Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka, krāsojot matus, lielākās raizes sagādā priekšlaicīga krāsas pigmenta nomazgāšanās. Lai tā nenotiktu un matus nenāktos krāsot pārlieku bieži, iepazīsties ar hellonatural.co ieteikumiem, ko matu kopšanā pielietot ikdienā!

1. Lieto maigas iedarbības šampūnu un kondicionieri, kā arī citus matu kosmētikas produktus, kas ir piemēroti tieši krāsotu matu kopšanai.

2. Samazini ūdens temperatūru, mazgājot matus – šādi tie ilgāk saglabās krāsas pigmentu, kā arī nekļūs sausi.

3. Regulāri tīri ķemmi un citus matu veidošanas instrumentus, tai skaitā – matu taisnotāju, lai novērstu ātru matu taukošanos.

4. Centies matus mazgāt retāk, lai galvas ādā vairāk izdalītos dabiskās eļļas, kas nepieciešamas to veselībai.

5. Neaizmirsti par matu pasargāšanu no UV stariem, kas, kā zināms, ļoti efektīvi mazina to krāsas pigmentu.

6. Veidojot matus ar karstumu – lokojot, žāvējot ar fēnu un taisnojot – vienmēr izmanto līdzekli matu pasargāšanai no augstās temperatūras radītā kaitējuma.

7. Lai frizūra saglabātu savu apjomu un mati izskatītos pēc iespējas spīdīgāki, centies lietot ne vairāk par diviem to veidošanas līdzekļiem, neskaitot kondicionieri. Pretējā gadījumā mati kļūs smagi un pieplaks.

8. Lai nekaitētu matu struktūrai nakts laikā, izvēlies kvalitatīvu spilvendrānu – ja iespējams, satīna, kas novērsīs berzi.

9. Lai novērstu sausu matu galu šķelšanos, centies tos regulāri apgriezt, pretējā gadījumā tie kļūs sausi visā garumā, likumsakarīgi zūdot frizūras kvalitātei.

10. Ja matus esi nokrāsojusi tumšā tonī, izvairies no spēcīgas iedarbības maskām, kas pigmentu noēdīs – tas ietver gan eļļu, gan dabisku izejvielu klāšanu matos – savukārt blondus matus nav ieteicams skalot ar nātru nolējumu, tie var iegūt zaļganu toni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!