Foto: PantherMedia/Scanpix
Zemenes ir ne tikai viens no gardākajiem vitamīnu uzņemšanas veidiem, bet arī lielisks izskata uzlabošanas līdzeklis. Kombinējot tās ar olīveļļu, medu, citrona sulu un citām virtuvē atrodamām sastāvdaļām, vari pagatavot efektīvu masku vien dažās minūtēs. Šai sakarā piedāvājam četras dažādas sejas maskas, ko apkopojis portāls beautyhigh.com.

Zemenes satur vitamīnu C, kas cīnās pret akni un pūtītēm, kā arī pasargā ādu no novecošanas brīvo radikāļu ietekmē. Tāpat gardajās ogās ir augļskābes, kas uzlabo ādas izskatu, mazina pigmentāciju, izsitumus, to atstātās rētas un, protams, cīnās ar brīvajiem radikāļiem, uzlabojot arī novecot sākušas ādas izskatu.

Zemenēs esošās šķiedrvielas, savukārt atbrīvo organismu no toksīniem, kas izraisa izsitumus un ādas iekaisumus, bet ogās esošie folāti jeb vitamīna B grupa veicina jaunu šūnu veidošanos un ādas reģenerāciju.

Zemeņu un citronu maska


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai atbrīvotu sejas ādu no atmirušajām šūnām, izspied pusi citrona un sajauc to ar desmit saspaidītām zemenēm. Uzklāj masku uz sejas un pēc 15 minūtēm noskalo ar aukstu ūdeni - tava āda būs attīrīta, savukārt poras kļūs mazāk pamanāmas!

Zemeņu, jogurta un medus maska


Foto: PantherMedia/Scanpix
Sajauc bļodiņā piecas vidēja lieluma saspaidītas zemenes ar pusi ēdamkarotes bezpiedevu jogurta vai krējuma un divām tējkarotēm medus. Jogurts labāk derēs taukainai un problemātiskai ādai, bet krējums - sausai ādai.

Uzklāj iegūto masku uz sejas un turi 15 minūtes, pēc tam to nomazgājot!

Medus, zemeņu un olīveļļas maska


Foto: PantherMedia/Scanpix
Sajauc bļodiņā astoņas saspaidītas vidēja lieluma zemenes ar divām ēdamkarotēm medus un vienu ēdamkaroti olīvu, mandeļu vai džodžoba eļļas, pievienojot astoņas piles citronu sulas sausai ādai vai vienu ēdamkaroti, ja esi taukainas ādas īpašniece.

Kad masa ievilkusies, uzklāj to uz sejas un paturi piecas minūtes, pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni!

Zemeņu un medus maska


Foto: PantherMedia/Scanpix
Bļodā saspaidi astoņas vidēja lieluma zemenes, pievienojot tām trīs tējkarotes medus. Iegūto masu uzklāj uz sejas un atstāj 15 minūtes. Pēc tam nomazgā masku ar siltu ūdeni, un tava sejas āda būs mitrināta, kā arī tonizēta.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!