Foto: Shutterstock
Par medus dziednieciskajām un vērtīgajām īpašībām dzirdēts daudz un bieži. Pielietots skaistumkopšanā, tas lieliski mitrina ādu, iznīcina baktērijas un aizkavē novecošanu. Tāpat tajā ir ļoti daudz antioksidantu un uzturvielu. Šai sakarā "Women's Health" piedāvā vienkāršus veidus, kā izmantot medu ikdienā.

Mitrinoša maska

Uzklāj tējkaroti medus uz tīras un sausas ādas, paturi to 15 līdz 20 minūtes un noskalo ar siltu ūdeni.

Tīrīšana porām

Medū esošie fermenti efektīvi attīra poras. Lai padarītu ādu svaigu un mirdzošu, sajauc ēdamkaroti medus ar kokosriekstu eļļu, uzklāj to sausai, tīrai ādai un maigi iemasē ādā, izvairoties no masas iekļūšanas acīs. Noskalo ar siltu ūdeni.

Atbrīvošana no atmirušajām šūnām

Sajauc divas ēdamkarotes medus ar ēdamkaroti sodas. Samitrini ādu un maigi izmasē to ar iegūtajā masā iemērktiem pirkstiem, pēc tam noskalo!

Rētu mazināšanai

Medus maigi balina ādu, un tam piemīt pretiekaisuma īpašības, kas lieti noder, ja vēlies atbrīvoties no rētām, ko piemēram, atstājušas pūtītes. Sajauc tējkaroti medus ar tējkaroti olīveļļas un uzklāj problemātiskajai zonai.

Barojošai vannai

Sajauc ēdamkaroti medus ar tasi piena un pievieno siltam ūdenim. Šāda vanna lieliski baros un mitrinās ādu.

Kutikulu mitrināšanai

Sajauc tējkaroti medus ar tējkaroti ābolu etiķa un kokosriekstu eļļas. Iezied masu kutikulās un ļauj tai iedarboties 10 minūtes. Pēc tam noskalo.

Matu kondicionēšanai

Matu saknēs iezied ēdamkaroti medus, kas sajaukta ar divām ēdamkarotēm kokosriekstu eļļas. Iezied to arī matu galos un ļauj 15 minūtes iedarboties. Mati būs mirdzoši un kupli, bet ne pieplakuši.

Matu balināšanai

Medū esošās vielas efektīvi padara matus gaišākus. Iezied sausos matos medu, kas sajaukts ar ūdeni, ļauj stundu iedarboties un izskalo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!