Foto: Publicitātes foto
Intīmās kosmētikas līdzekļu piedāvājums ir tikpat plašs cik seksa rotaļlietu klāsts. Arī šīs kosmētikas veidu ir daudz: lubrikanti, stimulējošie geli, masāžas eļļas, sveces un geli, dažādi produkti ar feromoniem un afrodiziakiem, līdzekļi anālo rotaļu komfortam un daudz kas cits baudas rotaļu dažādošanai, komforta nodrošināšanai un patīkamo sajūtu veicināšanai.

Lubrikanti

Vissvarīgākā un arī populārākā intīmās kosmētikas daļa ir lubrikanti. Tie ir neatņemama sastāvdaļa baudas rotaļās, kurās ir iesaistīti prezervatīvi, seksa rotaļlietas, anālā stimulācija vai jebkāda cita aktivitāte, kuras maksimālai izbaudīšanai nepieciešama papildus slīdviela. Diemžēl joprojām var saskarties ar mītu, ka sievietei lubrikants nav vajadzīgs, jo maksts taču izdala dabīgo mitrumu. Šādu aplamu uzskatu dēļ ļoti daudzas pasaules sievietes cieš no diskomfortabla seksa, jo viņām kauns lietot papildus lubrikantu. Bieži vien var arī dzirdēt uzskatu, ka kārtīgs vīrietis māk jebkuru sievieti padarīt mitru. Šādas muļķības padara visu situāciju vēl komplicētāku, kas rezultējas ar mikrotraumām, nebaudāmu seksu, sievietes nespēju sasniegt orgasmu un grūtībām izbaudīt procesu.

Lai saprastu kādēļ lielākajā daļā gadījumu IR nepieciešams lietot papildus lubrikantu, ir jāizprot dabīgās lubrikācijas izdalīšanās principi. Neviena cilvēka ķermenis nestrādā kā automātisks un nevainojams lubrikanta padeves mehānisms. Lubrikanta izdalīšanās atkarīga no ļoti daudziem faktoriem, ne tikai no uzbudinājuma līmeņa. Dabīgo mitrumu ietekmējošo faktoru ir ļoti daudz: hormonālais līmenis, fiziskās veselības stāvoklis, mentālās veselības stāvoklis, medikamentu lietošana, ēšanas paradumi, stresa līmenis, sievietēm papildus arī menstruālais cikls. Šo sarakstu var turpināt ilgi, bet, to apkopojot, var droši teikt, ka viss cilvēka dzīvesveids ietekmē to, cik daudz un vai vispār ķermenis spēs ražot dabīgo lubrikāciju. Papildus lubrikanta izmantošana nozīmē rūpes par komfortu, veselību un patiesu vēlmi gūt un sniegt baudu.

Kad lubrikantu ir obligāti jālieto?

  • Kopā ar prezervatīvu. Tas lubrikanta daudzums, kas atrodas uz paša prezervatīva, ir pietiekams vien dažām minūtēm akta vai lielākajā daļā gadījumu vispār nav pietiekams. Papildus pievienots lubrikants uzlabos procesa komfortu, palīdzēs sasniegt baudu un nodrošinās prezervatīva drošību! Sausums un berze ir viens no visbiežākajiem iemesliem, kādēļ prezervatīvi plīst.
  • Anālo rotaļu laikā. Anālā atvere pati neizdala nekādu lubrikāciju. Pie jebkādas anālās stimulācijas ir nepieciešams lietot lielu daudzumu lubrikanta, lai nesatraumētu maigo gļotādu. Tieši nepietiekošs mitrums ir ļoti biežs iemesls, kādēļ anālā stimulācija nav baudāma vai pat ir sāpīga.
  • Ar seksa rotaļlietām. Jebkāda seksa rotaļlieta pati par sevi vienmēr būs sausa. Lai tās lietošana būtu iespējama un arī baudāma, ir jāparūpējas, lai tā ir maksimāli slidena visa procesa garumā. It īpaši tas attiecas uz rotaļlietām, kas paredzētas penetratīvai izmantošanai.
  • Jebkādu rotaļu laikā, kurās ir vēlme izjust maksimālu komfortu un sasniegt baudu. Pat ja sekss notiek vagināli bez prezervatīviem un rotaļlietām, ir vērts palīdzēt savam ķermenim. Lubrikants nevar sabojāt mūsu ķermeņa fizioloģisko procesus. Tas var tikai uzlabot intīmo rotaļu pieredzi un rezultātus.
Foto: Publicitātes foto
Lubrikanti iedalās pēc to bāzēm: ūdens bāzes, silikona bāzes, hibrīdi, eļļas bāzes un pulverveida, ko jāsajauc ar ūdeni.

ŪDENS BĀZES lubrikanti ir visuniversālākie no visiem, jo tos var lietot jebkāda seksa un intīmo rotaļu laikā. Tie arī ir saderīgi ar jebkāda materiāla prezervatīviem, rotaļlietām, menstruālajām piltuvēm, intīmajiem trenažieriem.

Pēc konsistences tie ir gēlveidīgi un, pateicoties tam, vislīdzīgākie cilvēka dabīgajam lubrikantam. Tie var būt ļoti biezi, vidēji biezi vai šķidri. Nekvalitatīvi ūdens bāzes varianti var būt lipīdi, ķepīgi un radīt kairinājumu. Labāka kvalitāte nodrošinās maksimāli ilgu slīdēšanu.

Foto: Publicitātes foto
SILIKONA BĀZES lubrikanti pēc konsistences ir eļļaini. Tie var būt biezāki un treknāki vai šķidrāki un zīdaināki. Tiem ir labāka slīdība nekā ūdens bāzei, bet tiem ir daži lietošanas ierobežojumi.

Uz ādas tie rada eļļainu slānīti, jeb slidenu kārtiņu, kas arī nodrošina izcilo slīdību, vispār neiesūcoties ādā. Vislabāk silikona bāzes lubrikantus ir izmantot anālajām spēlēm un rotaļām dušā vai vannā. Tie vispār neizžūst un slīd ļoti ilgi līdz pat brīdim, kad tie tiek nomazgāti nost ar ziepēm. Tie nešķīst ūdenī un tāpēc ūdens rotaļām ir īpaši piemēroti.

Tie lieliski sader ar stikla un metāla materiāla mantiņām. Ir iespēja šos silikona bāzes produktus izmantot arī kā masāžas eļļu pārējam ķermenim.

Lielākais silikona bāzes lubrikantu trūkums ir tas, ka tos nedrīkst izmantot ar silikona materiāla rotaļlietām un citām mantiņām, kas ir mīkstākas par stiklu vai metālu. Tie iekļūst šo rotaļlietu materiāla porās un tos ir grūti nomazgāt nost. Ar laiku šie lubrikanta pārpalikumi saēd mantiņas materiālu.

Foto: Publicitātes foto
ATCERIES! Šīs vielas NAV lubrikanti un tās nevajadzētu izmantot intīmajās rotaļās: ķermeņa kosmētiskā eļļa vai krems, bērnu eļļiņa, kokosriekstus sviests, olīveļļa un citi kosmētiskie līdzekļi un pārtikas produkti. Šīs vielas nav piemērotas jutīgajai gļotādai un maksts vai anālās atveres mikroflorai.

Iedalījums pēc izmantošanas veida:

1. Orālie ar garšām un smaržām. Nav ieteicams izmantot vagināli un anāli. Tie lietojami tikai uz ķermeņa, ārējām aktivitātēm. Piemēram, Swede Fruity Love

2. Vaginālie ar neitrālu ph līmeni. Piemēram, pjur Woman Nude

3. Anālie ar papildus mitrinošām un ādu mīkstinošām sastāvdaļām. Piemēram, YESforLOV Anal

4. Universālie, kas lietojami visur un visam. Parasti neitrālie ūdens bāzes varianti. Piemēram, pjur We-Vibe Lube

5. Stimulējošie ar papildus sajūtas veicinošām sastāvdaļām, kas var sildīt, vēsināt vai patīkami kņudināt. Piemēram, Sensuva ON Insane

6. Sterilie/anestezējošie, kas piemēroti uretras rotaļām vai anālajai stimulācijai.

Labāko lubrikantu izlase šeit.

Stimulējošā kosmētika

Dažādi geli, krēmi un eļļas, kurās ir aktīvās sastāvdaļas, kas rada aizraujošus sajūtas veicinošus efektus. Vizbiežāk izmanto līdzekļus klitora jutības veicināšanai vai locekļa jutības mazināšanai. Lai sasniegtu maksimāli aizraujošākos rezultātus ir rūpīgi jāseko pareizas lietošanas instrukcijai. Šie līdzekļi ir lietojami ārēji – uz dzimumorgāniem vai makstī iekšā. Tie nav dzerami vai ēdami un nespēj cilvēkā izprovocēt uzbudinājumu uz līdzenas vietas. To lielākā pievienotā vērtība ir spēja spilgtināt sajūtas, lai spēcinātu baudu vai mazinātu sajūtas konkrētās ķermeņa vietās, ja ir tāda vajadzība.

Aizraujošākie stimulējošās kosmētikas specefekti:

  • Sievietes klitora vai G zonas jutības veicināšana ar siltumu vai vēsumu.
  • Maksts sieniņu jutības uzlabošana ar savelkošu un sašaurinošu efektu.
  • Vīrieša erekcijas stimulēšana, veicinot asinscirkulāciju.
  • Locekļa jutības samazināšana labākai izturībai un ilgākam aktam.
  • Kakla muskulatūras atslābināšana mineta veikšanai.
  • Krūšu galu stingrībai un jutības veicināšanai ar vēsuma efektu.
  • "Vibrējošie" lūpu balzami aizraujošākam orālajam seksam.

Aizraujošāko un efektīvāko stimulējošo līdzekļu uzlase šeit.

Nereti cilvēki vēlas līdzekļus, kuros ir visi iespējamie efekti kopā. Tomēr, daudz pratīgāk ir rūpīgi izvēlēties katrai vajadzībai atsevišķu piemērotāko variantu. Lubrikants labākai slīdībai būs nepieciešams daudz biežāk nekā sajūtas veicinošie līdzekļi. Izvēloties lubrikantu ar stimulējošo efektu, notiks pārāk bieža stimulējošo sastāvdaļu iedarbība uz ādu. Tas var novest pie pieraduma vai kairinājuma. Intīmās kosmētikas plauktiņā labāk glabāt lubrikantu ikdienas lietošanai un blakus tam kādu sajūtas veicinošo gelu brīžiem, kad ir vēlme paspēlēties ar izjūtām.

Komforts ir baudas priekšnoteikums. Bauda ir labsajūtas balsts. Un labsajūta ir laimīgas dzīves pamatā. Rūpējies par savu un partnera komfortu, baudu un labsajūtu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!