Foto: AFP/Scanpix
Ideāla āda, iespējams, ir skaistuma galvenais nosacījums, un daudziem cilvēkiem tā ir arī lielākā problēma. "Ja tev ir skaista āda kopš dzimšanas, uzskati, ka tev ir paveicies," spriež kosmetologi. Pārējiem cilvēkiem ādas saglabāšana labā stāvoklī rada lielas problēmas, jo lietas, kas to ietekmē, nav iespējams kontrolēt, raksta resurss theknot.com.
Liela nozīme ir arī ģenētikai - nekādas zāles vai losjoni nekad nespēs mainīt tavu ādas tipu. Vēl viens kaitīgs faktors ir stress, tas var sasausināt tāpat jau sauso ādu un padarīt to taukainu vai grūti kopjamu.

Skaistas ādas noslēpums tādējādi ir atkarīgs no tā, kā tu to kop un kā pret to izturies - vai pietiekami daudz guli, dzer daudz ūdeni, nodarbojies ar fiziskām aktivitātēm. Ādas stāvoklis nav atkarīgs tikai no tā, ko tu uz tās klāj, bet arī no tā, kā tu veido savu dzīvi.

Tādēļ domā uz priekšu. Atceries, ka smēķēšana un pārāk daudz sauļošanās padarīs tavu seju vecāku. Mūsu padoms ir pašai būt savas ādas ekspertei. Palūkojies spogulī uz savu ādu un saproti, kas notiek. Vasarā tava sejas āda, iespējams, ir sausāka, pateicoties gaisa kondicionieriem, bet taukaināka apakšējos slāņos.

Ziemā tava āda, iespējams, ir īpaši sausa. Galvenais nav katru dienu lietot vienu un to pašu produktu, bet gan izvēlēties elastīgu programmu, kas tavu ādu padara veselīgu, maigu un tīru.

Ādas tīrīšana

Sausas vai jūtīgas ādas tīrīšanu veic ar maigu un neasu ādas kopšanas līdzekli. Taukainu un porainu ādu tīra ar kopšanas līdzekli, kas paredzēts tieši tavam ādas tipam, bet pēc tam notīra to ar tonizējošu losjonu, kas nesatur alkoholu. Tas palīdzēs tev saglabāt maigu ādu.

Pīlings

Pīlingam izvēlies maigu skrubi. Taču, ja tev ir jūtīga āda, labāk to nedari. Ja tev ir taukaina āda, vari veikt pīlingu divas reizes nedēļā, īpašu uzmanību pievēršot vietām, kur mēdz rasties pinnes - uz deguna un zoda.

Ādas mitrināšana

Ja tava āda ir sausa, izmanto mitrinātāju, kas pilnībā iesūcas ādā. Pirms gulētiešanas izmanto vēl mitrāku krēmu. Gadījumā, ja tev uz sejas ir īpaši sausi plankumi, uzsmērē tajās vietās kādu no īpaši šim mēŗkim paredzētajiem losjoniem un bagātīgu mitrinošo krēmu. Atceries, ka nevajag visu seju kopt ar vieniem un tiem pašiem līdzekļiem. Taukainākas ādas gadījumā izmanto gēlu vai krēmu bez eļļas. Pirms kosmētikas uzlikšanas, pagaidi minūti, lai mitrinātājs iesūcas.

Kosmētikas noņemšana

Dienas beigās rūpīgi notīri seju. Kosmetologi iesaka izmantot netaukainus acu kosmētikas noņēmējus. Taukaini kosmētikas noņēmēji var sakairināt acis un radīt acu kosmētikas notecēšanu uz sejas, tādējādi padarot to grūtāk mazgājamu. Pēc acu kosmētikas noņemšanas ar tīrīšanas gēlu noņem pūderi vai pūderkrēmu.

Bez rokām

Iespējams, ka tu nemaz neapzinies to, ka liekot rokas pie sejas, tu notīri kosmētiku, padarot ādu taukaināku un netīrāku. Apturi sevi, ja pamani, ka rausti skropstas vai mēdz atspiest seju plaukstās. Šādus ieradumus ir grūti mainīt, bet, tos pārtraucot, labumu gūs gan āda, gan uzliktā kosmētika.

Kad doties pie speciālista

Ja pati vairs netiec galā ar sejas kopšanas problēmām, netērē velti laiku un naudu veikalā pie kosmētisko līdzekļu nodalījuma, meklē profesionālu palīdzību. Kosmētiskā ādas tīrīšana ir lielisks veids, kā palīdzēt sejas ādai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!