Foto: Shutterstock

Viens no pēdējā laika populārākajām sastāvdaļām, ko izmanto dažādos skaistumkopšana produktos, ir argana eļļa jeb tā dēvētais "Marokas zelts", ko iegūst no argana koka augļiem. Tomēr, lai tava āda vai mati būtu skaisti, tev patiesībā pietiek ar dabīgās šīs eļļas iegādi. Portāls allwomenstalk.com piedāvā uzzināt vairāk par dažādiem dabīgās argana eļļas pielietojumiem skaistumkopšanā.

Sausai ādai

Argana eļļa satur vitamīnu E, kurš palīdz uzlabot ādas stāvokli un nomierina to pēc dažādiem kairinājumiem, tādēļ, ja tev ir, piemēram, sausa āda, tieši šī eļļa var būt kā glābiņš. Šo eļļu var izmantot kā mitrinātāju gan ķermenim, gan sejai, taču īpaši noderīga tās būs ekzēmas jeb ādas augšējo slāņu iekaisuma gadījumā.

Matiem

Argana eļļa ir īsts brīnumlīdzeklis matiem un galvas ādai. Tā var būt lielisks kondicionieris vai matu maska taviem matiem, palīdzēt uzlabot sašķēlušos matu galu stāvokli un nogludināt pūkojošos matus. Tāpat noderēs iekaisušas, niezošas galvas ādas stāvokļa uzlabošanai.

Pretnovecošanās līdzeklis

Līdzekļi, kurus izmantojam, lai novērstu ādas novecošanos, ir visai dārgi, turklāt – ne vienmēr efektīvi, tieši tādēļ kā alternatīvu ir iespējams izmantot argana eļļu. Daži pilieni šīs eļļas padarīs tavu ādu mīkstāku un padarīs neredzamākus dažādus tavas ādas defektus.

Pēdām un nagiem

Tavām kājām ikdienā ir jāpārcieš liela slodze, tādēļ laiku pa laikam tā ir vajadzīgs pamatīgs uzmundrinājums. Tādēļ, ja tev, kā lielākajai daļai cilvēku, uz pēdām ir raupja āda, kā glābiņš var būt tieši argana eļļa, ko ik vakaru pēdu mīkstināšanai vari maigi iemasēt papēžos. Tāpat eļla labi noderēs arī tavu kutikulu ārstēšanai un nagu stiprināšanai.

Strijām

Viens no grūtniecības nepatīkamajiem blakusefektiem ir striju parādīšanās. Šī nevēlamā ādas problēma, kas var parādīties arī tad, ja tu pieņemies svarā, ir novēršama, ja āda tiek visu laiku mitrināta. Viens no populārākajiem līdzekļiem pret striju rašanos ir kakao sviests, taču tā vietā šādam nolūkam vari izmantot arī argana eļļu.

Lūpām

Mēs ik dienu mitrinām savu seju, taču bieži vien piemirstam, ka tikpat liela rūpība jāpievērš arī lūpu labsajūtai - tās nesatur nekādas dabīgās eļļas, tādēļ tās ir nepieciešams regulāri mitrināt. Lai lūpas būtu mīkstas un mitrinātas, katru vakaru pirms miega uzklāj uz tām pilienu argana eļļas, ko maigi iemasē lūpu ādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!