Foto: PantherMedia/Scanpix
Gaisa temperatūrai arvien paaugstinoties, pienācis laiks "izvest sabiedrībā" arī savas kājas, ietērpjoties īsākās kleitās, svārkos vai šortos. Šai sakarā aktuāls kļuvis arī jautājums par lieko matiņu iznīcināšanu, nekaitējot ādai un padarot to gludu, maigu un starojošu. Ja tava iecienītākā tehnika šai jomā ir kāju skūšana, iepazīsties ar astoņiem noderīgiem padomiem, ko apkopojis portāls beautyhigh.com!

Attīri ādu no atmirušajām šūnām

Lai skuvekli nenosprostotu atmirušās ādas šūnas, likvidē tās jau laikus! Noskrubē kājas pirms skūšanās, neaizmirstot arī par piemērotu skūšanās līdzekļu, kas mīkstina ādu, izmantošanu.

Pievērs uzmanību skuveklim

Lai skuveklis ādu no matiņiem atbrīvotu bez liekiem iegriezumiem un ādas kairināšanas, pārliecinies, ka tas ir gana ass, kā arī nav pieķepis ar matiņiem un skūšanās putām no agrākām lietošanas reizēm!

Esi maiga

Skujot kājas, nespied skuvekli pārlieku stipri, kā arī pēc tam izvairies no došanās sauļoties vai uz baseinu, kā arī iešanas pirtī. Tāpat neaizmirsti par nomierinoša losjona uzklāšanu!

Atrodi sev piemērotākos līdzekļus

Izvēloties skūšanās kosmētiku, ņem vērā savas ādas īpatnības. Ja tā ir sausa, nelieto putas, kas satur alkoholu – tās ādu sausinās vēl vairāk, radot arī kairinājumu un lobīšanos.

Izvēlies laiku pareizi

Ja tev ir gana daudz laika, skuj kājas dušas vai vannas izskaņā – ūdens un siltums būs atvēris tavas poras, kas savukārt nodrošinās gludāku skuvumu un lēnāku matiņu ataugšanu.

Neaizmirsti par kāju aizmuguri

Ja tev šķiet, ka redzamas ir tikai tavu kāju priekšējās daļas, ņem vērā, ka arī aizmugures matiņi, tos apspīdot saulei, ir viegli pamanāmi. Skuj kājas visā to garumā un arī platumā, tā radot patiesi maigas un gludas ādas efektu.

Skuj nelielā rādiusā

Valda uzskats, ka kājas jāskuj gariem vilcieniem visā to garumā. Patiesībā matiņi efektīvāk tiks likvidēti tad, ja tos skūsi pa nelieliem laukumiņiem.

Neaizmirsti par mitrināšanu

Pēc skūšanās ir īpaši svarīgi uzklāt ādai mitrinošu losjonu. Ja tas ātri iesūcas, kāju ādai kļūstot atkal sausai, uzklāj losjonu atkārtoti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!