Lielisks izskats var palīdzēt gūt pārliecību par sevi gan svētkos, gan ikdienā. Tāpat kā apģērbam, arī dekoratīvajai kosmētikai ir sava mode – tas, ko uzskatīja par skaistu pirms vairākiem gadiem, šodien, iespējams, tev pārliecību nebūt nesniegtu. Kā liecina portāla "Good Housekeeping" ekspertu viedokļi, šobrīd modē ir dabīgais skaistums: sārti vaigi, izgaismota seja. Taču, ja vēlies izcelties, šajā rudens sezonā īpaši aktuāli ir spīdīgie akcenti, kas neatstās tevi nepamanītu.

"Viņa" piedāvā iepazīties ar šoruden aktuālākajām grima tendencēm.

Acis

Šajā rudenī nebaidies eksperimentēt ar krāsām, esi droša. Dabīgais skaistums ir modē, tāpēc to vajadzētu saglabāt veidojot uzacis. Sezonas jaunums ir oranžais tonis. Ja vēlies veidot maigāku tēlu, izvēlies maigi rozīgos toņus.

Acis ne tikai izdaiļo, bet arī spēj radikāli mainīt tēlu. Vakara grimam izvēlies dūmakaini noslēpumaino skatienu vai koķetās kaķa acis. Ikdienā, iespējams, pietiek tikai ar izteiksmīgām skropstām, kas padara tavu skatienu piesaistošu. Veido izteiksmīgas acis, eksperimentējot ar krāsām un spīdumiem.

Ņem vērā, ka ēnas jāizvēlas atbilstoši acu krāsai, uzklājot pareizo toni, vari izcelt dabīgo acu skaistumu. Iedvesmojoties no portāla "Elle", "Viņa" skaidro kādu toni izvēlēties, balstoties uz acu krāsu.

Zaļas acis ir dabīgi gaišas, tāpēc tumšs laineris īpaši labi neizskatīsies. Labāk izvēlēties violetās krāsas toņus vai koši brūnu krāsu. Dūmakaini tumšais efekts paslēps acu dabisko skaistumu.

Zilas acis labi izskatās kombinācijā ar brūnajiem, oranžajiem un zeltainajiem toņiem. Dūmakains grims var radīt agresīvu un skarbu iespaidu par tevi. Ja tādu iespaidu nevēlies radīt, izvēlies kaut ko maigāku, piemēram, šampanieša, brūnu vai bronzas krāsu. Dūmakaino skatienu vari papildināt ar iepriekš minētajām krāsām.

Brūnas acis ir vispateicīgākās, jo tām piestāv gandrīz visas krāsas. Šai acu krāsai piestāv dažādi toņi, taču īpaši akcentēt spēj bronzas krāsa. Lai vizuāli palielinātu acis, izmanto piesātinātus violetus, sudraba vai šokolādes toņus. Melns laineris palīdzēs radīt vēl dziļdomīgāku skatienu. Metāliskā un maigi rozā krāsa piestāv gaiši brūnu acu īpašniecēm.

Pelēkas acis ir samērā retas. Šīm acu īpašniecēm ieteicams veidot gaiši dūmakainu skatienu, izmantojot pelēku, zilu vai sudraba krāsu.

Krāsains acu laineris

Ierastā, melnā acu lainera vietā izvēlies spilgtas, iespējams, tev ļoti neierastas krāsas, piemēram, zilu, violetu. Krāsains laineris piešķirs izteiksmību acīm, kas kombinācijā ar neitrālas krāsas lūpu spīdumu un melnu skropstu tušu izskatīsies perfekti. "Lai košais laineris būtu noturīgs, iesaku izvēlēties krēmveida jeb ūdensnotūrīgu laineri vai arī krēmveida acu ēnu produktu. Acu ēnas nelieto kā ierasti – ēnojumam, bet izmēģini klāt tikai kā laineri. Ņem vērā, ka pirms uzklāj kēmveidīgos produktus, nelieto acu krēmu, jo tas var mazināt lainera noturību," sarunā ar "Viņa" skaidro vizāžiste Jana Kozlova.

Kaķa acis


Smalkās kaķa acis ir aktuālas visās sezonās, taču šajā rudenī, dodoties uz ballīti, par centimetru pagarini līniju pie acs kaktiņa, tas palīdzēs izveidot dziļdomīgi koķetu skatienu.

"Lai iegūto efektu pastiprinātu, izmanto pieliekamo skropstu pušķīšus. Ja vēlies aci pagarināt – garākos pušķīšus līmē ārējos kaktiņos, ja vēlies atvērt acis un padarīt tās platākas, garākos līmē skropstu līnijas centrālajā daļā un laineri izvēlies ātri fiksējošo, " skaidro vizāžiste.

Maigi rozā toņi


Maigi rozā – spēj atsvaidzināt seju, veidojot romantisku un sievišķīgu imidžu. Uzklāj rozā krāsas acu ēnas gan uz acu plakstiņiem, gan zem acīm. Piešķir rozīgu nokrāsu lūpām, kļūstot par īstu valdzinātāju. "Iesaku uzklāt šo pašu toni arī uz vaigu kauliem sārtuma vietā, nedaudz pieskaroties zodam, deguna galam un virs uzacs lokiem, " tā vizāžiste.

Izteiksmīgas skropstas


Lai iegūtu izteiksmīgas acis, iespējams apieties tikai ar skropstu tušu. Bagātīgi uzklāj to, ievērojot virzienu uz deniņiem. Tādā veidā pagarinot skropstas tieši acs kaktiņā. "Noteikti krāso skropstas no pašām skropstu saknītēm. Krāsojot tikai skropstu galiņus, tu būtiski samazini savu skropstu krāsojuma košumu. Tas izskatīsies mazākas un īsākas nekā ir patiesībā," iesaka vizāžiste.

Dabīga izskata uzacis

Ja esi biezu uzacu īpašniece, izķemmē tās virzienā uz augšu, lai labāk turētos izmanto želeju. Taču, ja tavas uzacis nav biezas, centies tās iezīmēt ar uzacu zīmuli. Viegliem vilcieniem aizpildi tukšās vietas, bet atceries, ka rezultātam jābūt dabīgam. "Visveiksmīgāk uzacu līniju aizpildīsi ar smalku, stingru un spicu uzacu zīmuli vai izmanto tam uzacu laineri," norāda Kozlova.

Oranžais tonis


Šis tonis, lai arī sākotnēji likās ļoti neparasts, ir kļuvis par izcilu šī gada rudens grima sastāvdaļu. Uzdrošinies būt mazliet spilgtāka arī rudenī. "Lai košā krāsa izskatītos maksimāli spilgta un intensīva, noteikti sagatavo acs plakstiņu, izlīdzinot tā dabisko ādas toni. Jo gaišāka būs plakstiņa ādas krāsa, jo intensīvāks un sulīgāks būs acu ēnojums," bilst Kozlova.

Smalki dūmakainās acis


Dramatiski dūmakaino skatienu padari mazliet košāku. Acs iekšējos stūrīšos pievieno mirdzumu ar spožu zelta vai sudraba krāsas ēnu. Lai šis dūmakainais skatiens labi izskatītos arī dienā, ieteicams neaizrauties ar melno toni. Vizāžiste Kozlova iesaka melnā vietā izmantot tumši brūno vai pelēko toni.

Mirdzošs skatiens


Aizmirsti par ikdienišķo grimu, ja vēlies izcelties, tad tev ir jāspēj iemirdzēties. Piešķir mirdzumu acīm kombinējot melno laineri ar izteikti mirdzošām acu ēnām, viegli izgaismojot līniju zem uzacs. "Papildu dekoratīvie akmentiņi spēj veiksmīgi izcelt jebkuru grimu. Taču rūpīgi izvērtē vietu, situāciju un vidi, kurā plāno demonstrēt šo košumu, " min vizāžiste

Izpludināts acu zīmulis

View this post on Instagram

Wet or dry the Give In Take Palette is becoming one of my favorites.
A post shared by NARS Cosmetics (@narsissist) on Dec 13, 2016 at 10:00am PST


Ja dienas laikā esi atklājusi, ka tavs acu zīmulis ir mazliet izsmērējies, nesteidzies to notīrīt, bet izpludini pa visu acs plakstiņu. Šis draiskulīgais skatiens ir kļuvis par īstu rudens grima tendenci. "Ļoti veiksmīga aktualitāte tām meitenēm, kurām nepadodas gluda lainera līnija. Necenties to veidot gludu, bet iztušē neveiksmīgās vietas ar blīvu un īsu otiņu," iesaka vizāžiste.

Metāliskas krāsas acu ēnas


Esi pamanāma, uzdrīksties būt spoža. Metāliskas krāsas acu ēnas tev sniegs zaigojošu skatienu. Ja vēlies iegūt vēl izteiksmīgāku efektu, izmanto pagarinošo skropstu tušu un melnu acu laineri. Pirms birstošo ēnu uzklāšanas nepieciešams sagatavot plakstiņu. Vizāžiste iesaka uzklāt plakstiņam fiksatoru. Pirms tas pilnībā nožuvis klāt virsū mirdzumu un nofiksēt iegūto rezultātu.

Lūpas


Foto: Shutterstock
Klasika – sarkanas lūpas. Tās piestāv gan dažādiem apģērbiem, gan tēliem, gan dažādām sejas formām un krāsām. Arī šajā rudenī greizi nenošausi, ja izvēlēsies sarkano krāsu, taču nepieciešams atrast īsto toni. Vari izmēģināt arī matēto efektu, kas veido skaistu izskatu. Rudenī lūpas mēdz sasprēgāt, palikt sausas, tās nepieciešams pareizi kopt.

Portālos "Womens Health" un "Cosmopolitan" minēts, ka lūpukrāsa spēj radīt neatvairāmu efektu, kļūstot par spilgtu akcentu. Ja lūpas ir pietiekoši košas, nav nepieciešams tēlu papildināt ar acu ēnām. Lūpukrāsa spēs ne tikai efektīvi uzlabot koptēlu, bet arī uzlabot pašvērtējumu.

Rudenī īpaši jārūpējas par lūpām, jo šis ir gadalaiks, kurā var sastapties gan ar lietu un vējiem, gan ar sauli. Tās ir ļoti jutīgas un ātri spēj reaģēt, kļūstot sausas, sasprēgājušas. Lūpu krāsa spēj aizsargāt pret nelabvēlīgajiem laikapstākļiem.

Vizāžiste Kozlova apstiprina, ka lūpukrāsa spēj padarīt smaidu spožāku, taču jāprot izvēlēties pareizais tonis. šobrīd aktuāla ir violetā krāsa, droši eksperimentē un nebaidies izcelties pārējo vidū, bet ievēro, ka šī krāsa zobus var padarīt dzeltenākus.

Violetie toņi


Violetās krāsas tonis ir kā radīts pārejai no siltā laika uz mazliet vēsākiem laikapstākļiem. Maigās un gaišās vasaras krāsas jānomaina uz mazliet izteiktākiem un tumšākiem toņiem. Violetā krāsa labi izskatīsies gan bālās ādas īpašniecēm, gan saulē iedegušajām dāmām. Izvēlies šīs krāsas acu ēnas, ja vēlies akcentēt acis, taču nebaidies padarīt savas lūpas izteiktākas, uzklājot koša pigmenta violetu lūpukrāsu.

"Esi uzmanīga, jo violetās krāsas pretkrāsa ir dzeltena. Ja tavi zobi nav sniegbalti, violetais tonis var pastiprināt zobu dzelteno pigmentu. Rezultātā tie var izskatīties vēl dzeltenāki nekā ir patiesībā," skaidro vizāžiste.

Bordo lūpukrāsa


Kombinē bordo lūpukrāsu ar neitrālu grimu. Lūpas kļūs vilinoši piesātinātas, kas īpaši labi izskatīsies gaišās ādas īpašniecēm. "Veiksmīgs tonis šajā sezonā. Taču, ja tev ir mazas lūpas, tumšais tonis padarīs tās vēl mazākas. Lai no tā izvairītos, papildini lūpu krāsojumu ar mirdzumu. Mirdzums piešķirs apjomu," iesaka vizāžiste.

Matēti sarkanas lūpas


Ja vēlies akcentēt lūpas, ieteicams izvēlēties sarkanā toņa lūpukrāsu. Šobrīd īpaši aktuāli ir maigi matēts efekts. "Ņem vērā, ka matētas, sausas un sasprēgājušas lūpas, lai cik aktuālā tonī tās būtu, neizskatās labi. Ja vēlies matētas lūpas, tās ir jāsagatavo jau laicīgi. Izmanto skrubjus, eļļas un barojošus lūpu produktus," norāda viņa.

Dabīgas lūpas

View this post on Instagram

Take lips to the edge with Vence Precision Lip Liner.
A post shared by NARS Cosmetics (@narsissist) on Aug 25, 2019 at 9:10am PDT


Dabīgā toņa lūpukrāsas atkal ir modē. Vizāžiste piebilst, ka bēšīgie toņi ir aktuāli vienmēr. Tomēr izvēloties sev klasiskās, dabīgā toņa lūpukrāsas, pigmentam jābūt nedaudz tumšākam nekā tavs sejas ādas tonis.

Klasiski sarkanas lūpas


Sarkanās lūpas nekad nezaudēs savu popularitāti, jo tās lieliski piemērotas visiem gadalaikiem. Vizāžiste apstiprina, ka sarkana lūpukrāsa piestāv pilnīgi visām sievietēm, tikai jāatrod tieši savs ideālais tonis.

Sejas āda


Foto: Shutterstock
Tu vari izvēlēties izcelt acis vai lūpas, nebaidies no krāsām un dažādiem toņu salikumiem. Ļauj vaļu iztēlei, esi spoža. Šajā rudenī īpaši aktuālas ir krāsas un spīdums, bet sejas āda jāietur dabīga. Konturēšana un tonālā krēma slāņi vairs nav modē. Ieturi dabisko sejas nokrāsu, papildinot ar izgaismotām detaļām. Ja vēlies izskatīties valdzinoši un jauneklīgi, atsvaidzini savu seju ar vaigu sārtumu.

Jau iepriekš "Viņa" rakstīja par to, ka sejas ādai ir nepieciešama īpaša kopšana. Lai arī varētu šķist, ka kosmētika dara brīnumus, tomēr, ja tava sejas āda nebūs pietiekami mitrināta, attīrīta un pabarota, arī grims neizskatīsies labi. Nereti pat sejas ādas stāvoklis ir viegli saskatāms zem meikapa kārtas, tāpēc necenties negludumus noslēpt, bet gan par primāro mērķi izvirzi rūpes par ādu. Tāpat nepalīdzēs speciālā kosmētikas bāze – ādas stāvoklis būs redzams, kā uz delnas. Vairāk lasi šeit.

Vaigu sārtums

Kad ārā iestāsies dzestrums, īpaši skaisti izskatīsies vaigu sārtums. Padari savus vaigu kaulus izteiktākus, pievienojot mazliet rozīguma, kas pakāpeniski saplūst ar ādas krāsu virzienā uz deniņiem. Vizāžiste rosina vaigu sārtumu izmantot arī acu ēnu vietā un uzklāt uz lūpām.

Ieturēti vēsais


Vēss ādas tonis ar minimālu grimu izskatās veselīgi un šarmanti.

Maigi izgaismota āda


Sejas konturēšana lēnām pazūd no grima modes tendencēm. Tā vietā popularitāti gūst izgaismota un spoža sejas āda. Spīduma piešķiršana vaigu kauliem, pierei un acīm veidos dabīgi skaistu izskatu. "Veiksmīgākam rezultātam izvēlies krēmveida izgaismotājus ar smalkām it kā mitruma efektu radošām mirdzuma daļiņām, " rekomendē Kozlova.

Svaiga āda

View this post on Instagram

Happy Birthday to my gorgeous glowing friend @mirandakerr. Love you darling! 💖💖💖
A post shared by Charlotte Tilbury, MBE (@ctilburymakeup) on Apr 20, 2019 at 11:52am PDT


Tu izskatīsies lieliski, ja tava sejas āda būs starojoša un svaiga. Izmanto tonālo un maskējošo krēmu tikai gadījumos, kad tas tiešām ir nepieciešams. Šobrīd modē dabīgs skaistums, kas attiecas arī uz sejas krāsu un izskatu. Izmanto caurspīdīgos krēmus, kas nodrošinās dabīgumu, mirdzumu un nosegs nepilnības tikai nepieciešamajās vietās. "Ja esi izvēlējusies perfekti atbilstošu tonālo krēmu, vari to klāt tikai lokāli uz attiecīgajām problēmzonām," apstiprina Kozlova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!