Vai tavas acu ēnas "paslēpjas" līdz ar mirkli, kad atver acis? Un kosmētikas izsmērēšanās – tā ir ierasta prakse, kas var novest līdz baltajām pelītēm? Ja tā ir tava ikdiena, tad esam izvirzījuši vairākus padomus, lai tā vairs nebūtu problēma.

Lai mazinātu kosmētikas izsmērēšanos, izmanto praimeri jeb bāzi, ko uzklāj ikreiz pirms krāsošanās. Tas paildzinās noturību, mazinot izsmērēšanās draudus.

Noteikti vērts izvēlēties ūdens noturīgas skropstu tušas, kas lieki neradīs problēmas un svaigumu saglabās daudz ilgāk. Turklāt, kad uzklāj tušu, koncentrējies vairāk uz skropstu izcelšanu acs iekšējos un ārējos kaktiņos. Šāda tehnika vizuāli izcels acis.

Iespējams, vērts aizlienēt arī "Purewow" skaistumkopšanas ekspertu padomu. Viņi iesaka sekojošo: kad krāsojies, neskaties uz augšu vai leju, kā arī nepiever otru aci (kā tas ērtuma labad ierasts), bet gan lūkojies tieši spogulī. Tā sapratīsi, kur sevišķi neaizrauties ar kosmētikas uzklāšanu un neizbojāsi jau nule izveidoto grimu otrai acij.

Ja ikdienā naski izmanto acu ēnas, izteiksmīgumam tās uzkrāso nedaudz virs locījuma līnijas – tā, lai arī tad, ja acis ir atvērtas, var nedaudz redzēt acu ēnu klātbūtni. Tomēr krāsu izvēlē esi uzmanīga un nepārcenties ar sevišķi tumšām vai zilām ēnām, kas vizuāli acis neizcels tajā labākajā gaismā. Pirms kāda laika apspriedām arī to, kā uzklāt acu ēnas, atbilstoši to formai. "Smashbox Cosmetics" noslīdējušiem plakstiņiem ieteica sekojošo: iesākumā acs iekšējos kaktiņus un zem uzacīm jāiekrāso ar gaišu acu ēnu toni, lai vizuāli palielinātu acis. Pēc tam ar tumšāku toni jāiekrāso plakstiņa locījuma vieta un jāveido pusapļa forma ap plakstiņu. Tad skropstu līniju iekrāso ar vēl tumšāku toni.

Gluži tāpat plakstiņu locījuma vietā vari uzklāt nedaudz spīduma, tas skatienam piešķirs īpaši valdzinošu skatu ikreiz, kad nomirkšķinās acis.

Vēl vienu vērā ņemamu padomu sievietēm ar nokareniem augšējiem plakstiņiem izdevumam "Lilit" ieteica grima mākslinieks Karims Satars: dāmām, kuras neizmanto acu ēnas, viņš ieteica augšējām skropstām izvēlēties melnu toni, bet apakšējām – plūmju krāsas vai brūnu. Šāda izvēle padarot sievietes par pieciem gadiem jaunākas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!