Foto: PantherMedia/Scanpix
Straujiem soļiem tuvojas ne tikai pavasaris, bet arī pludmales sezona, un aktuāls kļūst jautājums ne tikai par ķermeņa sagatavošanu minisvārkiem un krekliņiem, bet arī liekā apmatojuma likvidēšanu, lai saules starus varētu baudīt bez apgrūtinošas neērtības sajūtas. Protams, vienmēr pastāv iespēja sevi uzticēt profesionāļa meistarīgajām rokām, tomēr vaksācija salonā nebūt nav lēts prieks. Šai sakarā piedāvājam desmit hubpages.com apkopotos padomus Brazīlijas vaksācijas veikšanai mājas apstākļos, lai gatavošanās vasarai būtu maciņam draudzīgāka.

Pārliecinies, vai matiņi ir pietiekami gari

Pirms uzsāc vaksāciju, pārbaudi, vai tavi matiņi nav pārāk īsi vai pārāk gari, kas apgrūtinās vaksāciju. To ideālais garums ir 0,6 cm. Ja matiņi būs pārāk īsi, tie nepieķersies pie vaska un var arī ieaugt, savukārt lielāks garums radīs matiņu pielipšanu vaskam, apgrūtinot izraušanas procesu.

Iedzer pretsāpju zāles

Lai mazinātu sāpes, pirms vaksācijas veikšanas iedzer pretsāpju medikamentus. Vien izvairies no aspirīna lietošanas, kas sašķidrina asinis, tā paildzinot asiņošanu gadījumā, ja matiņu izraušana atstājusi brūces.

Neveic vaksāciju nedēļu pirms menstruācijām un to laikā

Vaksācija minētajā laika periodā ir sāpīgāka.

Izmanto cieto vai karsto vasku, nevis vaska strēmeles

Cietais vai karstais vasks tavai ādai būs krietni draudzīgāks nekā jau gatavās strēmeles. Vien uzmanies, lai, uzklājot uzsildīto vasku, tas neapdedzinātu ādu, kā arī lieto tā uzklāšanai paredzētos instrumentus.

Par "dizainu" izlem jau laikus

Ja vēlies matiņus atstāt noteikta zīmējuma vai strīpiņas formā, par to izlem pirms vaksācijas sākšanas. Pretējā gadījumā simetrisku formu ievērot būs visai sarežģīti.

Grūti aizsniedzamās vietas

Kā izrādās zona starp sēžamvietas apaļumiem ir mazāk jutīga pret sāpēm, tāpēc tās vaksēšana tev prasīs fiziskas iemaņas, bet ne mokošu sāpju izciešanu.

Pareiza vaska uzklāšana

Lai veiktu vaksāciju efektīvāk, uzklāj vasku nelielos laukumiņos, nogaidi 10 sekundes, tad nostiep ādu un ar stingru rokas kustību noplēs to pretēji matiņu augšanas virzienam.

Parūpējies par nelielu spogulīti

Tas noderēs, vaksējot grūti aizsniedzamas vietas.

Izmanto pinceti

Gadījumam, ja daži matiņi tomēr nav izrāvušies, izmanto pinceti, tā atbrīvojoties no tiem pilnībā!

Izmanto eļļu vaska noņemšanai

Ja uz ādas ir palicis vasks, notīri to ar eļļu, nevis knibini ar pirkstiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!