Foto: Publicitātes foto

Aizritējis nu jau 24. Rīgas modes nedēļas maratons, kurā varējām vērot dizaineru piedāvātās tērpu kolekcijas gaidāmajai rudens/ziemas sezonai. Lai gan šobrīd ar prieku baudām pavasara atnākšanu, modes nedēļa ļāva ielūkoties gaidāmā rudens un ziemas tendencēs. Kādi matu sakārtojumi būs aktuāli 2016./2017.gada rudens/ziemas sezonā? Vai tie būs liela apjoma matu sakārtojumi vai tomēr tradicionāli modernie vijumi?

Šī sezona burtiski kliegs pēc dažādības, ko varēja novērot arī modes nedēļas skatēs. Savam imidžam matu aktuālos sakārtojumus varēs piemeklēt ikkatra, kā garu matu īpašnieces, tā arī īsu matu sakārtojumu piekritējas.

Ja pavasara sezonā aktuālas ir nekārtīgas zirgastes, tad nākamajā sezonā aktualitāti iegūs zemās zirgastes, kas būs labs variants, lai piešķirtu tēlam jauneklīgu un tai pat laikā elegantu izskatu, ko modes nedēļas laikā ļoti uzskatāmi nodemonstrēja dizainere Natālija Jansone.

Par nākamās sezonas hitu viennozīmīgi varam uzskatīt gludus, spīdīgus un garus matus, visos dabīgajos jeb "nude" matu krāsas toņos, matiem arī esot perfekti iztaisnotiem – šādu stilu bija iespējams vērot modes zīmola "Narciss" un "IN by Inga Nipane" modes skatēs.

Vasaras sezonā aktualitāti iegūs nekārtīgas copes, kas atgādinās par laiku, kas pavadīts pludmalē, taču rudens/ziemas sezonā matu sakārtojumu modē dominēs tā saucamais balerīnas mezgls, kas ir kļuvis par stilistu iecienītāko matu sakārtojumu.

"Gaidāmajā sezonā savu slavas gājienu piedzīvos dažādas matu rotas – dārgakmeņi, ziedu motīvi, metāliski kroņi un greznas diadēmas, taču būs viens nosacījums – visām rotām jābūt XXL izmērā. Jautrs akcents jebkuram stilam būs gofrēti mati vai saburzīta apģērba tekstūra," šajā sezonā nonākam atpakaļ 80. gados, par gaidāmās sezonas tendencēm stāsta "Schwarzkopf Professional" tehnoloģe Katrina Vavilova.

"Rudens/ziemas sezonas matu stilu modē būs atgriezušies liela apjoma mati, kas izskatās tā, it kā būtu saņēmuši elektriskā šoka devu (80. gadi); romantiskas cirtas, kas stingri turas un nepadodas ziemas sezonas laika apstākļiem; tāpat aktuāli būs 20. gadu matu viļņi jeb ondulācijas."

Jau šajā sezonā eksperti piedāvā izmēģināt dažādus matu kopšanas līdzekļus, kas nodrošina mitru matu efektu. "Izmantojot želejveida pomādes, atglaužat matus uz aizmuguri, iegūsiet rokenrola cienīgu izskatu, kas akcentēs jūsu sejas vaibstus, kā arī ātri un vienkārši tiksiet pie ļoti aktuāla matu sakārtojuma," iesaka Vavilova.

Tomēr, ja iecienītākais matu sakārtojums ir pīnes, tad arī ziemas sezonā tās būs aktuālas – dubultā savērptas pīnes, no matu pīnēm izveidoti kroņi utt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!