Foto: Shutterstock
Tuvojas vasara, kad īpaša vērība jāpiešķir arī kājām, kas ir atsegtas visu skatieniem. Tavas kājiņas vienmēr būs skaistas un koptas, ja iegādāsies pedikīram nepieciešamās lietas un ņemsi vērā padomus, lai pati parūpētos par to mājas apstākļos.

Iedalīsim mājas pedikīra veikšanu trīs nosacītos veidos – klasiskajā, tehnoloģiskajā un ķīmiskajā. Katram ir savi plusi un mīnusi. Lūk, "Cosmo.ru" padomi!

Klasiskais pedikīrs

Foto: Shutterstock

Kāju mērcēšana ūdenī, vīlēšana, apstrāde: tas ir pats zināmākais mājas pedikīra veids, par ko daudzi saka "tik un tā nekad neizdosies kā salonā". Un pareizi saka! Lai pedikīrs izdotos kā profesionāļiem, vispirms iegādājies pareizos pedikīra piederumus.

Stikla vīlīte

Stikla vīlīte ir vislabākā izvēle par optimālu cenu un ar labu kvalitāti, turklāt tā ir gandrīz vienīgā tāda veida vīlīte, kas netraumē nagus, vīlējot jebkurā virzienā.

Knaiblītes

Ja nagi ir ļoti atauguši, un ar vīlīti vairs nebūs līdzēts, tie ir jāīsina ar knaiblīšu palīdzību. Svarīgākie nosacījumi ir pietiekami garš rokturis, lai būtu ērti noturēt, un pietiekami plati un asi asmeņi.

Rīve

Kad kājas ir izmērcētas, neaizmirsti tās rūpīgi nosusināt dvielī, lai tās ir absolūti sausas, pirms nākamās procedūras. Nekādā gadījumā netrin kājas, kamēr tās atrodas ūdenī! Tu vari savainot ādu un nepamanīt tās vietas, kuras paredzēts apstrādāt. Atceries, ka mitru ādu ir grūtāk apstrādāt. Kad kājas ir sausas, uzmanīgi apstrādā gaišākos pēdu laukumus, jo tieši tur atmirušās šūnas ir visvairāk.

Nepērciet pumeku! Labāk izmantojiet divpusējo rīvi ar dažāda blīvuma materiāliem. Rupjākā puse palīdzēs tikt vaļā no tulznām un noberzumiem, otra puse – ar raga slāni.

Lāpstiņa kutikulas noņemšanai

Lai nagi izskatītos akurāti, jātiek vaļā no kutikulas. Nekādā gadījumā to negriez! Izvēlies atbilstošu lāpstiņu no manikīra komplekta kutikulas noņemšanai un izvēlies to, atbīdot ataugušo ādiņu. Gatavs!

Tehnoloģiskais pedikīrs

Foto: Shutterstock
Lielisks variants tiem, kam slinkums ņemties ar klasisko pedikīru – automātiskā procedūra paātrina visu procesu. Nav pat jātērē laiks kāju mērcēšanai!

Elektriskās vīles

Ir divu veidu elektriskās vīles – atmirušo ādas šūnu noņemšanai no pēdām un maigākas ādas apstrādei uz kāju pirkstiem un kutikulu noņemšanai. Viegli, ātri un droši! Maināmie uzgaļi ļauj variēt ar apstrādes iespējām, savukārt instrukcija palīdz visu izdarīt precīzi un rezultatīvi.

Mājas pedikīra komplekts

Daudzfunkcionāli aparātu pedikīra komplekti izskatās pēc ļoti sarežģītas tehnikas, taču ar tiem ir viegli apieties pat iesācējai. Katrai detaļai ir pievienota lietošanas instrukcija.

Ķīmiskais pedikīrs

Foto: Shutterstock

Ir iesējams veikt arī ķīmisko pedikīru. Šī metode ir aizgūta no Āzijas – kājās tiek uzvilktas īpašas zeķītes pedikīram, kurās atrodas īpaša skābe, kas veic pīlingu. Izklausās vienkārši un efektīgi, tomēr, lai sasniegtu labu rezultātu, šī procedūra jāveic 14 dienas, kas prasa lielu pacietību. Zeķes, kas pildītas ar skābēm, jānēsā katru dienu divas stundas. Labums ir tas, ka paralēli nav jāveic nekādas citas procedūras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!