Foto: Vida Press
Ja tava otrā pusīte nolēmusi sekot modes tendencēm un audzēt bārdu, bet nav skaidrības, ko iesākt ar pirmajiem uz sejas redzamajiem rugājiem, iepazīstini viņu ar informāciju par to, kā bārdas tipu izvēlēties atkarībā no sejas formas! Stilistu ieteikumus piedāvā portāls Intensa.Pro.

Bārdas veidu nosaka sejas forma

Pirmais solis bārdas stila meklējumos ir sejas formas noteikšana. Ar bārdas palīdzību var veiksmīgi koriģēt sejas trūkumus un, protams, arī akcentēt priekšrocības. Kā zināms, pastāv pieci galvenie sejas tipi. Vīrieša seja ir apaļa? Viņam ir kvadrātveida vaigu kauli un maza mute? Tās ir ļoti būtiskas detaļas, pēc kurām attiecīgi vadīties bārdas audzēšanā.

Kvadrātveida sejas forma

Vīriešiem ar šādu sejas formu nepieciešams mīkstināt sejas aprises un padarīt to mazāk līdzīgu kvadrātam, tāpēc bārdai un ūsām šādā sejā jābūt vieglām, nedominējošām, noapaļotām, piedomājot arī pie attiecīga matu sakārtojuma.

Foto: Vida Press

Garena sejas forma

Garenai sejas formai raksturīgi smalki sejas vaibsti. Galvenais uzdevums – vizuāli saīsināt un paplašināt seju. Šādiem vīriešiem piestāvēs noapaļota bārda - pakavs vai parastās "bakenes". Stilisti kategoriski neiesaka veidot "kazbārdiņu", jo tā pagarina seju.

Foto: Vida Press

Apaļa sejas forma

Apaļas sejas īpašniekiem jāpanāk, lai bārda vizuāli izstieptu seju tuvāk ovālai formai. Vislabāk derēs neliela noapaļota bārda, kas stiepjas līdz deniņiem. Tāpat lieliski piestāvēs arī parastā "kāzbārdiņa".

Foto: Vida Press

Trijtūrveida sejas forma

Vīriešiem ar šādu sejas formu parasti ir šaurs zods, tāpēc nepieciešams vizuāli paplašināt sejas apakšējo daļu, lai zods kļūtu masīvāks. Var pamēģināt kvadrātveida bārdu, pakava formas vai noapaļotu bārdu.

Pilnīgāka bārda liks sejai izskatīties vairāk vīrišķīgai, pievienojot apjomu gar žokļa un zoda līniju. Var izvēlēties tā dēvēto "kanādiešu" stila bārdu (akurātas "kāzbārdiņā" pārejošas ūsas, kas veido noslēgtu apli) vai "Van Dyke" stilu - plata bārda, kas nosedz zodu, savienojumā ar ūsām.

Foto: Vida Press

Ovāla sejas forma

Ovālas sejas īpašniekiem veicies visvairāk – nekādu ierobežojumu attiecībā uz bārdas veidu vairumā gadījumu nav, drīkst eksperimentēt bezgalīgi daudz.

Foto: Vida Press

Bārdas stils pilnīgas sejas īpašniekiem

Kad seja ir apaļīga, zūd izteikta sejas forma. Rodas dubultzods, ko ideāli var paslēpt ar bārdu. Šajā gadījumā labāk izvēlēties bārdu, kas nosegs zodu, to vaigu daļu, kas pāriet kaklā, daļēji paslēpjot ar vaigubārdu, piemēram, "šķipera" tipa bārdu. Galvenais mērķis – vizuāli koriģēt sejas formu, tāpēc zodam jābūt pilnībā nosegtam, bet bārdas formai – gar sejas ovālu – pēc vīrieša vēlmēm. Bet vaigu daļu labāk atstāt maksimāli atsegtu, lai vēl vairāk nepagarinātu seju.

Foto: Vida Press

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!