Foto: Reuters/Scanpix
Ne mazums vīriešu ir diezgan greizs priekšstats par sieviešu krūtīm. Viņi ne pārāk labi saprot, ko šī ķermeņa daļa nozīmē pašām sievietēm.

Mīts Nr.1 – ikkatra sieviete sapņo par lielākām krūtīm


Foto: Shutterstock

Statistika vēstī, ka katra piektā sieviete tiešām nav īsti apmierināta ar savu krūšu izmēru un sapņo, ka tas būtu par kādu izmēru lielāks. Šāda ne pašpārliecinātība nereti noved līdz depresijai un pat kaujas spara zudumam. Tā vismaz uzskata britu Aizsardzības ministrijā, kas katru gadu izdala nopietnus līdzekļus krūšu palielināšanas operācijām dienošajām sievietēm. Gribētāju netrūkt - katru gadu par valsts kases līdzekļiem pie lielākām krūtīm tiek gan ierindas kareives, gan virsnieces. Pasaulē kopumā ir miljoniem sieviešu, kuru krūtis tikušas palielinātas mākslīgā ceļā. Tiesa, netrūkst arī sieviešu, kas vēlētos, lai viņu "dabas dāvanas" nebūtu tik iespaidīgas. Spriediet paši - ērti gulēt uz vēdera nav iespējams, krūšturu iegāde ir neizbēgams murdziņš utt utt. Kādas ASV plastikas ķirurģijas klīnikas vadītājs, kas ikdienas veic krūšu samazināšanas operācijas, uzsvēris -  97% šo sieviešu uzskata, ka lielas krūtis ir kaitīgas viņu veselībai. 78% šo sieviešu pastāvīgi sāp mugura, 79% nevar noskriet ij ne 20 m un 77% lielo krūšu dēļ nav spējīgas nodarboties ne ara kādu sporta veidu. Tā ka ne visas sievietes sapņo par lielākām krūtīm. Tiešām!


Mīts Nr.2 – Ar īpašu vingrinājumu un diētu palīdzību iespējams palielināt krūtis


Foto: stock.xchng

Ja ir pieprasījums - būs arī piedāvājums. Tie, kam tas ir izdevīgi, regulāri tiražē padomus, kā palielināt krūtis visneiedomājamākajā veidā. Arī tautā cirkulē dažādas metodes, kā, piemēram, ieteikumi ēst kāpostus un burkānus lielos daudzumos.

Mūsdienīgāka "tautas metode" - meditācija. Ir iestādījumi, kas sievietēm piedāvā relaksējošas mūzikas pavadībā aizvērt acis un iedomāties, ka viņu krūtis pamazām palielinās, palielinās, līdz ieņem Pamelas Andersones jaukumiem līdzīgas proporcijas. Diemžēl - tas nepalīdz.. Bez ķirurga iejaukšanās palielināt krūtis ir nereāli. Vienīgā iespēja ir palielināt krūtis uz tādu vai citādu implantu rēķina. Tomēr joprojām ir personas, kas šim viedoklim nepiekrīt. Populārā britu TV dīva Denīze van Otena uzstāj, ka pie sava iespaidīgā krūšu izmēra 34C tikusi nevis pateicoties mātei dabai, bet gan savam "boifrendam", kas regulāri masējot viņas krūtis. Šī masāža veicot asinsriti krūtīs, un tā arī tiekot palielināts izmērs. Par šīs metodes zinātniskumu nevaram galvot, bet, iespējams, to tomēr ir vērts rekomendēt pielietošanai. Iespējams, metode ir bezjēdzīga, taču - patīkama.


Mīts Nr.3 – vislielākās krūtis ir francūzietēm


Foto: PantherMedia/Scanpix

Tiešām - tieši Francijai pieder vēsturiski apstiprināts rekords šajā nominācijā. Pasaules vēsturē vislielākās krūtis iemūžinātas Sezāra skulptūrā - tā radīta, pamatojoties uz kabarē dziedātājai noņemtiem krūšu izmēriem. Tā bijusi francūziete ar vācu saknēm - Viktorija fon Kruppa. Par šīs skaistules gabarītiem var tikai pabrīnīties - viņas krūšu apkārtmērs bijis 266 cm. Kas attiecas uz vispārējiem vidējiem rādītājiem, tad nesen britu pētnieki veica veselu pētījumu par šo tēmu. Noskaidrojās, ka sievietes ar lielākajām krūtīm mīt .... Anglijā. Vairāk nekā 30 % šīs valsts iedzīvotāju ir krūšu izmēri D, E, F (tātad 4. izmērs un lielākas ). Anglietēm cieši seko nīderlandietes, tad dānietes un beļģietes. Francūzietes ieņem vien piekto vietu. Vēl tālāk seko zviedrietes un austrietes.


Mīts Nr.4 – silikona krūtis uz tausti nevar atšķirt no dabīgām


Foto: Reuters/Scanpix

Var un kā vēl var! Turklāt atšķirību var noteikt pat vēl tikai "aplūkošanas stadijā". Krūšu izmērs ir atkarīgs no hormonālā fona - jo augstāks sievietes ķermenī ir hormona estrogēna līmenis, jo kuplākas krūtis, mazāks augums un sievišķīgākas formas. Ja tieviņai un zēniskai sievietei novērojami divi iespaidīga izmēra ķermeņa apaļumi - visticamāk, ka te pirms kāda laika rosījies ķirurgs. Šāda veida aizdomas viegli var apstiprināt, iepazīstoties tuvāk. Silikona krūts ir daudz cietāka nekā dabiskā. Ar fizioloģisko šķīdumu piepildītie implanti nav tik cieti kā silikona, tomēr tiem ir cits trūkums - ejot tie mēdz burbuļot, tā ka apmāns nebūs tik viegli iespējams.


Mīts Nr.5 – Sievietes ar lielām krūtīm ir ļoti seksuālas


Foto: AFP/Scanpix

Hm, it kā šis mīts nesen pat guvis zinātnisku apstiprinājumu. Japāņu ārsts Micuo Šiga, kas jau 40 gadus nodarbojas ar sievietes krūts izpēti, apgalvo, ka par sievietes temperamentu droši var spriest pēc sievietes krūtīm. Viņaprāt, lielo krūšu īpašnieces ir jutīgas un seksuāli atbrīvotas. Gultā viņas izceļas ar izdomu un iztēles plašumiem. Ir ļoti iniciatīvas bagātas. Arī o partnera viņas gaida aktivitāti un atraisītību. Sievietes ar mazajām krūtīm ir stipri vien mazāk apveltītas ra temperamentu un ir grūti "iekustināmas". Tāpat viņas ir visai greizsirdīgas un nemitīgi tur savus mīļotos aizdomās par nelāgu uzvedību. Gultā viņām ir visai zemas prasības, jo viņas par sevi nav visai augstās domās, tāpēc pat necer, ka mīļotais būs seksa gigants. Tiesa - nav informācijas par pētījuma statistiku, balstoties uz kuru būtu varēts izdarīt šādus secinājumus...


Mīts Nr.6 – Vīriešiem patīk lielas krūtis


Foto: PantherMedia/Scanpix

Briti, kas naski uz dažādiem pētījumiem, veikuši aptauju vīriešu vidū, lai noskaidrotu - kāds tad ir vīriešiem tīkamākais sieviešu krūšu izmērs. Aptaujā piedalījušies vairāki tūkstoši vīriešu. 53% aptaujāto paziņoja, ka dod priekšroku sievietēm ar vidēja izmēra krūtīm. Tikai 14% sapņo par sievietēm ar tiešām lielām krūtīm. 5 % paziņoja, ka dod priekšroku sievietēm ar plakanām krūtīm. Atklājās, ka atlikušie procenti vīriešu vispār nepievērš uzmanību sievietes krūtīm. Psihologi apgalvo, ka vīrieši, kas alkst "lielkrūtaino sieviešu", savā ziņā joprojām ir mammītes dēliņi.

Pasaule ne bez intereses seko populāru vīriešu gaumei. Piemēram, zināms, ka dēmoniskais aktieris Džeks Nikolsons dodot priekšroku plakanajām krūtīm. Visai brutālais tips Žerārs Depardjē dodt priekšroku "mazām sievietēm" un pieturās pie šī principa jau vairākas desmitgades. Režisors Vudijs Alens raujas pie "lielkrūtainajām" sievietēm un neslēpdamies paziņojis, ka, ja viņš būtu sieviete, visu laiku pavadītu apbrīnojot savas krūtis.


Mīts Nr. 7 – Sievietēm ar lielām krūtīm prātiņa nav pārāk daudz...


Foto: Reuters/Scanpix

Nesen grupa amerikāņu ārstu, kas nodarbojās ar sievietes krūts vēža izpēti, atklāja negaidītu sakarību. Viņi atklāja, ka eksistē sakarība starp sievietes intelektu un viņas krūšu izmēru. Atklājās, ka, jo lielāki ir piena dziedzeri, jo katastrofālāk krītas intelekta līmenis un atmiņas ietilpība. Tātad - lielo krūšu īpašniecēm ir mazākas iespējas spriest prātīgi. Bēdīgi, ja....? Bet no otras puses - būs, kas teiks, ja ir lielas krūtis, pēc dižas spriešanas varbūt arī nav lielas nepieciešamības....?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!