Foto: Shutterstock
Pat ja ikdienā lieto tikai melnu laineri, gaišu lūpu spīdumu un nedaudz tonālā krēma, ir zināms, ka kosmētikas uzklāšana ir vienkāršs un tajā pašā laikā smalks process. Tas ļauj sejas ādai mirdzēt un būt nevainojamai. Tāpēc, iedvesmojoties no portāla "Allure" ekspertu ieteikumiem, apkopojam septiņus vienkāršus meikapa knifus, kas palīdzēs ikdienā grimu uzklāt bez satraukuma un ar lielu pārliecību.

Katru rītu jauna situācija

Nav svarīgi, vai esi īstena meistare meikapa lietošanā un uzklāšanā, būtiskākais aspekts ir ņemt vērā sejas ādas stāvokli pirms kosmētikas uzklāšanas. Kādā rītā zem acīm var gadīties tumšāki loki, citā – uz vaiga parādījies apsārtums, tāpēc tava ikdienas krāsošanās rutīna ir jāspēj pielāgot situācijai.

Sejas kopšana – pamats mirdzošai ādai

Lai arī varētu šķist, ka kosmētika dara brīnumus, tomēr, ja tava sejas āda nebūs pietiekami mitrināta, attīrīta un pabarota, arī grims neizskatīsies labi. Nereti pat sejas ādas stāvoklis ir viegli saskatāms zem meikapa kārtas, tāpēc necenties negludumus noslēpt, bet gan par primāro mērķi izvirzi rūpes par ādu. Tāpat nepalīdzēs speciālā kosmētikas bāze – ādas stāvoklis būs redzams, kā uz delnas.

Atrodi savu tonālā krēma krāsu

Nepareizi izvēlētu tonālā krēma toni bieži iekļauj tipiskāko grima kļūdu sarakstos. Vadies pēc principa, ka tam pēc krāsās ir jāsaplūst ar tavu sejas ādu, paturot prātā – cilvēka ādas krāsas vairākās vietās var atšķirties. Tāpēc nereti sievietes izmanto pat divus tonālos krēmus, kurus sapludina kopā un iegūst sev atbilstošāko. Vadies arī pēc tā, lai seja nebūtu vienā tonī, bet kakla daļa – citā.

Dabiskais mirdzums vienmēr modē

Šobrīd aktuāli ir arī izgaismotāji un dažādus citi produkti, kas sniedz mirdzuma efektu. Tomēr, kā norādīts portālā "Allure", ar tiem nevajadzētu aizrauties. Nereti izgaismotājs dod pretēju efektu – seja izskatās pārlieku spoža un pat taukaina. Tā vietā rūpējies par pamatu – sejas ādu, savukārt izgaismotāju izmanto tikai nedaudz – uz vaigiem, deguna gala, žokļa līnijas un virs uzacīm.

Pareiza korektora izmantošana

Korektors ir lielisks līdzeklis, lai noslēptu tumšos lokus, apsārtumu vai nesen parādījušos pumpu, taču bieži sievietes to izmanto par daudz. Tāpat izvēlies tādu korektoru, ko vari izmantot uz visas sejas, lai līdzeklis būtu vairāk izmantojums. Savukārt tumšajiem lokiem zem acīm vēlams izvēlēties gaišāka toņa korektoru. Tomēr neaizraujies ar pārlieku līdzekļa izmantošanu – tas sejas grimu padarīs smagnēju un samākslotu.

Gudra meikapa otu lietošana

Daži grimu izvēlas uzklāt ar pirkstu palīdzību – tie var labi noderēt ārkārtas situācijā, kad laika nav un jāspēj aši uzklāt tonālo krēmu vai izpludināt pelēcīgās ēnas dūmakainā efektā, taču ar otām to paveikt būs krietni ātrāk. Lai arī kādu meikapa uzlikšanas veidu tu izvēlētos, atrodi tās otas vai palīglīdzekļus, kas palīdz tieši tev. Piemēram, acu ēnas tev ir vieglāk uzklāt ar otu, bet tonālo krēmu vai korektoru ar pirkstiem. Tāpat dodies izpētē, iespējams, nemaz nenojaut, ka eksistē tādi palīglīdzekļi, kas tavu ikdienas grima rutīnu būtiski atvieglotu.

Grima uzklāšanā izmanto stratēģiju

Stratēģija ļaus sasniegt vislabāko rezultātu. Piemēram, sāc ar sejas ādas kopšanu un novērtējumu, tad turpini ar bāzes uzklāšanu un negludumu vai apsārtumu aizklāšanu. Vēlāk ķeries pie tonālā krēma uzklāšanas, acu un uzacu iezīmēšanas. Meikapu noslēdz ar vaigu iezīmēšanu, izgaismošanu un grima fiksatora lietošanu, ja ir tāda vēlēšanās. Nav teikts, ka šī stratēģija jāizmanto vienmēr, tomēr dabisks un nevainojams meikaps sākas ar koptu sejas ādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!