Foto: Shutterstock

kā līdz pavasarim atlicis pavisam nedaudz, kaut arī aiz loga putina sniegs, vispārējā noskaņa tāpat mudina pārcilāt pavasarīgos apģērba gabalus. Līdz ar to jāsāk prātot, kādiem pavasara modes kliedzieniem gatavoties šogad. Nav šaubu, ka modi diktē dāmas uz sarkanajiem paklājiem, viņas tiek atdarinātas līdz pašām sīkākajām niansēm, taču, iespējams, dažkārt nācies palaist garām mazākās detaļas, piemēram, nagus. Tieši tāpēc, dodam jums iespēju ielūkoties spilgtākajās manikīra tendencēs, savukārt par to, kas šobrīd aktuāls un pieprasīts tepat pie mums, stāsta manikīre Samanta Vējiņa.

Apļveida formas nagi, kuri tik ļoti aktuāli bija pērn, vēl joprojām nav nekur pazuduši. Lai gan gaumes ir dažādas, un daudzi iecienījuši nagus veidot kantainā formā, dāmas uz sarkanajiem paklājiem kalpo kā piemērs, ka apļveida formas nagi no modes ārā vēl negrasās iziet. Salīdzinoši īsie apļveida formas nagi piešķir izskatam īpašu šiku.

Foto: Shutterstock

Lai arī franču manikīrs ir īsta klasika un piestāvēs pie jebkura tērpa, mēs esam nonākuši līdz tādam laikam, kad pat klasiskām vērtībām nepieciešams neliels atsvaidzinājums, tādēļ modes dīvas dažkārt izvēlās nagus rotāt ar visai neierastu, tā teikt, "uzlabotu" franču manikīru.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Aktuāla kļūst arī apsēstība ar saskaņotību. Modes pasaulē vairs nepietiek ar to, ka kurpes krāsojas tajā pašā tonī kā rokassomiņa. Tagad uzmanība jāpievērš pat vismazākajām niansēm, līdz ar to, aktuālāka kļūst kosmētikas saskaņošana ar nagu dizainu.

Foto: Shutterstock

Savu uzvaras gājienu turpina mākslinieciskie veidojumi, kuri krāsojas visās iespējamajās krāsās un veido dažāda liekuma līnijas un rakstus. Pretstatā pārāk mākslinieciskiem dizainiem, izplatās arī dažādu konkrētu līniju veidojumi, piemēram, mozaīkas tipa nagi vai ģeometrisku figūru iekļaušana naga dizaina rakstā.

Foto: Shutterstock

Sievietes iecienījušas arī matētas un metāliskas nagu lakas, kas piešķir nagiem īpašu glamūru.

Foto: Shutterstock

Vienkāršums – arī šis ir vārds, kas raksturo pavasara manikīra tendences. Neizpalikt bez minimālisma, kā arī dabiskajiem nude un naked toņiem, kurus papildina viegli akcenti, taču nekas sevišķi pārdrošs.

Foto: Shutterstock

Dominējošā sarkanā krāsā īsti nekad nepaliek aiz modes pasaules namdurvīm. Tā ir krāsa, kas allaž ir un, visticamāk, būs aktuāla. Protams, sarkanie toņi var mainīties no gaišākiem uz tumšākiem, taču sarkans paliek sarkans.

Foto: Shutterstock

Līnijas it visur! Horizontālas, vertikālas, liektas – tās parādās visās iespējamās variācijās, taču pavasara tendencēs iekļaujas arī perfekti novilktas līnijas virs kutikulām.

Foto: Shutterstock

Tā kā cilvēki un gaumes izjūtas ir dažādas, modē aktuāli būs arī zināmi pretstati. Ja kāda dāma pasaulei atradīs savus neitrālos nadziņus, tad otra, gluži pretēji, leposies ar spilgtiem un trakulīgiem nagiem, kuri noteikti nepaliks nepamanīti ar savām krāsām un 3D elementiem.

Foto: Shutterstock

Taču, lai arī kādas tendences modes etaloni atrāda uz sarkanajiem paklājiem otrpus okeānam, kas dominē tepat pie mums?

Ņemot vērā, ka cilvēki un gaumes ir dažādas, pašmāju manikīre Samanta atzīst, ka liela daļa klientu ir īstas klasikas cienītājas, taču, protams, neizpalikt arī bez tām, kuras gatavas sekot līdzi nagu modei. Gluži kā uz sarkanajiem paklājiem, arī šeit aktuāli ir īsi un apaļi nagi. No toņiem iecienītākie ir sarkanie un tumšie, taču ir arī drosminieces, kas izvēlās nagus krāsot spilgtās krāsās vai arī pārklāt tos ar metālisku spīdumu. Manikīre novērojusi, ka jūtams franču manikīra popularitātes noriets, tas šobrīd īpaši nekur nefigurē. No dizaina absolūts hīts tagad ir, tā sauktie, adītie nagi, magnētiskās gēllakas, kā arī dažādi 3D dizaini. Viss, kas ir grubuļains un ar reljefu, kā arī iepriekš minētais metāliskais spīdums, šobrīd ir diezgan aktuāls. Uz pavasari noteikti nāks gaišākas krāsas, pasteļtoņi, kā arī visi nude un naked toņi. No toņiem neizbēgami aktuāli būs arī kvarca rozā un gaiši zilais.

Manikīre Samanta Vējiņa piebilst, ka šobrīd aktuāls ir gandrīz viss – tāda jaukta mode.

Lai paspētu pārējos pārsteigt ar vēl nebijušu un interesantu nagu dizainu no jaunajām tendencēm, pie mankīra var pieteikties izmantojot interneta platformu ToBook.lv, kas ļaus rezervēt pakalpojumu ātri un ērti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!