Foto: Shutterstock
Par matu kopšanu, ātrāku ataudzēšanu un atveseļošanu pēc pārmērīgas krāsošanas dzirdēts ne mazums mītu. Tāpat valda visai daudz neskaidrību matu mazgāšanas un piemērotākā šampūna izvēles sakarā. Šai sakarā piedāvājam desmit mītus, ko par šampūna izvēli un lietošanu apkopojuši ārvalstu mediji.

Kā izvēlēties pareizo veidu?

Ja tavi mati ir veselīgi, izvēlies apjomu piešķirošu šampūnu, kas tos padarīs mazāk smagnējus un vairāk kuplus, bet, ja cīnies ar sausiem un plāniem matiem, izvēlies mitrinošu šampūnu, laiku pa laikam izmazgājot tos ar barojošu šampūnu.

Attīri matus

Dziļi attīrošs šampūns laiku pa laikam nepieciešams pat veselīgāko matu īpašniecēm. Tas attīrīs galvas ādu, kā arī matu šķiedras no tajos nogulsnējušiem kosmētikas līdzekļiem, kas traucē citu produktu iedarbībai.

Blondīnēm dziļi attīroši šampūni jālieto biežāk

Balināti un krāsoti mati ir krietni sausāki, attiecīgi vairāk uzsūcot ķimikālijas. Attīri tos no kaitīgajām vielām, tā padarot tos veselīgākus un spožākus!

Cik ilgs ir šampūna mūžs?

Šampūni ir derīgi apmēram divus gadus. Pēc tam to iedarbība zūd, izdaloties arī kaitīgām ķīmiskām vielām.

Nevis ierīvē, bet iemasē!

Maigi masējot galvas ādu matu mazgāšanas laikā, tiks veicināta asinsrite, kas veicinās matu augšanu.

Ceturtdaļa saujas

Tieši tik liels ir nepieciešamais šampūna daudzums vidēji garu matu īpašniecēm. Ja šampūnu lietosi vairāk, radīsies nevajadzīgas putas, kas apgrūtinās galvas masāžu.

Ūdens temperatūrai ir nozīme

Pārāk karsts ūdens bojās matus, savukārt auksts neļaus izskalot putas. Izvēlies remdenu ūdeni, matu mazgāšanas beigās noskalojot tos ar vēsu ūdens strūklu.

Salonu kosmētika neatšķiras no lielveikalā nopērkamās

Lai gan reklāmās tiek sludināts, ka salonos iegādājamā kosmētika ir efektīvāka, visi šampūni patiesībā sastāv no līdzīgām vielām. Svarīgākais ir prast izvēlēties kombināciju, kas der tieši taviem matiem.

Sausais šampūns vislabāk iedarbojas naktī

Ja matu mazgāšanai nav laika, ieklāj matos sauso šampūnu uz nakti. Tādējādi tas uzsūksies labāk, veicinot arī matu apjomu.

Ko iesākt, ja šampūna nav?

Ja mati netīri, bet pie rokas nav šampūna, pagatavo to pati! Sajauc sodu, etiķi un ūdeni, iegūstot masu, ko ieklāt matos. Tā likvidēs nepatīkamu aromātu un taukus, bez tam – tieši šīs sastāvdaļas atrodamas veikalos nopērkamajos kosmētikas līdzekļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!