Foto: Shutterstock

Visticamāk, jau zini, ka sieviešu lielāko pludmales sezonas biedu – celulītu iespējams apkarot ne tikai ar veselīgu uzturu un pietiekama ūdens daudzuma uzņemšanu, bet arī dažādām asinsriti un limfātisko sistēmu stimulējošām procedūrām. Tiesa, šai sakarā ir īpaši svarīgi pārzināt pareizu masāžas tehniku, lai organismam cerēta efekta vietā nekaitētu.

Lūk, portāla www.sofeminine.co.uk apkopotā informācija sadarbībā ar zīmola "Madara" vadītāju Lotti Tissenkopfu, kas ļaus tev problēmzonas izmasēt pareizi, tā uzlabojot ādas stāvokli un izskatu, izvadot no organisma lieko ūdeni un toksīnus un mazinot ķermeņa tūsku. Lai izdodas minisvārku sezonu sagaidīt par sevi pārliecinātai un veselīgai!

1. Sagatavošanās. Uzklāj problēmzonām eļļu virzienā no pēdām vai ceļgaliem līdz augšstilbiem un gurniem, lai sagatavotu ādu procedūrai un paātrinātu asinsriti.

2. Knaibīšana. Mazākos ādas laukumos masāžu veic, izmantojot knaibīšanas metodi ar pirkstiem, savukārt plašākajās zonās, ko nepieciešams apstrādāt, veic spaidīšanu ar plaukstām, izmantojot tādas pat kustības kā mīcot maizi.

3. Masēšana ar dūrēm. Kad āda jau ir sagatavota nopietnai "apstrādāšanai", liec lietā dūres. Izspaidi ar tām zonas, kurās celulīts ādu skāris visvairāk, tā atvieglojot organisma uzdevumu šķelt un izvadīt spītīgos taukaudus.

4. Masāža "S" burta formā. Lai pareizi iekustinātu limfu, veic masāžu "S" burta formā, satverot un atlaižot ādu pretējos virzienos, to viegli pastiepjot.

5. Griešana. Masāžai pamazām tuvojoties tās izskaņai, atslābini muskuļus. Satverot ādu ar plaukstām augšstilbu apjomīgākajās vietās, veic kustības, kas imitē dvieļa izgriešanu.

6. Nobeigums. Pabeidz masāžu, spēcīgām kustībām glaudot kājas virzienā uz augšu, tā veicinot toksīnu izvadīšanu no organisma un limfas attīrīšanos, kā arī uzlabojot asinsriti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!