Foto: @wakeupandmakeup/@howto.makeup/@makeupforeverofficial

Gada pirmais mēnesis teju jau aizvadīts. Ja pamazām gatavojies pavasara gaidīšanai, iespējams, esi aizdomājusies arī par sava izskata atsvaidzināšanu ar sezonai raksturīgām tendencēm. Turpinājumā piedāvājam Harper’s Bazaar apkopotās šī gada grima aktualitātes, kas lieti noderēs tām, kurām apnikušas ierasti dabiskais tēls, un ir gana daudz drosmes izskatā ieviest arī pa kādam košākam akcentam!

Koši sārtas, tvīkstošas lūpas

Sarkana lūpu krāsa ir grima klasika jau krietnu laiku, tomēr šosezon aicinām eksperimentēt ar dažādām tās variācijām. Izvēlies toņus no maigi līdz koši sārtam, kā arī izmēģini klasiski sarkanu vai bordo krāsas toni, tā pielāgojot grimu savam ikdienas vai svētku tēlam!

Zilo toņu uzvaras gājiens

Lai gan zilos toņus acu grimā lietojam visai piesardzīgi, šosezon, jo īpaši vasarā, noteikti vari ļauties netradicionālākai tēla veidošanas pieejai. Modē ir zilas ēnas, acu zīmuļi, skropstu tušas un citi veidi, kā izcelt acis, izmantojot košus vai, tieši pretēji, dūmakaini piezemētus toņus. Piemēram, ja dodies uz pasākumu, kurā vari atļauties īpaši drosmīgu tēlu, izmanto elektriski zilo toni, uzklājot to nelīdzenos laukumos uz plakstiņiem un pārējo grimu veidojot pēc iespējas dabiskāku.

Savukārt ikdienā acu skatienu vari izcelt ar pelēkzilu zīmuli, ietonējot ar to plakstiņus. Ļauj savām acīm būt tavam trumpim!

A photo posted by How To Make Up (@howto.makeup) on Nov 23, 2015 at 9:15am PST

Viegls iedegums

Lai gan arvien biežāk runājam par iedeguma radīto kaitējumu, kā arī dabiski bāla ādas toņa uzvaras gājienu gan augstajā modē, gan sabiedrībā kopumā, viegls bronzera pieskāriens ādai tomēr nav zaudējis savu aktualitāti. Tieši otrādi, neuzkrītoša iedeguma efekts šosezon ir īpaši moderns un, kā apgalvo pasaules vadošie grima eksperti, seju vienlaikus padara arī vizuāli veselīgāku un starojošāku. Ļauj savos vaigu galos rotāties mūžīgai vasarai!

Pamanāmas skropstas

Dabīgajam grimam nedaudz zaudējot savu popularitāti, šosezon īpaši aktuālas ir pamanāmas skropstas un acu grims kopumā. Izvēlies pieliekamos skropstu pušķīšus, apjomīgus mākslīgo skropstu vēdekļus, neordināras krāsas tušu vai eksperimentēšanu ar apakšējās, nevis augšējās skropstu līnijas izcelšanu. Jo neparastāk, jo labāk!

Vampīriskais šarms

Šoziem īpaši aktuāls ir vampīrisks tēls – gaiša āda, vīna sarkanas lūpas, melnas skropstas un uzacis, dabīgās vai mākslīgās ādas un kažokādas, kā arī tumši toņi apģērbā – spēlējies ar šīm tendencēm, radot īstu liktenīgās sievietes tēlu, lai jau pavasara mēnešos pārietu uz rotaļīgu vieglumu.

Rozā un persiku toņi

Pavasara un vasaras sezonā grimā aicinām izmantot rozā un persiku toņus, turklāt, ne tikai krāsojot lūpas un izceļot vaigus, bet arī akcentējot acis! Siltās nokrāsas izskatu padarīs jauneklīgāku, sejas ādai izskatoties veselīgākai un tēlam kopumā – meitenīgākam. Kombinē šādu grimu ar bohēmiska stila kleitu un izspūrušām lokām, tā radot modernu, aktuālu un vienlaikus arī gana komfortablu tēlu gan ikdienai, gan īpašiem mirkļiem!

Līniju spēles

Ja esi gana drosmīga, izcel savu skatienu ar neordināras formas līnijām! Tradicionālā lainera "bultiņa" lai paliek saviesīgiem pasākumiem vai ikdienai – īpašos gadījumos, kad to pieļauj kopējā tēla vai pasākuma, ko apmeklēsi, specifika, novelc līniju gar plakstiņu locījuma vietu vai to ārējos kaktiņus!

Mirdzums

Modes nedēļās, kurās prezentētas šī gada pavasara/vasaras kolekcijas, nereti manīta vēl kāda pārliecinošā šī gada tendence – mirdzošu akcentu (spīdumu, gliteru un perlamutra) iekļaušana grimā. Eksperimentē ar toņiem un tekstūrām, tā radot patiesi oriģinālu tēlu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!