Foto: Shutterstock

Sievietes un tetovējumi ir tēma, par kuru viedoklis ir teju katram. Vieniem šķiet, ka tetovēšanās nekādi nav savienojuma ar sievišķību tās klasiskajā izpratnē, citi, savukārt, tetovējumus uzskata par savdabīgu pašizpausmes un ķermeņa izdaiļošanas veidu. Bet skaidrs ir viens – tetovēšanās kultūra kļūst arvien populārāka, un arvien vairāk sieviešu dodas uz saloniem, lai iemūžinātu uz savas ādas kādu svarīgu notikumu vai dzīves laikā gūtu atziņu. Bet, izvēloties dažādus mīlīgus simbolus, daudzas no mums diez vai nojauš, ka tetovēšanas valodā tiem ir sava īpašā nozīme un tulkojums.

Mēs, iedvesmojoties no portāla "Novate", apkopojām 10 sieviešu iecienītākos tetovējumu simbolus, atšifrējot to patieso nozīmi.

Roze

A photo posted by Bradley Delay (@bdelay) on Nov 22, 2016 at 2:52pm PST

A photo posted by Neto (@netinktattoos) on Mar 26, 2016 at 5:09pm PDT

Roze ir patiesas mīlestības un tīru, neaptraipītu jūtu simbols, bet tās nozīme var mainīties atkarībā no tā, kādā veidā tā ir attēlota: rozes pumpurs vai tikko plaukstoša roze simbolizē tikko radušās jūtas, iemīlēšanos; koši sārta roze pilnā plaukumā liecina par kvēlu mīlestību; melna roze atgādina par tuva cilvēka zaudēšanu un sērām. Savukārt roze ar asiem ērkšķiem atgādina par nelaimīgu mīlestību un ciešanām.

Taurenītis

Tetovējumus ar taurenīšiem lielākoties izvēlas gados jaunas meitenes. Cilvēki jau izsenis ir sajūsminājušies par košajiem un piemīlīgajiem spārnotajiem lidonīšiem un viņu spēju no neglīta kāpura pārdzimt graciozā taurenī. Tauriņa tetovējums liecina par vēlmi un gatavību mainīties un atvadīties no pagātnes problēmām, lai sāktu jaunu, skaistu dzīvi.

Mārīte

A photo posted by Rhiannon (@tattoosbyree) on Sep 10, 2016 at 2:32pm PDT

Koši punktotā mārīte ir uzplaukuma, laimes un veiksmes simbols. Turklāt ar mazu, košu mārīti vari izrotāt ķermeni teju visās tetovēšanai piemērotās vietās – tā jebkur izskatīsies lieliski, raisot apkārtējo smaidus un uzlabojot noskaņojumu.

Eņģeļa spārni

Eņģeļi ir mītiskas būtnes, kuru uzdevums ir aizsargāt cilvēkus no dažādām likteņa sūtītām likstām un nelaimēm. Tādēļ nav brīnums, ka spārni ir iecienīts motīvs, kurus visbiežāk izvēlas tetovēt uz muguras vai lāpstiņām, kā aizsardzības un garīguma simbolu.

Dievišķais lotoss

Sanajā Ēģiptē un Indijā lotoss tika uzskatīts par dievišķu un pielūgts, bet Ķīnā un Japānā lotosa zieds simbolizēja ceļu uz garīgo apgaismību. Lotosa tetovējums var būt arī kā zīme, kas atgādina par pārvarētajām dzīves grūtībām un nelaimēm.

Kolibri

A photo posted by Cat Castro ☪ (@the_cccat) on Dec 10, 2016 at 7:55pm PST

Mazais kolibri putniņš ir veikls un skaists lidonītis, kuram nākas pārvarēt daudz grūtību, lai nodrošinātu sev iztiku. Ja sieviete izvēlējusies savu ādu rotāt ar piemīlīgā kolibri putniņa attēlu, tas var liecināt par viņas impulsīvo raksturu un spēju ātri pieņemt lēmumus.

Pieneņu pūkas

Pārziedējusi, pūkaina pienenes galviņa ne vienam vien asociējas ar prieku un laimīgām bērnības atmiņām. Šāda simbola izvēle var liecināt par sapņainu dabu un stipru tieksmi piepildīt savus sapņus.

Enkurs

Enkura tetovējums simbolizē stabilitāti un pārliecību par sevi. Tetovēt lielāku vai mazāku enkuru bieži vien izvēlas cilvēki, kuri paļaujas un savu dzelžaino loģiku un skaidri zina, ko vēlas no dzīves.

Briljants

A photo posted by @tatoo_piercing11 on Aug 30, 2015 at 3:13am PDT

Šis simbols parasti tiek saistīts ar greznu dzīvi un skaistumu, tādēļ varētu šķist, ka šāda tetovējuma izvēle liecina par sievietes kāri pēc dārgām rotaslietām un citām luksusa precēm. Izrādās, ka briljanta tetovējums simbolizē rakstura stingrību un apņēmšanos nespert ne soli prom no taciņas, kas ved nospraustā mērķa virzienā.

Bezdelīga

Bezdelīga ir mūžīgas uzticības simbols, jo ik gadu pēc pārziemošanas siltajās zemēs, tomēr atgriežas mājās. Turklāt bezdelīgas visu mūžu paliek uzticīgas vienam partnerim, tieši tādēļ bezdelīgas tetovējums apliecina ciešas ģimenes saites, uzticību un cieņu ģimeniskām vērtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!