Foto: Shutterstock

Internetā var uziet daudz un dažādas skaistumkopšanas pamācības un idejas, kā parūpēties par sevi mājas apstākļos. Vai produkti no pašu virtuves plauktiņiem tiešām var padarīt matus spīdīgākus, sejas ādu un lūpas – maigākas? Tīmekļa vietnē "Pinterest" var atrast dažādus brīnumus, ar kuriem dalās cilvēki no visas pasaules, tāpēc nolēmām veikt eksperimentu, kurā par izmēģinājuma trusīšiem piekrita kļūt trīs drosmīgas meitenes.

Lai būtu drošas, ka eksperiments noritētu droši un bez jebkādiem starpgadījumiem, paaicinājām arī matu un skaistumkopšanas ekspertes, kuras dalījās ar savu viedokli un deva zaļo gaismu.

Matu maska sausiem matiem

Pagatavošana:

Ņem 1 glāzi piena un 2 ēdamkarotes medus. Abas šīs sastāvdaļas ir jāsajauc kopā un jāiemasē mitros matos pēc mazgāšanas ar šampūnu kondicioniera vietā. Maska ir jātur matos 10 – 15 minūtes un tad ar tīru un siltu ūdeni jāizskalo. Šī matu maska ir piemērota sausiem matiem, lai tos mitrinātu un barotu. Rezultātā matiem vajadzētu kļūt maigiem un pabarotiem.

Elza iesaka!

Ikdienā Elza matus kopj izmazgājot tos ar šampūnu un lietojot matu balzamu, un pēc tam matos ieziež eļļu vai saknēs iemasē serumu ātrākai matu augšanai.

"Masku izveidoju nedaudz par šķidru, tāpēc bija pagrūti to ieklāt matos, taču efekts pēc 10 minūšu turēšanas, bija ievērojams, mati bija mīkstāki, vieglāk ķemmējami. Nākamreiz gan samazināšu piena daudzumu, veidojot masku!"

Komentē friziere Krista Labecka: "Patiesībā ar matiem ir tā, ka tie ir nedzīvi, nekas uz tiem neiedarbojas, jo vienīgais, kas ir dzīvs, tā ir matu saknīte, kas ir zem galvas ādas, tāpēc galvas masāžas un produkti, kas ir jāsmērē matu saknēs ir visnoderīgākie. Eļļas matu galiem un matu galu nogriešana, lai tie augtu ātrāk ir muļķības, tas ir tikai mūsu acu apmāns, jo apgriezti galiņi tikai vizuāli labāk izskatās!"

Labecka iesaka: "Citrona sula ir laba blondiem matiem, lai noņemtu dzeltenīgo pigmentu. Vēl mēdz likt majonēzi maskas vietā, lai ātrāk augtu mati. Un izslavēts ir zirga šampūns, ko pati arī esmu lietojusi un varu teikt visu to labāko – mati ātrāk aug un kļūst stiprāki. Zirgi ir jūtīgi, tāpēc viņu produktos nepievieno tik daudz ķīmiju, kas arī mūsu galvas ādai vislabāk palīdz."

Lūpu skrubis ar cukuru un medu

Foto: Shutterstock

Pagatavošana:
1 ēdamkarote cukura
1 ēdamkarote olīveļļas
½ tējkarote medus

Sajauc kopā visas sastāvdaļas un skrubis ir gatavs! Ar to vajag maigi iemasēt lūpas un noskalot ar ūdeni. Tas sniegs jūsu lūpām pīlingu un rezultātā jums būs maigas, attīrītas un mitrinātas lūpas, kas aukstajos mēnešos ir sevišķi svarīgi. Šo skrubi ir iespējams uzglabāt arī citām lietošanas reizēm, ievietojot to slēgtā trauciņā.

Ievai patika!

Ikdienā Ieva ļoti rūpējas par to, lai viņas lūpas tiktu mitrinātas jebkurā gadalaikā un laikapstākļos, visu laiku uz lūpām smērējot tam paredzētos balzamus. Visbiežāk izmanto tieši "Neutrogena" un "Garnier" lūpu kopšanas produktus.

"Vispār ikdienā lūpu kopšanai izmantoju lūpu balzamu, kas ir ļoti vienkārši un efektīvi! Bet, izmantojot skrubi, varu secināt, ka reizi mēnesī var arī noskrubēt lūpas, lai tās iegūst svaigumu un maigumu! Kā arī lūpas kļuvušas vitālākas/dzīvākas!"

Mitrinoša sejas maska ar auzu pārslām

Foto: Shutterstock

Pagatavošana:

1 glāze auzu pārslu
½ glāze ūdens
¼ glāze medus

Visas sastāvdaļas nepieciešams sajaukt kopā. Izveidoto sejas masku, jāliek uz tīras un sausas sejas ādas. Šī maska ir jātur 10 – 15 minūtes un tad to var noskalot ar ūdeni. Maskai piemīt barojošas un mitrinošas īpašības.

Ilze ir sajūsmā!

Ilzes sejas kopšanas galvenais nosacījums ir tīra sejas āda, tāpēc tā ir viena no pirmajām lietām, kas ietilpst viņas rīta rutīnā. Ziemas periodā Ilze seju mitrina ar "Dzintars" dienas krēmu. Sejas kopšanas līdzekļu pagatavošana mājas apstākļos Ilzei nav sveša lieta un divas reizes nedēļā viņa gatavo citrona sulas un medus maisījumu, kuru uzklāj uz deguna, lai neveidotos pumpas.

"Tagad ir patīkami sejai. Tāda viegla sajūta. Šķiet, ka no sejas nolasīta netīrumu kārta. Ir vēlme visu laiku aiztikt sejas ādu, braukāt pa to. Es ieteiktu arī citiem pamēģināt. Masku nebija grūti uztaisīt, 5 minūtes un gatavs. Taču grūtāk bija uzklāt uz sejas."

Komentē skaistumkopšanas speciāliste Agita Damroze:

"Man ir dalītas domas par skaistumkopšanas produktiem, ko var pagatavot mājās no dažādiem produktiem. Pirmkārt, es ļoti priecājos par cilvēkiem, kas paši kaut ko audzē un pēc tam to visu izmanto savām vajadzībām, tajā skaitā – lai pagatavotu dažādas maskas un skrubjus. Bet no otras puses, visbiežāk jau mēs šos produktus iegūstam no veikaliem. Un patiesībā mēs tajā brīdī pat nepadomājam, ko tad īsti beigās liekam uz savas sejas. Visur taču ir tik daudz ķīmijas. Piemēram, medu var izmantot, ja tas ir īsts, nopirkts tirdziņā pie biškopja, nevis atrasts veikalā, ko par medu ir grūti nosaukt. Mūsdienās arī cilvēki ir ļoti alerģiski, tāpēc ir jāuzmanās no tā, lai neizveidojas kāda nepatīkama reakcija. Bet principā es neko sliktu nevarētu teikt par šāda veida skaistumkopšanu."

Pēc eksperimenta varam secināt un simtprocentīgi apgalvot, ka tas ir izdevies! Visas eksperimenta dalībnieces ir sajūsminātas par pašu gatavoto skaistumkopšanas līdzekļu sniegtajiem rezultātiem. Arī pieaicinātās ekspertes uz mūsu nodomu veikt šādu eksperimentu skatījās pozitīvi un nekādu ļaunumu nesaskatīja. Esam ieguvušas mīkstus matus, lūpas kļuvušas dzīvākas, un sejas āda ir attīrīta!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!