Foto: Kadrs no video

"Por una cabeza" - vispazīstamākais Karlosa Gardela (Carlos Gardel) tango. "Por una cabeza" tulkojumā no spāņu valodas ir "par galvas tiesu". Tieši tāds nosaukums ir pasaulē pazīstamajam tango, ko 1935. gadā sacerēja dziedātājs un komponists Karlos Gardels.

Vispasaules popularitāti šis tango ieguva pēc tam, kad to filmā "Sievietes smarža" nodejoja "aklais pielūdzējs" Als Pačīno ar savu jauno partneri. Vēl šis tango ir skanējis filmās "Patiesie meli", "Šindlera saraksts", "Frīda".

Dziesma stāsta par cilvēku, kura kaislība ir zirgu skriešanās sacīkstes un kurš savu kaisli uz zirgiem salīdzina ar aizraušanos ar sievietēm.

Tango ir deja diviem - vīrietis vada, bet sieviete - seko. Ne velti pat attiecību konsultanti šo deju iesaka tiem pāriem, kuriem kaisles ugunis kaut kur pagaisušas. Argentīnas tango ir improvizācijas deja, un tā sastāv no četriem elementiem: staigāšanas, pagriezieniem, apstāšanās un rotājumiem. Deja katru reizi veidojas citādi, to veido tās dejotāji, gluži kā mozaīkā, izsakot savas jūtas deju soļos. Pēdējos gados tango apgūšana ir kļuvusi arī visai iecienīta Latvijā, lai gan tā ir tipiska argentīniešu deja, kas mūsu latviešu mentalitātei, iespējams, ir par šerpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!