Uzsākot jauno 2016. gadu, pamazām raugāmies arī aktuālo un gaidāmo modes tendenču virzienā. Iepazīstoties ar modernāko matu sakārtojumu un to krāsu aktualitātēm, piedāvājam frizūru tendenču apkopojumu 2016. gadam. Aktualitātes matu krāsu izvēlē gaidāmajam gadam raksturo salona Le Studio friziere Gija Jansone, kā arī piedāvājam Vogue, Redbookmag un Allure apkopotās idejas ikdienas frizūras atsvaidzināšanai.

Kā skaidro Jansone, šogad, līdzīgi pērnajam gadam, joprojām modē ir viss dabiskais. Nesavākti, mazliet paspūruši un kupli mati, šķietami dabiski izbalojušas šķipsnas, vasarā uzturoties pludmalē, dabiski pelēkais matu tonis, kas raksturīgs mūsu platuma grādiem, kā arī pakāpeniska toņa pāreja no tumšākiem uz gaišākiem matiem ir sezonas aktuālākās tendences matu sakārtojuma un krāsu izvēlē.

Tāpat, kā apgalvo Vogue aptaujātie eksperti, joprojām atļauta ir arī ļaušanās eksperimentiem. Tieši tāpēc matu krāsu toņkārtās dominē arī neparastas krāsas izvēles – rozā, lillā, zili, pasteļu krāsas un arī sirmi mati, tonim ļaujot veidoties dabiski vai arī to radot ar meistara palīdzību. Drosmīgākās modes dāmas matus var iekrāsot arī zilganā krāsā vai ļauties platīna blondā toņa vilinājumam.

Turpinājumā piedāvājam sezonas aktuālākās matu krāsu tendences un to raksturojumu. Iespējams, kāda no tām iedvesmos arī tevi sen gaidītām izskata pārmaiņām!

No platīna blonda līdz saules noskūpstītam tēlam

Ja esi pārliecināta blondo matu toņu piekritēja, savu izskatu šogad vari papildināt ar ietonētām šķipsnām. Tās var būt gan tumšākā, gan gaišākā tonī, taču ir svarīgi, lai frizūra izskatītos dabiska un šķipsnas nebūtu pārāk uzkrītošas, bet saplūstu dabiskā krāsu pārejā.

Bet, ja vēlies kardinālākas pārmaiņas, vari izmēģināt platīna blondo matu toni. Tas gan prasīs īpašu kopšanu un rūpes par matu veselību, taču viennozīmīgi padarīs tēlu spilgtāku.

Brūno toņu nokrāsas

Šosezon popularitāti iemantojusi jauna matu krāsošanas tehnika sarkanbrūnajos toņos jeb ronze. Saules gaismā šādi krāsoti mati atmirdzēs sarkanā nokrāsā, savukārt ikdienā izskatīsies gaiši brūni.

Tāpat vari ierasti brūno matu krāsu atsvaidzināt ar blondām šķipsnām. Līdzīgi saulē balojušu matu efektam, tās gan nedrīkst būt pārlieku uzkrītošas, un labāk izvēlēties dabiska ēnojuma tehnikumu, toņiem pakāpeniski saplūstot un šķipsnām iezaigojoties vietām, tā radot mirdzuma efektu un izceļot sejas vaibstus.

Pasteļtoņi un koši akcenti

Ja vēlies izskatu padarīt košāku, papildini tēlu ar krāsainām šķipsnām! Izvēlies rozā, lillā, pasteļtoņu vai zilas nokrāsas šķipsnas vai pat nokrāso vienā tonī visus matus. Tiesa, izvēloties šo košo toni, vēlams priekšroku dot tonējošām matu krāsām, kas pakāpeniski izmazgāsies.
Tāpat vari izmēģināt pelēcīgi sirmu matu toni. Modes pasaulē savu uzvaras gājienu turpinot dabiskumam, šāda matu krāsa kļuvusi par vienu aktuālākajām tendencēm.

Dabiskums

Ja vēlies matus atveseļot, izvēlies vienu no sezonas aktuālākajām tendencēm – matu dabiskā toņa ataudzēšanu, ja esi brunete, vai arī atteikšanos no regulāras matu balināšanas, ieviešot tumšākas nokrāsas šķipsnas, ja lepojies ar blondu matu krāsu.

Kā uzsver Jansone, tieši dabiskie toņi vērtējami kā aktuālākie un pievilcīgākie, un, tos nedaudz atsvaidzinot, iespējams panākt mūsdienīgu, gana košu un reizē matu veselībai draudzīgu tēlu.

Liktenīgā sieviete

Ja vēlies izmēģināt tumšu matu krāsu, taču vairies no sarkanīgi brūnajiem un, iespējams, apnicīgi melnajiem toņiem, izvēlies krāsu, kas noteiktā gaismā atspīdēs zilganā nokrāsā. Tiesa, lepojoties ar šādas krāsas matiem, jāatceras parūpēties arī par gana tumšām uzacīm un skropstām, citādi tēlā valdīs disonanse, laupot matu izteiksmīgajai krāsai tās košo efektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!