Foto: Instagram

Daudzas sievietes sapņo par lielām krūtīm un tievu viduklīti, saistot to ar skaistuma etalonu. Taču jāatzīst, ka gadījumā, ja ir šādas auguma formas, ne visas drēbes izskatās kā uzlietas, un tomēr viss nav tik rožaini, kā varētu sākotnēji šķist. Arī sievietēm, kurām ir izteikts smilšu pulksteņa formas augums un salīdzinoši lielas krūtis nākas kārtīgi padomāt par garderobes sastāvu – ko tad ģērbt, lai izceltu savus dotumus, bet no kā labāk izvairīties? Uz šiem jautājumiem atbild stiliste.

Izteikts smilšu pulksteņa formas augums un sievišķīgās aprises ir mūsu pirmajai "Uzziedi pavasarī" pārvērtību dalībniecei Tatjanai. Kā atzina sieviete, veikali un iepirkšanās ir samērā sāpīga tēma, jo apģērbus, kuri derētu un piestāvētu, atrast ir ļoti grūti. Zinot, ka Tatjana nav vienīgā sieviete, kurai ir šādas vai līdzīgas formas, ieteikumos par to, kas atbilst un piestāv šim auguma tipam, dalās stiliste Lolita Graudiņa.

Lielas krūtis – kā izcelt, neradot vulgāru priekšstatu?

"Ja ir lielas krūtis, vislabāk izvēlēties apģērbus ar "V" veida kakla izgriezumu. Nevajadzētu slēgto kaklu jeb, piemēram, tā saucamās bītlenes – tēls izskatīsies neveikls," skaidro stiliste Lolita, piebilstot, ka ļoti lielu lomu koptēlā rada arī pareizā krūštura izvēle.

"Runājot par pašu audumu, ieteicams izvēlēties vieglu jeb plānu materiālu, galvenais, lai tas nav smagnējs. Nebūtu ieteicams, ka auduma apdrukas ir ļoti lielas – vēlams izvairīties no, piemēram, lielām puķēm – labāk dot priekšroku drēbēm ar sīkāku apdruku. Koncentrējoties uz līnijām, nekādā gadījumā nevajadzētu izvēlēties horizontālas, citādāk viss tiek izstiepts un vizuāli padarīts vēl lielāks."

Tāpat vajadzētu izvairīties no visādām cakām, volāniem krūšu daļā un lielām, uzkrītošām rotām – labāk izvēlēties smalkākas kaklarotas vertikālā pozīcijā, bet iespējams arī izvēlēties rokassprādzi, lieki neizceļot krūšu rajonu vispār. Kabatas, rāvējslēdzēji vai kādi citi specifiski apģērba akcenti krūšu zonā arī neradīs sevišķi labu koptēlu, vien lieki piesaistot uzmanību.

"Ļoti labi izskatās, piemēram, kreklu kleitas, kurām var atpogāt pāris podziņas vaļā. Ja ir skaistas krūtis, tad tās arī ir jāizceļ. Protams, nevajadzētu veidot arī pārāk vulgāru izskatu, bet tā vietā izvēlēties vienkāršu sievišķīgumu."

Smilšu pulksteņa formas ķermenis – ko izvēlēties, bet no kā izvairīties?

Vēlams izvairīties no taisna piegriezuma apģērba jeb tāds, kas nav pieguļošs un atgādina kvadrātu. Šis noteikums attiecās arī uz kleitām – vislabāk, lai tās tomēr izceltu aprises. Ja ir tievs viduklis, tad tas ir jāizceļ. To lieliski var paveikt ar jostiņu palīdzību. Tām obligāti nav jābūt platām, var arī izvēlēties šauras un neuzkrītošas.

A photo posted by Jennifer Lopez (@jlo) on Sep 26, 2015 at 10:09am PDT

"Izceļot vidukli, piestāv zvanveida svārki, kuru jostas vieta arī ir viduklī. Svārku garums atkarīgs no auguma garuma – ja cilvēks īsāks, tad ideālajā gadījumā, garums varētu sniegties nedaudz virs ceļa. Šādai auguma specifikai šie paši noteikumi par jostas vietu attiecās arī uz biksēm – arī tās vislabāk izvēlēties ar augstāku viduklīti, katrā ziņā zemas jostas vietas bikses izvēlēties nevajadzētu."

A photo posted by Beyoncé (@beyonce) on Feb 16, 2016 at 10:44am PST

Runājot par krāsām, stiliste sniedz šādu ieteikumu: "Vēlams būtu piemeklēt augšu tumšāku, bet apakšu gaišāku. Melns vizuāli samazina, bet gaišs palielina, tā izlīdzinot auguma proporcijas."

Stiliste iesaka atturēties no garām žaketēm un no oversized tipa jeb lieliem apģērbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!