Foto: AFP/Scanpix/Ap/Scanpix

Gada sākumā, kā ierasts, Viņa.lv piedāvā jaunāko tendenču apkopojumu gan skaistumkopšanā un modē, gan arī aktualitātēs matu kopšanā un to sakārtojumu stilistikā. Konsultējoties ar salona Le Studio frizieri Giju Jansoni, kā arī iedvesmojoties no Harper's Bazaar un Vogue, piedāvājam šogad aktuālāko matu sakārtojumu apskatu īsiem, vidēji gariem un gariem matiem.

Īsi mati

Foto: Reuters/Scanpix

Ja esi īsu matu īpašniece, ikdienas tēla dažādošanas nolūkos vari izskatu atsvaidzināt ar dažādiem matu aksesuāriem, kas šogad turpina pērnajā gadā iesākto uzvaras gājienu.

Ja esi gana drosmīga, šogad noteikti vari izmēģināt ļoti īsu matu griezumu - īpaši aktuāla ir arī teju gludi skūta galva, kas, jāatzīst, piestāvēs vien retajai.

Ja vēlies piezemētākas pārmaiņas, iedvesmojies no filmā Lielais Getsbijs apspēlētā stila, kā arī vari nogriezt īsu bobu, papildinot to ar poniju. Tāpat modernas ir arī kuplas un izspūrušas lokas, kas krīt šķipsnās pār pieri un deniņiem, sniedzoties līdz zoda līnijai.

Ne mazāk aktuālas būs arī leģendārājai modes māksliniecei Koko Šanelei raksturīgās frizūras variācijas. Tiesa, tās izvēloties, pārliecinies, vai griezums patiesi atbildīs cerētajam efektam matu tekstūras dēļ, kā arī piestāvēs sejas pantiem kopumā.

Vidēji gari mati

Foto: AFP/Scanpix

Vidēji garu matu īpašnieces šogad var ļauties pilnīgai bezrūpībai - modē vairāk, kā jebkad, ir viss dabiskais, uzsver Jansone. Dabiska matu krāsa, viegli viļņaini mati, kas nav īpaši veidoti, bet tikai nedaudz izpūsti ar fēnu, vēlāk tiem izžūstot pašiem, spurainas zirgastes un dažāda stila matu mezgli, uzkasīts pakausis, piešķirot frizūrai apjomu...

Variāciju, kā jau noproti, ir daudz, tomēr galvenā tendence ir vienkāršība, lieki neraizējoties par frizūru, bet rūpējoties par matu veselību. Ja vēlies ataudzēt veidošanas, krāsošanas un balināšanas dēļ sabojātos matus, šis ir īstais laiks!

Gari mati

Foto: AP/Scanpix

Garu matu īpašnieces šogad atgādina mežonīgas un nepieradināmas, teju pārdabiskas būtnes. Kuplas astes, pinumi, bizes, pakāpenisks griezums, veidojoties matu apjomam un šķipsnām brīvi krītot dažādos leņķos, ir sezonas galvenā tendence.

Tāpat aktuālas ir arī pieliekamās zirgastes, šinjoni un poniji. Tēlu vari papildināt ar dažādiem vainagiem, sprādzēm, lakatiņiem un citiem matu aksesuāriem.

"Arī tās dāmas, kuras nevar lepoties ar dabiski gariem matiem, šogad savu tēlu var mainīt kaut katru dienu. Pieliekamās astes un clip in mati, pat poniji un arī dažādi šinjoni - tas viss ļaus variēt ar frizūrām un radīt dabiski garu matu efektu, iztiekot bez to pieaudzēšanas salonos," stāsta Jansone.

Tāpat vari neraizēties par matu iekrāsošanu un ataugušo sakņu maskēšanu. Krasas matu balināšanas vietā izvēlies vieglu toņu pāreju, kā arī atceries - jo dabiskāki tie būs, jo labāk! Ja vēlies izskatu dažādot, vari ietonēt tumšākas vai gaišākas šķipsnas tā, lai tās izskatītos kā saulē izbalējušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!