Foto: Vida Press
Valdzinoša, jutekliska un talantīga – tā trīs vārdos varētu raksturot aktrisi Skārletu Johansoni. Kā jau daudzām pasaules mēroga zvaigznēm, arī Skārletas līdzšinējā dzīve nav ritējusi bez skandāliem kā personīgajā, tā profesionālajām jomā. Turpinot rakstu sēriju par slavenām un nozīmīgām sievietēm, šoreiz ieskats Skārletas Johansones dēku pilnajā dzīvē.

Šis ir stāsts par apķērīgu jaunu meiteni, kura izauga par vienu no lielākajām un daiļākajām Holivudas zvaigznēm. Savu pirmo lielo kinolomu Johansone piedzīvoja 10 gadu vecumā, iemantoja slavu kā indī filmu aktrise, bet tad pārslēdzās uz lielformāta kino, spoži startējot slavenajā filmā "Lost in translation" jeb "Pazudis tulkojumā". Johansone ar savu talantu ir mirdzējusi arī uz skatuves, iegūstot Tonija balvu par lomu izrādē "A View From the Bridge". Lai gan viņai pa pēdām nemitīgi seko paparaci, aktrisei ir izdevies nosargāt savu privāto dzīvi, neļaujot presei izzināt detaļas par viņas laulībām un šķiršanos no Raiena Reinolda.

Neskatoties uz vairākiem apbalvojumiem, Johansone guvusi dažus titulus, kas nesaistās ar kino pasauli – viņa tikusi atzīta gan par skaistāko pasaules sievieti, gan tikusi glamūrīgāko un iekārojamāko sieviešu vīdu, kā arī ierindojusies augstās vietās pelnošāko sieviešu topos.

Bet nu – par visu pēc kārtas!

Skārleta Johansone piedzima 1984. gada 22. novembrī. Ģimenes locekļu asinīs jau izsenis plūdušas mākslinieku asinis – Skārletas vectēvs bija scenāriju autors un filmu režisors, bet māte strādāja par producenti. Iespējams, tas ir arī iemesls, kādēļ šodien visi zinām, kas ir šī apburošā sieviete.

Jāteic, ka daži scenāriji no filmām atspoguļojušies arī pašas Johansones dzīvē – mīlas likstas ar vīriešiem un skandāli, kas tomēr ietekmējuši aktrises pašcieņu. Par aktrises dzīves līkločiem lasi turpinājumā.

Piepildot savus sapņus: ceļš līdz zilajiem ekrāniem

Skārletas interese aktiermākslā aizsākās jau pavisam agrā vecumā. Kad viņa bija astoņus gadus veca, viņa parādījās nelielās lomiņās, un vēlme pēc piedalīšanās dažādos uzvedumos nemazinājās, tāpēc tika nolemts meiteni sūtīt skoloties privātā izglītības iestādē, ar kuru saistās tādas aktiermākslas zvaigznes kā Kerija Fišere, Sāra Mišela Gelāra no "Bafija pret vampīriem" un citas.

Skolas gados Johansone turpināja izkopt savu talantu. 1994. gadā bija viņas debija uz lielajiem ekrāniem filmā "North". Viņas pirmā filma, kurā viņa varēja spēlēt vienu no galvenajām lomām nāca divus gadus vēlāk – "Manny&Lo", šajā filmā parādījās arī Skārletas dvīņu brālis, kurš ir trīs minūtes jaunāks par viņu. Kad Johansone izpelnījās vēl lielāku uzmanību, kolēģi atzina, ka lai gan Skārleta ir vien trīspadsmit gadus veca meitene, viņa ir ļoti atbildīga – viņas nobriedušais prāts varētu būt pielīdzināms trīsdesmitgadīgai sievietei.

Vērts piebilst, ka aktrise ik gadu gozējas mūsu televizora ekrānos ap Ziemassvētku laiku – viņa spēlēja Aleksa māsas lomu filmā "Viens pats mājās 3".

Foto: Kadrs no filmas

Pēc skolas pabeigšanas 2002. gadā, viņa tika atzīta par vienu no Holivudas uzlecošajām jaunajām aktrisēm. Pēc vēl divām galvenajām lomām filmās, viņa tikai turpināja izpelnīties kritiķu uzslavas. Jāatzīst, ka viņa piedalījās daudz un dažādos projektos, līdz ar to – strādāja ar arvien jaunām grupām un cilvēkiem, kas palīdzēja viņai augt profesionālajā jomā.

Kad ar gozēšanos ekrānu priekšā bija par maz, Skārleta izmēģināja laimi arī mūzikas pasaulē. 2007. gadā Johansone kopā ar Pītu Jornu uzsāka dueta albuma Break Up ierakstīšanu, kurš pēc diviem gadiem sasniedza arī klausītāju ausis. Tāpat tika izdots arī otrs Skārletas albums Anywhere I Lay My Head, kurš gan neiemantoja cilvēku sirdis un kopumā bija liela vilšanās, kā atzīst kritiķi.

Jāpiemin, ka vēlme izmēģināt savus spēkus mūzikā Skārletai bijusi jau no bērnības. Kā viņa reiz teikusi – "es esmu dziedājusi visu savu mūžu. Jau tad, kad biju maza meitene, es vēlējos sevi redzēt Brodvejas šovos."

Pēc savas ne sevišķi spīdošās karjeras dziedātājas lomā Skārleta pieņēma jaunu izaicinājumu – viņa vēlējās piepildīt savu bērnības sapni un piedalīties kādā Brodvejas projektā. Viņa savu ieceri īstenoja, un tā vainagojās ar kritiķu atzinību.

Jāteic, ka arī turpmākajā karjerā Skārleta piedalījusies neskaitāmās filmās, kurās parādījusi savu spēju pielāgoties un iejusties dažādos tēlos. Piemēram, Skārleta savus spēkus izmēģinājusi mierīgās ģimenes filmās kā "Mēs nopirkām zvērudārzu" ("We bought a zoo"), taču tagad pievērsusies nedaudz aktīvākām un nervu kutinošākām lomām kā bīstamākā sieviete uz pasaules filmā "Lūsija" ("Lucy"), kā arī piedalījusies supervaroņu filmā "Atriebēji" ("The Avangers"), kuras trešās filmas daļas filmēšanas laikā viņa uzzināja, ka ir stāvoklī. Jāteic, ka pēdējā laikā tieši supervaroņi un pārdabisko spēju iemiesojumi ir tās lomas, kurām pievērsusies talantīgā aktrise.

Kopumā Skārleta Johansone par saviem veikumiem kino pasaulē dažādām balvām nominēta 153 reizes, no kurām 34 nominācijas vainagojušās ar balvas iegūšanu. Lai gan Skārleta tiek atzīta par vienu no lielākajām Holivudas zvaigznēm, viņa vēl ne reizi nav saņēmusi "Oskara" balvu, bet tomēr četrreiz nominēta "Zelta globusa" balvai, 2004. gadā iegūstot pat divas nominācijas šai balvai.

Filmu par Skārletu Johansoni skaties pirmdien, 2. maijā, plkst,. 20:00 360TV!

Greizsirdība un likstas ar pirmo vīru – smukulīti Raienu Reinoldu

Foto: Vida Press

2008. gadā Johansone apprecējās ar kanādiešu aktieri Raienu Reinoldu. Laulība nebija ilga – 2010. gadā pāris šķīrās. Tobrīd gan abi teica, ka šķirās kā labi draugi, taču jau nedēļu pēc paziņojuma medijos parādījās laulību dzīves aizkulises. Kā izrādās, Skārleta bija laulību šķiršanās iniciators, jo nevarēja paciest to laiku, kad abi nebija kopā, tas viņai bijis par daudz prasīts. Taču, atsaucoties uz kāda Raiena puses "drauga" teikto, laulībā jau no sākta gala bijušas problēmas. Šeit jāņem vērā, ka "abi ir stipras gribas cilvēki, un arī spītīgi, starp viņiem bija ļoti maz mīļuma, kas bija ļoti dīvaini."

Skārleta visu laiku esot bijusi neapmierināta un dusmīga, šīs emocijas viņai bija ļoti grūti paturēt pie sevis. Kā vēstī avots izdevumam Dailymail, "Kad Skārleta runāja ar Raienu, visu laiku izklausījās, it kā viņa kliegtu". Taču visu vainu nevar novelt vien uz Skārletu, arī Raiens nav tik balts un pūkains – aktieris vienmēr vēlējies visu kontrolēt un daudzos brīžos domājis tikai par sevi.

Tāpat savu lomu spēlēja arī greizsirdība. Raiens nevarēja samierināties ar Skārletas draudzīgajām attiecībām ar vīriešiem, ar kuriem viņa muzicēja, bet Johansone allaž raizējās par Raiena strādāšanu kopā ar Bleiku Laivliju. Starp citu, tas laikam bijis pamatoti, jo tagad Raiens ir apprecējies ar daiļo aktrisi un nupat paziņoja, ka ir jau otrā bērna gaidībās.

Filmu par Skārletu Johansoni skaties pirmdien, 2. maijā, plkst,. 20:00 360TV!

Skrējiens pakaļ medījumam – mīlas dēkas ar Šonu Penu

Foto: AFP/Scanpix

Pēc laulības šķiršanas skaļākie virsraksti medijos parādījās saistībā ar Johansones jaunajām attiecībām. Šoreiz viņas uzmanības centrā bija viens no Holivudas spilgtākajiem aktieriem Šons Pens. Aktieris, kurš ir 24 gadus vecāks par Skārletu, izšķīrās no viņas tādēļ, ka nevēlējās nopietnas attiecības. Jāteic, ka abi aktieri satikās piecus mēnešus.

Pēc abu balodīšu šķiršanās, klīda runas, ka Skārleta izmisīgi vēlējās atgriezt atpakaļ dzirkstelīti. Šādas idejas cilvēkiem radās pēc tam, kad kādā saviesīgā pasākumā viņa visu laiku "lidinājās" apkārt savam bijušajam, iespraucoties sarunās un vēloties iemūžināt šos brīžus fotogrāfijās.

Šī apsēstība nonāca tik tālu, ka daži avoti pat teic, ka Skārleta Šonu esot nopētījusi pēc tam, kad izskanējis vārds par šķiršanās procesu ar Pena sievu Robinu Vraitu. Pēc tam Šons bijis medījums, bet Skārleta – medniece.

Sākot ar 2012. gadu Skārleta satikās ar franču žurnālistu Romēnu Doriaku, kas vainagojās ar to, ka Johansones pārstāvji 2013. gada septembrī apstiprināja faktu – aktrise saderinājusies ar žurnālistu.

Foto: Vida Press
2014. gada 4. septembrī abi pasaulei paziņoja, ka ir kļuvuši par vecākiem meitiņai Rouzai. Gandrīz mēnesi pēc meitiņas nākšanas pasaulē, Romēns un Skārleta slepeni apprecējās, par to pasaulei paziņojot tikai decembrī. Jāteic, ka ģimenes dzīve ir visai noslēpumaina un viss tiek darīts ārkārtīgi piesardzīgi, tādēļ pagaidām nav ne mazāko aizdomu par kādām likstām jaunajā ģimenē.

Filmu par Skārletu Johansoni skaties pirmdien, 2. maijā, plkst,. 20:00 360TV!

Skārletas plikumi publiskai apskatei – nopludināto kailfoto skandāls

Foto: Vida Press

Bet vēl pirms iepazīšanās ar Romēnu, pareizāk sakot, 2011. gadā Skārleta bija jauna skandāla varone – tika nopludināti aktrises kailfoto. Kā izrādās, hakeri bija uzlauzuši viņas telefona sistēmu un nopublicējuši telefonā esošās bildes ar Skārletas plikumiem. FIB uzsāka lielu izmeklēšanu, kā rezultātā tika atrastas vainīgās personas, kuras nevien bija lielu skādi nodarījuši Skārletai, bet arī citām zvaigznēm. Jāpiebilst, ka šis ir skaļākais skandāls, kurā iesaistīta Johansone.

Pēc kāda laiciņa vainīgais hakeris arī tika atrasts. Kristofers Čeinijs par savu noziegumu tika notiesāts uz desmit gadiem. Tiesas sēdes laikā video ierakstā, stāstot par savu pārdzīvojumu ar kailfoto nonākšanu publiskai apskatei, Skārleta izplūda asarās, skaidrojot, ka konkrētās fotogrāfijas bija domātas tikai viņas vīra – tajā laikā Raiena Reinolda – acīm. Skārleta atzina, ka nekad nav jutusies tik pazemota. "Es uzskatu, ka Kristofera Čeinija rīcība ir perversa un nosodāma," video ierakstā teic pazemotā aktrise, kuras visai interesantās bildes bija redzējusi visa pasaule.

Izmeklēšanas procesa laikā tika noskaidrots, ka hakerim ir piekļuve vairāk nekā 50 izklaides industrijas pārstāvju, tajā skaitā arī aktrises Milas Kunisas un dziedātājas Kristīnas Agileras kontiem.

Jāpiemin, ka viena no nopludinātajām bildēm radīja jaunu fenomenu – "Skārletjohansoningu", kurā visi pēc Skārletas pašporteta spogulī, kurā no mugurpuses bija redzami Johansones labumi, metās atdarināt fotogrāfiju, radot jaunu kustību.

Filmu par Skārletu Johansoni skaties pirmdien, 2. maijā, plkst,. 20:00 360TV!

Skārleta un plastiskās operācijas – taisnība vai acu apmāns?

Foto: AFP/Scanpix

Daudzi Skārletas talanta cienītāji gadu gaitā, sekojot līdzi aktrises izaugsmei, noteikti ievērojuši arī dažas atšķirības viņas izskatā. Pamanāmākās no tām – deguna formas un krūšu lieluma izmaiņas.

Runājot par degunu, tas gadu gaitā ievērojami palicis šaurāks. Protams, nav jau arī tā, ka tas sākotnēji bijis ārkārtīgi liels, taču izmaiņas formā tomēr ir novērojamas. Jāpiemin, ka ap šo faktu sanākusi liela brēka, jo, kad izdevums US Weekly mudināja domāt lasītājus, ka Skārletai ir veiktas deguna formas uzlabošanas procedūras, Johansone šo faktu noliedza, solot sūdzēt tiesā izdevumu par apmelošanu.

Jāteic, ar krūšu implantiem gan ir sanācis diezgan amizanti. Sākotnēji Skārletai bija normāla izmēra krūtis, te pēkšņi – tās kļuvušas uzskatāmi lielākas. Šis fakts nepalika klusībā un visa pasaule spriedelēja, kāpēc gan tik apburošai sievietei bija vajadzīga šāda operācija. Pēc kāda laika notika neticamais – Skārletas krūšu izmērs bija atgriezies teju sākotnējajā izmērā. Ļaudis šo gājienu nesaprata, pieminot izšķērdību, taču minot, ka iespējamais iemesls krūšu lieluma atgriešanai sākotnējā formā bijis saistīts ar komfortu.

Lai gan starp Holivudas zvaigznēm šie procesi ir diezgan bieži sastopami, aktrise noliedz gulšanos uz plastiskās ķirurģijas galda.

Filmu par Skārletu Johansoni skaties pirmdien, 2. maijā, plkst,. 20:00 360TV!

Raksta tapšanā izmantota informācija no Biography.com, Dailymail.co.uk, Popcrush.com, Imdb.com, Plasticsurgeryhits.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!