Foto: Shutterstock
Sasprēgājušas lūpas daudziem ir aktuāla sāpe ne tikai gada aukstajos mēnešos, bet arī vasarā, jo faktori, kas ietekmē lūpu sprēgāšanu, ir dažādi, ieskaitot sauli un lielu karstumu. Tomēr viens ir skaidrs – šādas lūpas gan neizskatās pievilcīgi, gan rada diskomfortu un, iespējams, arī sāpes.

Sasprēgājušas lūpas pavisam noteikti nevēlas neviena sieviete, kurai vakarā ieplānots pasākums un kura iecerējusi savā grimā iekļaut arī kādu košu lūpukrāsu. Tāpat arī pavisam noteikti neviens kungs nevēlas savu vizuālo tēlu sabojāt ievainotu lūpu dēļ. Lai tavas lūpas pēc iespējas ātrāk atgūtu savu pievilcību, iedvesmojoties no portāla ''Health Line'', piedāvājam iepazīties ar paņēmieniem, kā uzlabot lūpu stāvokli.

Nelaizi lūpas

Nemitīga lūpu aplaizīšana nevis tās mitrina, bet gan padara sausas. Siekalas ātri vien izžūst, tāpēc tavas lūpas kļūst vēl sausākas, nekā bija pirms aplaizīšanas.

Neizmanto lūpu balzamus ar ''garšiņām''

Uzklājot uz lūpām kaut ko garšīgu pat tad, ja tas ir tikai lūpu balzams ar aveņu aromātu un piegaršu, ir grūti turēties pretim kārdinājumam lūpas aplaizīt. Kā rezultātā atkal atgriežamies pie iepriekšējā punkta, ka lūpu aplaizīšana nevis mitrina, bet gan padara lūpas sausākas.

Izmanto saules aizsargkrēmu

Ja dienu plānots pavadīt laukā un lielā karstumā, izmanto lūpu balzamu, kurš pilda arī saules aizsardzības funkciju. Tas palīdzēs izvairīties no lūpu apdegšanas, kā arī sausuma un ādas lobīšanās, kas sekos pēc tam.

Neļauj sev dehidratēties

Dehidratācija jeb atūdeņošanās ne tikai tavu ādu padara sausu, bet tā sausina arī lūpas, kā rezultātā tās kļūst sasprēgājušas. Tāpēc karstajā laikā vienmēr turi pa rokai glāzi vai pudeli ūdens.

Izmanto skrubi

Ja sasprēgājušas lūpas tev jau ir vairākas dienas, iespējams, uz tām jau radusies plēkšņaina āda, un tev ir kārdinājums mazos ādas gabaliņus, kas atlupuši, noplēst. Lai izvairītos no asiņošanas un sāpēm, vari izmantot lūpu skrubi un to ar vieglām kustībām uzklāt uz lūpām. Taču pēc šādas procedūras neaizmirsti lūpām uzklāt kādu ķermeņa mitrinātāju, kas neļaus lūpām atkal kļūt sausām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!