Foto: AFP/Scanpix/Ap/Scanpix
Lai cik ļoti mums arī gribētos to noliegt, laikam ejot, mūsu āriene tomēr mainās tam līdzi. Tiesa, pārmaiņas izskatā, ko, iespējams, jau rotā pāris, ak, tik nemīlētās, krunciņas, vērts izmantot prasmīgi. Viens no būtiskākajiem priekšnoteikumiem šai ziņā ir piemērota matu sakārtojuma un grima izvēle, akcentējot izskata trumpjus, nevis tā iespējamos defektus. Turpinājumā piedāvājam ieteikumus frizūru izvēlē, kas tēlu vizuāli padarīs pat par desmit gadiem jaunāku.

Jāpiebilst, ka, gadījumā esi nolēmusi ieviest zināmas korekcijas savā izskatā, tām, protams, nav jābūt radikālām – nereti arī pāris prasmīgi ieveidotas šķipsnas un vajadzīgā toņu pāreja, kas uzburta matos, izskatu padarīs jaunavīgāku un, protams, arī pievilcīgāku. Lūk, dažas frizūras, kuras noteikti ir vērts izmēģināt, ja vēlies savu ārieni atsvaidzināt!

Izcel žokļa līniju

Lai izceltu vaigu kaulus un žokļa līniju, kas sejas vaibstus padarīs arī konkrētākus, izvēlies matu griezumu, kas sniedzas līdz zoda līnijai. Šādi sejā arī optiski radīsies izliekumi vietās, kur tiem vajadzētu būt.
Foto: Reuters/Scanpix

Paslēp krunciņas uz pieres

Lai izceltu acis un maskētu, iespējams, tvirtumu zaudējušo ādu uz pieres, izvēlies frizūru, kurā pāri pierei un uzacīm krīt matu šķipsnas. Izvairies no biezas čolkas jeb tā dēvētā ponija nogriešanas, jo pārmērīgi smagnēja matu kārta uz pieres, savukārt, radīs vecišķāku izskatu.

Foto: Reuters/Scanpix

Skulpturē vaigu kaulus

Lai izceltu sejas vidusdaļu un vaigu kaulus, izvēlies pakāpenisku griezumu, kas matiem ļaus krist vairākos slāņos. Tos ieveidojot, ķemmē matus uz sāniem vai aizmuguri, kā arī parūpējies par apjoma piešķiršanu to lejasdaļā. Šāda frizūra izcels sejas vaibstus, izskatu ne tikai padarot vizuāli jaunāku, bet arī nodrošinot vajadzīgās sejas pantu proporcijas.

Foto: AP/Scanpix

Pagarini kaklu

Lai kakls izskatītos garāks, kā arī pāris stratēģiski izvietotas matu šķipsnas efektīvi maskētu krunciņas (tieši tās, kā zināms, nereti nodod mūsu patieso vecumu), izvēlies asimetrisku griezumu, matu garam pakāpeniski palielinoties skausta daļā.

Foto: AFP/Scanpix

Padari sejas toni veselīgāku

Lai āda izskatītos veselīgāka un starojošāka, spēlējies ar toņu pārejām deniņu un pieres rajonā, kā arī matu galos. Lieliski izskatīsies balinātas vai gaišākā krāsā ietonētas šķipsnas, kas, kā apgalvo stilisti, izskatu spēj atsvaidzināt tikpat efektīvi kā prasmīgi izvēlēts vaigu sārtums, uzklāts vajadzīgajā daudzumā.

Foto: AP/Scanpix

Avots: Redbookmag.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!