Foto: Privātais arhīvs
Zane Mankus un Baiba Kunšteina ir dvīņumāsas, kuras dzimušas un augušas Carnikavā. Ir neiespējami nepamanīt, ka abas vieno īpašas saikne – neatšķiramā līdzība, vienādais domu gājiens, ģimenes mīlestība un, protams, kopīgs bizness – restorāns/brančotava "Spārnos". Māsas stāsta, kā 23 gados izlolot šādu vietiņu un vadīt veiksmīgu biznesu.

Restorāns "Spārnos" ir īsts ģimenes uzņēmums – tajā šiverējas Zane un Baiba, ar mārketinga lietām piepalīdz brālis Roberts, tētis iesaistās ar kādu gudru padomu un atbild par finansiālajiem jautājumiem, bet tāpat neviens lēmums nepaskrien garām mammai, kura vienmēr izpalīdzēs. "Nevienu posmu nevar izlaist. Viss iet roku rokā. Es nevaru iedomāties, ka kāds nebūtu ar mums. Visu mēs nevarētu paspēt," noteic aktīvās meitenes.

Māsu spēks un ieaudzinātā viesmīlība

Abas māsiņas jau kopš bērnības ir bijušas nešķiramas – kopā dzīvojušas, augušas, mācījušās un aizrāvušās ar līdzīgām kaislībām, piemēram, sportu. "Mūsu ģimene vienmēr ir bijuši iekšā viesmīlībā – Carnikavā mums bija kafejnīca un veikaliņš. Vecākiem mazais biznesiņš," savas saknes viesmīlībā atklāj Zane. "Pirmā pieredze mums bija arī viesu namos. Mēs sākām strādāt un sapratām, ka mums tas ļoti patīk. Tad mēs izdomājām, ka tas ir mūsu virziens," atminas Zane. Kad meitenes bija jaunākas, palīdzīgu roku un savu pienesumu ģimenes biznesam veltījušas vasarā, kad bijis tam laiks, jo skolas laikā pievērsušās mācībām un arī sportam – māsas profesionāli nodarbojušās ar sporta vingrošanu.

Runā, ka ar ģimeni nevajag iesaistīties biznesā, bet mēs zinājām, ka mūsu gadījumā tas nav.
Zane Mankus un Baiba Kunšteina
Lai gan šajā jomā, iespējams, studijām nav tik liela nozīme, kā pieredzei.
Zane Mankus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!