Foto: Shutterstock
Iespējams, savā ikdienas skaistumkopšanas līdzekļu arsenālā jau esi ieviesusi pāris tautas metodes, ar dabīgiem līdzekļiem aizstājot veikalos pirktos. Ja ne, piedāvājam deviņas goodhousekeeping.com apkopotas alternatīvas ikdienā biežāk izmantotajiem kosmētikas līdzekļiem, kas atrodamas tavā virtuvē un ir ne mazāk efektīvas!

Ko izmantot skrubja vietā?

Pārgriez uz pusēm citronu un ar to noberz seju, atstājot mīkstumu uz ādas. Pēc pāris minūtēm noskalo seju vēsā ūdenī – augļskābes būs paveikušas savu darbiņu, un tava āda būs tīrāka, citronam attīrot to no atmirušajām šūnām, poras – šaurākas, savukārt komedoni un izsitumi – gājuši mazumā.

Ko lietot ikdienas attīrīšanai pieniņa vietā?

Foto: Shutterstock

Pieniņa un tonika vietā vari lietot auzu pārslas, kas aplietas ar siltu ūdeni. Uzbriedini tās, ļauj masai atdzist un notīri ar to seju. Šī procedūra ļaus maigi attīrīt ādu no netīrumiem un mazina tās taukainumu, notīrot lieko sebumu, turklāt ir īpaši ieteicama, ja ciet no aknes.

Ko izmantot mitrināšanai krēma vietā?

Foto: Shutterstock

Ja tava āda ir īpaši sausa, tev lieliski palīdzēs medus. Uzklāj ēdamkaroti medus uz sejas, ļauj 15 minūtes iedarboties un pēc tam noskalo. Āda būs mitrināta, saņēmusi virkni vērtīgu vitamīnu, kā arī medus dziedējošās un antibakteriālās īpašības mazinās izsitumus.

Ko lietot vaigu sārtuma vietā?

Modē ir dabisks izskats, un svaiga, starojoša un veselīga sejas krāsa ir viens no svarīgākajiem nosacījumiem, ja vēlies izskatīties lieliski. Lai nenāktos tērēt kaudzēm naudas dārgu kosmētikas līdzekļu iegādei, izmanto kokosriekstu eļļu. Tā piešķirs rožainu mirdzumu taviem vaigiem, uzlabojot ādas toni, un darbosies krietni labāk par dārgiem vaigu sārtumiem.

Ko izmantot skropstu tušas vietā?

Foto: Publicitātes attēli

Viens no universālākajiem līdzekļiem, kas atrodams arī slavenību kosmētikas somiņās, ir vazelīns. Tas palīdz gan brūču dziedēšanā, gan sasprēgājušas ādas un lūpu mitrināšanā, kā arī lieliski aizstās skropstu tušu. Ar tīru tušas birstīti uzklāj skropstām nedaudz vazelīna, un tās acumirklī izskatīsies tumšākas un garākas.

Ko lietot kosmētikas noņemšanai?

Foto: Shutterstock

Bērnu eļļa darbojas tikpat labi kā kosmētikas noņemšanai paredzētie losjoni. Ja tev nav pa rokai tieši bērnu eļļas, tikpat labi attīrīšanas funkciju pildīs arī olīveļļa vai kokosriekstu eļļa.

Ko izmantot galvas ādas attīrīšanai?

Foto: Shutterstock

Ja lieto matu serumu, putas, laku un laiku pa laikam – maskas, tavs šampūns var arī netikt galā ar daudzo kosmētikas līdzekļu paliekām uz galvas ādas. Attīri to, izmantojot ābolu etiķi, ko iemasē ādā nelielā daudzumā pirms šampūna lietošanas. Tas attīrīs ādu no netīrumiem, taukiem un kosmētikas, kā arī dezinficēs to un mazinās blaugznas. Rezultātā tavi mati būs tīrāki un kuplāki.

Ko lietot skūšanās putu vietā?

Foto: Shutterstock

Zināms, ka tieši skūšanās putām kājas izdodas iegūt visgludākās. Taču, ja putu nav pa rokai, vari izmantot arī olīveļļu, kas ādu gan mīkstinās, gan mitrinās.

Ko izmantot dezodoranta vietā?

Foto: Shutterstock

Ja esi aizmirsusi iegādāties dezodorantu, bet dienas gaitā vēlies justies svaiga, pēc nomazgāšanās dušā nosusini ādu padusēs un ierīvē to ar dzeramo sodu. Tā uzsūks mitrumu un novērsīs nepatīkamu aromātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!