Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ ar vērienu tiek atzīmēta "Wella International Studio" telpu atklāšana Rīgā. Bieķensalas ielā esošais friziermākslas mācību centrs plānojas būt vērienīgākā šāda tipa studija visā Baltijā, jo, kā atklāja centra vadītāja Aelita Mežpapa, tuvākā starptautiskā frizieru studija meklējama vien Frankfurtē.

Nevar noliegt, ka "Wella" produkcijai ir zināma vieta matu kopšanas jomā. Un, ne velti, jo kopumā "Wella" ir pieredzējušākais matu kosmētikas zīmols, kas var lepoties ar 136 pastāvēšanas gadiem tirgū.

Pie kura klientu tipa piederi tu?

Pirms mesties pārvērtību virpulī, interesanti uzzināt, kā frizieri iedala savus klientus.

Runājot par produkciju un klientiem, Mežpapa atklāj, ka kopumā visas klientes var iedalīt četrās kategorijās, kurām pamatā arī tiek izmantoti konkrēti produkti.

Pirmā šajā sarakstā ir perfekcioniste. Šī tipa sievietes mēdz būt aizņemtas un ar saplānotu grafiku, taču lītieši tāpēc viņas mēdz būt arī paredzamas. Perfekcionistēm piestāv "System Professional" produkcija.

Savukārt, piemēram, tendenču noteicējām patīk būt uzmanības centrā, izcelties ar kaut ko jaunu un nebijušu. Šeit talkā nāk avangardiskā "Sebastian Professional" produkcija.

Baudītāja, kā jau nākas, bauda dzīvi visās dimensijās, tāpēc viņai piestāvēs produkcija no "Wella".

Tā kā studija ir vērsta uz praktiskām iemaņām, savu pirkstu veiklība bija jāpierāda arī visiem "Wella" draugiem. Par to, kā man gāja un ko jaunu uzzināju meistarklasē, lasiet turpinājumā.

Taču praktiskā salona apmeklētāja, lai arī sevi ļoti labi kopj, izvēlēsies tikai pašu nepieciešamāko no "Londa" produkcijas, apgalvo speciāliste.

Meistarklase

Šoreiz meistaru ādās iejutās tie, kuriem vairāk ir teorētisko, nevis praktisko zināšanu. Pie lokšķērēm, lakām un sprādzēm ķērās "Wella" draugi, kuru ikdiena nav saistīta ar gaumīgu frizūru veidošanu. Starp jaunajiem censoņiem arī es paspēju izmēģināt pirkstu veiklību un kopā ar kolēģu, kā arī "Wella" treneru palīdzību izveidoju elegantu frizūru. Mūsu veikumu novērtēja arī studijas vadītāja Aelita, kura smejoties piebilda, ka labprāt tādu frizūru izvēlētos izveidot kādā Jaunā gada sagaidīšanas pasākumā. Apskatot jauno meistaru veikumu, bija manāmas arī šīs sezonas aktualitātes – lokas un gaumīgi pinumi.

Speciālistu knifiņi ikdienai

Veidojot frizūras meistarklasē, ar dažādiem knifiņiem saistībā ar matu veidošanu dalījās arī "Wella" treneri. Viens no ieteikumiem, lokojot matus ar lokšķērēm – vispirms ar tām jāsasilda konkrētā matu šķipsna, gluži kā taisnojot to ar matu taisnotāju, un tikai pēc tam šķipsna jāaptin ap lokšķērēm. Vispirms sasildot matu šķipsnu, tiek panākts efekts, ka lokas veidojas jau krietni tuvāk matu saknēm, ne tikai matu galā.

Tāpat būtiski atcerēties arī to, ka veidojot frizūru, spīdumu vajag pūst apdomīgi. Kā izrādās, spīdums, kuru parasti pūš tad, kad frizūra jau gatava, atslābina matu laku, līdz ar to, gadās, ka tām dāmām, kuras izvēlējušās matu sakārtojumu ar krietnu devu mirdzuma, līdz vakara beigām frizūra var neizskatīties kā tikko no salona. Tādēļ dažkārt vērts produktu secību samainīt, vispirms lietojot spīdumu, bet pēc tam laku, lai frizūra tomēr saglabātu savu eleganci visa pasākuma gaitā.

Iespējams, vērts izmēģināt arī "Wella" jauno matu laku, kura solās būt mitruma noturīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!