Foto: Reuters/Scanpix
Nav noslēpums, ka jau krietnu laiku bārda un ūsas ierindojas vīriešu modes tendenču augšgalā. Šai sakarā piedāvājam kārdinošu galeriju ar pievilcīgākajiem ūsu un bārdas īpašniekiem, kā arī businessinsider.com ieteikumus, ko darīt zināmus tavam vīrietim, ja arī viņš nolēmis tikt pie kārotās sejas rotas.

Esi pacietīgs

Lai ataudzētu vērā ņemamu bārdu, nepieciešams vismaz mēnesis. Eksperti iesaka matiņus pēc pirmās nedēļas pielīdzināt, lai tie būtu vienāda garuma, kā arī nedaudz piekoriģēt bārdas formu. Tomēr vīrieša pacietībai šai laikā noteikti būs izšķirošā nozīme.

Tas niezēs

Matiņiem spraucoties no ādas un augot garumā, āda niezēs, kā arī var nedaudz iekaist. Novērs to, laiku pa laikam apmatojumu izķemmējot.

Mazgā

Tā kā tie arī ir mati, atceries, ka ūsas un bārdas arī ir jāmazgā! Un, nevis ar ziepēm, kas gadās pa rokai, bet gan šampūnu un kondicionieri. Tā tava sejas rota ne tikai izskatīsies labāk, bet būs arī vieglāk kopjama!

Mitrini

Atceries, ka bārdu nedrīkst atstāt savā vaļā un tai ir nepieciešami īpaši kopšanas līdzekļi. Eksperti iesaka lietot īpašu eļļu, kas atrodama skūšanās salonos un arī specializētos veikalos, lai mīkstinātu matiņus un mitrinātu ādu zem tiem.

Izvairies no stingrām līnijām

Bārdai nav jābeidzas uzreiz pie zoda līnijas. Ļauj tai dabiski augt arī uz kakla un matiņus pie ādamābola pakāpeniski aplīdzini ar trīs dažādiem skuvekļa asmeņa līmeņiem.

Modelē seju

Ja tev ir apaļa seja, audzē bārdu taisnstūra formā, akcentējot žokļa līniju! Seko sejas vaibstiem un padari bārdu par lielisku aksesuāru, kas uzlabo tavu izskatu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!