Foto: Publicitātes attēli
Skaisti izskatīties, šķiet, ir sievietes galvenais uzdevums. Iespējams – viens no grūtākajiem uzdevumiem. Dažām sievietēm tas padodas viegli, citām – grūtāk, tāpēc ir svarīgi pamācīties no citām dāmām, kādi ir viņu skaistuma noslēpumi.

Amerikāņu aktrise, modele un dziedātāja Merilina Monro vienmēr ir izskatījusies žilbinoši, tāpēc rodas jautājums, kā viņai tas ir izdevies. Pat šķietami minimālais grims vienmēr licis viņai izskatīties kā dīvai, taču, izrādās, Monro ir savi skaistuma noslēpumi, kurus arī tu vari aizņemties un ko atklāj "Reader's Digest".

Atrodi smaržas, kas tevi raksturo

Par Monro tika apgalvots, ka viņa gulējusi kaila, "ģērbusies" tikai "Chanel Nr. 5". Tu varbūt dod priekšroku smaržoties, esot pilnībā apģērbtai un dodoties cilvēkos, taču izvēlies vienas konkrētas smaržas, kas raksturo tieši tevi. Ja tevi ieskaus tieši šis aromāts, tu jutīsies pašpārliecināta ikreiz, kad ar tām iesmaržosies.

Nekad neaizmirsti saules aizsargkrēmu

"Par spīti popularitātei Kalifornijā, es nedomāju, ka saulē iedegusi seja ir pievilcīgāka nekā balta āda," Merilina Monro ir teikusi "Pageantmagazine" 1952. gadā. Vienalga, ar kādu ādas krāsu tu esi apdāvināta, necīnies pret to. Dabiska ādas krāsa un saules aizsargkrēms – vislabākā kombinācija.

Reti mazgā matus

Lai matus pasargātu no izbalēšanas, Merilina Monro tos reti mazgāja. Starp mazgāšanās reizēm ar šampūnu viņa izmantoja bērnu talku, ko ieklāja pie matu saknēm, bet tu vari aizvietot ikdienas mazgāšanu ar sauso šampūnu. Nedomā, ka tāpēc matus vari nemazgāt, bet ik pa laikam vari izmantot šo metodi.

Iemīli savus trūkumus

Foto: Vida Press
Merilinai Monro bija neliela "bārdiņa", ko viņa nemēdza vaksēt, saskaņā ar Monro eksperta Džīna Londona teikto. Viņa teikusi, ka tā fotogrāfijās dod pievilcīgu ēnu, neizmantojot īpašas lēcas. Tā vietā, lai redzētu savas nepilnības, iemācies saskatīt savas unikalitātes skaistumu. Tas ir veids, kā apturēt negatīvo attieksmi pret sevi.

Sajauc un saskaņo lūpu krāsu

Monro izmatoja piecas dažādas lūpu krasas un spīdumus, lai izceltu savu izskatu. Tumši sarkanā krāsa tika klāta uz lūpu ārējām malām, gaišākā krāsa – iekšpusē, savukārt izceļošie produkti – augšā un apakšā. Eksperimentē ar dažādu krāsu slāņiem, lai piešķirtu lūpām dimensiju vai lai radītu tavu "rokrakstu" ar lūpu krāsu kombinēšanas palīdzību. Izvairies no grima uzklāšanas kļūdām, kas liek tev izskatīties vecākai.

Ļauj savām kaķa acīm būt neprecīzām

"Spārnots" acu zīmulis izklausās biedējoši, bet Merilinas Monro kaķacis bieži bija izplūdušas pretēji tam, kādām kaķa acīm vajadzētu būt. Uzklāj uz plakstiņiem laineri, it kā to darītu ar smagu roku, pēc tam izpludini. Ar birstīti noņem melnos pārpalikumus, lai panāktu harmonisku izskatu. Šie sliktie paradumi liks tavam grimam izskatīties "slapjam".

Uzacis kā fokusa punkts

Kontrastā ar viņas platīna blondajām cirtām Merilinas uzacis bija tumšas un izteiksmīgas. Padari savas uzacis izteiksmīgas, piepildot tās ar zīmuli vai kontrolējot nepaklausīgos matiņus ar uzacu želeju vai tušu.

Mitrini ādu

Lai āda būtu mirdzoša, Monro filmējoties zem grima kārtas klāja "Nivea" krēmu. Viņa bija liela mitrinātāju, olīveļļas un lanolīna fane. Uzturi savu ādu mīkstu un maigu, un tu varēsi izvairīties no biezas grima kārtas. Tas ir ādas kopšanas padoms, ko neieredz dermatologi.

Matu krāsas maiņa

Merilina Monro ne vienmēr ir bijusi blonda seksbumba – viņa ir dzimusi brunete. Viņa izbalināja matus, jo modeļu aģentūra teica, ka tā viņa kļūtu veiksmīgāka. Kopš tā brīža viņa pilnībā izmainījās, kļuva gaiša un veiksmīga, iegūstot savu "rokrakstu". Neļauj nevienam citam tev noteikt, ko darīt ar taviem matiem, taču, ja esi nolēmusi mainīt matu krāsu un stilu, dari to. Tā tu iemantosi uzticību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!