains vīrietis. Kā izrādās, tas ir amerikāņu aktieris Pīts Dāvidsons, kurš pēc pāris nedēļu pazīšanās jau pamanījies Arianu arī bildināt. Lai gan attiecību sākums bija pat daudzsološs, pāris tomēr izvēlējās katrs iet savu ceļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!