Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja cīņā ar pumpām nelīdz ne dārgi losjoni, ne kremi, iespējams, pienācis laiks mainīt ēšanas paradumus. Portāls "MedikForum" publicējis produktu sarakstu, kuri pozitīvi ietekmē sejas ādu.

"Viņa" piedāvā iepazīties ar dažiem no tiem.

Brazīlijas rieksti


Foto: Shutterstock

Brazīlijas rieksti satur selēnu - spēcīgu antioksidantu, kurš ir ļoti efektīvs cīņā pret pumpām. Īpaši efektīvs pret pumpām selēns ir kombinācijā ar vitamīniem A un E, tāpēc vēl labākus rezultātus pumpu izskaušanā var gūt, ja Brazīlijas riekstus ēd kopā ar mandelēm un sarkanajiem pipariem. 


Austeres, pupas, vista un zivis


Foto: Shutterstock

Šie pārtikas produkti satur cinku, kurš palīdz aizkavēt vīriešu hormonu izstrādāšanos, kas veicina dažādas ādas problēmas. Cinks tāpat palīdz organismam uzņemt A vitamīnu - vēl vienu veselas ādas avotu.

Lasis un saulespuķu sēklas


Foto: Shutterstock

Omega-3 taukskābes, ko satur lasis un saulespuķu sēklas, veiksmīgi nomāc iekaisuma procesus organismā un palīdz atbrīvoties no pumpām. 

Kartupeļi un burkāni


Foto: Shutterstock

Šie produkti satur beta-karotīnu, kurš atrodams arī dzeltanajos citrusaugļos. Beta-karotīns transformējas cilvēka organismā par vitamīnu A - ādai nepieciešamo sastāvdaļu. 

Augļi un dārzeņi


Foto: F64

Jo vairāk tiek ēsti augļi un dārzeņi, jo labāka kļūst āda. Augļi un dārzeņi palīdz organismā noturēt hormonus pareizajās proporcijās. 

Citrusaugļi, tomāti, arbūzi


Foto: Shutterstock

Ar C vitamīnu piesātinātie produkti pasargās no pumpām - C vitamīns aizsargā šūnu sieniņas, kas pasargā ādu no rētiņu rašanās, kas paliek pumpu vietā. 
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!