Foto: PantherMedia/Scanpix
Katru gadu lielākie apģērbu dizaineri un manikīra speciālisti sarosās, lai izpaustu māksliniecisko garu savos darbos Ņujorkas modes nedēļā. Nav noslēpums, ka šī modes nedēļa ir viens no nozīmīgākajiem un ietekmīgākajām modes tendenču noteicējām pasaulē. Atskatoties uz Ņujorkas modes nedēļu Pavasaris 2014 (New York Fashion Week Spring 2014) var secināt, ka galvenokārt nagu dizaina ziņā dominēs 10 stili, informē manikīra speciāliste Nelda Pētersone.

Īsi un balti nagi; gari, dabīga izskata nagi

Viss vienkāršais ir skaists! Ja nevēlies nomākt tevis izvēlētā pavasara apģērba košumu un ekscentriskumu, izvēlies īsus nagus baltā krāsā. Tas rada tīru un sakārtotu nagu iespaidu. Otrs - dabīga izskata nagi. Visbiežāk manikīra speciālisti izmanto ādas krāsas nagu lakas un gēlus, lai radītu maksimālu dabīgumu.

Dažādu krāsu nagi – ģeometriskas figūras vai franču tehnikā (Izmantojot pasteļtoņus sajaukumā ar košām spilgtām krāsām)

Izmantojot divas vai vairākas krāsas, veido ģeometriskas krāsainas figūras. Tās var būt gan neregulāras formas, gan gluži pretēji tam, veidojot vienādus laukumus un simetriskas līnijas. 

Izmantojiet krasi atšķirīgus toņus, kas koptēlu padarīs interesantāku un pamanāmāku. Kā arī viens no populārākajiem krāsaino nagu dizainiem ir krāsot atsevišķus nagus citā krāsā un dizainā, kas kopā veido vienotu tēlu. Nebaidieties eksperimentēt ar krāsām!

Matēti nagi

Matēti nagi, ir kā lieliska alternatīva, ja vēlies izmēģināt ko savādāku, bet tai pašā laikā pieturoties pie vienkrāsaina tipa nagiem. Šāda tipa nagi, izskatās visnotaļ interesanti, un Jūs noteikti pamanīs tā vienkāršā, bet neparastā izskata dēļ.

Pusmēnestiņi

Šī ir pretēja tehnika franču manikīram, kas nav jaunums pasaulei, bet vēljoprojām aktuāls, atskatoties uz Ņujorkas modes nedēļu Pavasaris 2014. Ļaujiet vaļu iztēlei, izmantojiet visdažādākās krāsu kombinācijas, lai paspilgtinātu šo stilu.

Metāliskie nagi

Neatkarīgi no tā vai izmantosiet dažādas toņu pārejas, vai noklāsiet visu nagu ar vienu toni, Jūsu veidotie nagi būs stilīgi jebkurā gadījumā. Šāda veida nagu dizainu pārsvarā izvēlas kopā ar metāliskajiem aksesuāriem (somas, kurpes, siksna utt).

Nagu dekori, uzlīmes, rotaslietas, pērles, akmentiņi, mežģīnes, fliteri, vintage

Šajā pavasarī būs aktuāli arī visi citi dekori, tikai jāievēro viens noteikums, lai gala rezultāts nebūtu uzbāzīgs un pārbāzts. Dizains jāveido klasisks, jo tas izceļ izmantotos nagu dekorus, līdz ar to radot interesantu, bet tajā pašā laikā neuzbāzīgu stilu.

Punktošana

Jo spožākas krāsas, jo interesantāks rezultāts. Kad vēl nagu dizaina veidošana ir bijusi tik vienkārša! Ticiet vai nē, mums jāizvēlas tikai vēlamās krāsas un uz priekšu!

Ombre tehnika (krāsu pārejas)

Ir divu veidu ombre tehnikas. Pirmā, veidot krāsu pārejas efektu uz katra naga ar švammītes palīdzību. Otra iespēja ir iegādāties piecas dažādas krāsas (katram nagam savu), kas veido vienas krāsas toņu pāreju no gaišākas uz tumšāku, un attiecīgi tā arī lakot nagus.

Ziedi

Kur nu bez dažādiem košiem ziediem pavasarī, kad daba pamostas un sāk plaukt un zelt! Meitenīgām sievietēm šis stils ir vienmēr aktuāls. Ļaujiet vaļu iztēlei, vai meklējiet iedvesmu dabā!

Melnbalts

Lai vai cik ļoti šī tēma netiek cilāta, mums nekad neaptrūkstas ideju šai maģiskajai kombinācijai – melns un balts vai balts un melns. Šīs ir krāsas, kas neiziet no  modes nekad. Mainās tikai veids, kā mēs tās pasniedzam.

Apskatot visas šīs sezonas Ņujorkas modes nedēļas aktualitātes, redzams, ka modē ir jaunas tendences un ir arī labi zināmas vecās. Nav jābaidās kombinēt stilus, kā arī krāsas. Atceramies tikai vienu – krāsas, kas dominē jaunajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!