Foto: Shutterstock
Lai cik ļoti arī mēs nevēlētos saulainās dienas pavadīt, vien laiski zvilnot pludmalē, vasarā tomēr nav iespējams atlikt ikdienas pienākumus. Dodoties dienas gaitās, jāparūpējas ne tikai par ērtu un tveicīgajiem laikapstākļiem piemērotu apģērbu, bet arī noturīgu grimu, kas karstuma ietekmē nekusīs un neizsmērēsies, saglabājot savu kvalitāti. Šai sakarā piedāvājam pašu pieredzē pārbaudītas un noderīgas, kā arī "ELLE" aptaujāto skaistumkopšanas ekspertu sniegtas viltības noturīgam un pievilcīgam grimam.

Kosmētikas līdzekļu struktūra

Izvēloties grimu dienās, kad gaisa temperatūra ir īpaši augsta un saule karsē sevišķi stipri, priekšroku dod kosmētikai ar pūderveida struktūru. Tā būs noturīgāka, uzsūks ādas dabiski izdalītās eļļas, mazinās sejas spīdumu un izskatīsies dabiskāk. Šai sakarā arī ieteicams izvairīties no tonālā krēma lietošanas, to uzklājot visai ādai, bet gan izvēlēties konsīleri, ar ko maskēt vien atsevišķus ādas defektus.

Daudzfunkcionāla kosmētika

Lai ādu lieki nenoslogotu ar pārmērīgu tās kopšanas un kosmētikas līdzekļu daudzumu, izvēlies daudzfunkcionālus skaistumkopšanas produktus, piemēram, mitrinošu krēmu, kas ādu arī viegli tonē, izlīdzinot tās struktūru, kā arī satur saules aizsargfiltrus, kas, savukārt, ļaus iztikt bez aizsargkrēma lietošanas.

Uzmanies ar košām krāsām

Karstuma ietekmē tavi vaigi, visticamāk, tāpat būs sārti, tāpēc neaizraujies ar vaigu sārtuma lietošanu, tā panākot nedabisku efektu. Tā vietā izvēlies pieklusinātāku vaigu ēnu toni, kas izskatīsies kā veselīgs ādas sārtums.

Matēta kosmētika

Matēts pūderis un acu ēnas mazinās ādas spīdumu, īpaši, ja esi taukainas ādas īpašniece, kā arī savu noturību saglabās ilgāk, grimam saglabājot sākotnējo kvalitāti pat pēc saulē pavadītas dienas. Šai sakarā vasaras sezonas laikā ierastās krēmveida ēnas vai vaigu sārtumu patiešām ir vērts apmainīt pret to matētām pūderveida alternatīvām.

Grims acīm

Ja zini, ka arī pūderveida un matētas acu ēnas uz taviem plakstiņiem neturēsies gana labi, iztiec bez tām, ēnas nomainot pret acu laineri un tā izceļot savu skatienu. Labākai grima noturībai uz plakstiņiem uzklāj konsīleri, nofiksē to ar matētu pūderi un tad veido acu grimu!

Kā novērst skropstu tušas izsmērēšanos

Lai, ādai sasvīstot, skropstu tuša neizsmērētos, atstājot melnus punktiņus zem acīm un virs plakstiņiem, lieto ūdensnoturīgu skropstu tušu! Ja produkts būs gana kvalitatīvs, ar to varēsi pat izbaudīt peldes, skropstu tušai neizsmērējoties.

Noturīgai lūpu krāsai

Lai lūpu krāsa vai spīdums neizsmērētos, pirms to lietošanas uzklāj lūpām konsīleri un pūderi, tā sagatavojot pamatu tālākai kosmētikas lietošanai. Pēc tam apvelc lūpu kontūru ar zīmuli, kas novērsīs krāsas izsmērēšanos vai nevienmērīgu sakrāšanos atsevišķās vietās, un tad klāj pomāti vai spīdumu. Ja izvēlies lietot lūpu spīdumu, vispirms uzklāj lūpām mitrinošu balzamu, kas mazinās ādas iespējamu sprēgāšanu saules un karstuma ietekmē.

Lieto bronzeri

Lai piešķirtu ādai viegla iedeguma efektu un liktu tai mirdzēt pat tad, ja visu nedēļu esi pavadījusi birojā, lieto bronzeri, kas ir vienu līdz divus toņus tumšāks par tavu dabisko ādas krāsu. Uzklāj to vaigu kauliem, degunam, pierei, zodam un atslēgas kauliem, kā arī pleciem, ja velc apģērbu, kas šo ķermeņa daļu atkailina, un tava āda izskatīsies viegli iedegusi un mirdzoša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!