Foto: Shutterstock
Ikdienā, lietojot kosmētikas produktus un dažādus skaistumkopšanas līdzekļus, mēs ne vienmēr aizdomājamies par to, kādam patiesībā jābūt to daudzumam vienā lietošanas reizē. Šai sakarā talkā nāk portāls goodhousekeeping.com, piedāvājot noderīgu špikeri, kas palīdzēs neizšķērdēt kosmētiku bezjēdzīgi, tā tikai kaitējot savam skaistumam.

Šampūns – viena līdz divas 50 centu monētas

Atceries, ka, mazgājot matus, jāattīra ir tikai galvas āda, kur sakrājušās eļļas un netīrumi. Pārmērīga šampūna daudzuma ieklāšana matos nav vajadzīga, jo sausinās galvas ādu, kā arī matu galus.

Kondicionieris – divas 2 eiro monētas

Kondicioniera daudzums, protams, variēs atkarībā no matu garuma un sausuma pakāpes, taču vienā mazgāšanas reizē kondicionieris nepieciešams ne vairāk kā divu 2 eiro monētu apmērā. Klāj to matu galos, kam īpaša mitrināšana un barošana ir nepieciešama visvairāk.

Matu serums - viena līdz divas 20 centu monētas

Lai mati nekļūtu taukaini un smagi, serumu tajos liec vienas līdz divu 20 centu monētu apmērā, izkliedējot plaukstās un tad vienmērīgi ieklājot matu galos. Protams, arī šeit noteicošā būs matu struktūra un to garums.

Matu vasks un želeja – viena saulespuķes sēklas miziņa

Līdzīgi serumiem, arī matu vaski un želejas nedrīkst tikt ieklāti pārlieku biezā slānī, ja vēlies gludus, kuplus un reizē vieglus matus.

Sejas mazgāšanas līdzeklis – viens zirnītis

Ja lieto želeju vai īpašu sejas mazgāšanas līdzekli, tā daudzumam nevajadzētu būt lielākam par vienu zirnīti. Šie līdzekļi parasti ir putojoši, tāpēc ar šādu daudzumu pilnībā pietiks, lai attīrītu ādu, savukārt lielāks tā apmērs var sausināt sejas ādu.

Dienas krēms un nakts krēms – viena līdz divas 2 centu monētas

Uzklājot dienas un nakts krēmu, neaizmirsti, ka tas jāuzsmērē arī uz kakla un dekoltē zonas, kur ādai nepieciešama papildus mitrināšana, lai pasargātu to no novecošanas.

Klājot krēmu, nepārcenties arī ar tā daudzumu – ja uz sejas redzi neiesūkušos krēma kārtu, viegli notīri to ar salveti un nākošreiz lieto mazāku daudzumu līdzekļa!

Tāpat ļauj nakts krēmam vismaz 15 minūtes iesūkties, pirms dodies pie miera, citādi tas nokļūs nevis uz tavas sejas, bet gan spilvendrānas!

Acu krēms – viens vārīts rīsa grauds abām acīm

Iespējams, būsi pārsteigta taču acu ādas kopšanai nepieciešamais krēma daudzums ir viena vārīta rīsa grauda lielumā. Āda ap acīm ir plāna kā papīrs, tāpēc, ja lieto pretnovecošanas kosmētiku, krēma daudzumu samazini vēl uz pusi, lai nerastos apsārtums, kairinājums un acu graušanas sajūta.

Saules aizsargkrēms – viena ēdamkarote sejai, viens mēriņš (aptuveni 30 ml jeb "šota" glāzīte) ķermenim

Saules aizsargkrēms jāuzklāj vismaz 30 minūtes pirms došanās ārā. Tāpat atceries, ka tas jāuzsmērē ne tikai uz rokām, kājām un sejas, bet arī pleciem, kakla, muguras un ausīm – ikviena atklātā ķermeņa daļa ir pakļauta saules kaitīgajam starojumam. Starp citu, plānās vasaras drēbes, mūsu ādu no tā nepasargā!

Konsīleris – viena zīmuļa dzēšgumija

Lai maskētu izsitumus, ādas pigmentāciju un citus tās defektus, tu, visticamāk, lieto konsīleri. Ar tā daudzumu noteikti nevajag pāršaut pār strīpu – pietiks ar zīmuļa dzēšgumijas galu, ja maskē arī tumšos lokus zem acīm, vai pat vēl mazāku līdzekļa apmēru, ja aizkrāso tikai pumpas.

Ādas seruma – viena kafijas pupiņa

Tā kā ādas serums satur tai nepieciešamās vielas ļoti koncentrētā veidā, visai sejai pietiks vien ar seruma daudzumu kafijas pupiņas apmērā.

Dušas želeja – viena vidēji liela zemene

Acīmredzama pazīme tam, ka lieto pārāk daudz dušas želejas, ir sausas ādas sajūta pēc mazgāšanās. Lai to novērstu, iztiec ar daudzumu, kas pielīdzināms vienai vidēja izmēra zemenei!

Ķermeņa losjons – viens līdz divi tējas maisiņi

Labākais laiks ķermeņa losjona uzklāšanai ir uzreiz pēc mazgāšanās, kad tas ādā iesūksies visefektīvāk. Atkarībā no ķermeņa lieluma un ādas sausuma tev vajadzētu pietikt ar līdzekli vidēji viena līdz divu tējas maisiņu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!