Foto: Shutterstock
Ikdienas steigā ne vienmēr izdodas atrast laiku, lai ieplānotu pierakstu pie manikīra, taču ikvienai dāmai gribas skaistus un koptus nagus. Tāpēc, lai nebūtu jāstaigā vien ar nesakoptiem nagiem, pašas mājās uzklājam kādu krāšņu nagu laku. Tomēr manikīrs mājas apstākļos ne vienmēr ir noturīgs, un jau pēc neilga brīža nagu laka sāk lobīties.

Brīžos, kad tā notiek, un nagu laka vairs nav pirmā svaiguma, vainojam ražotāju pie nekvalitatīva produkta izveides. Taču, ļoti iespējams, pie vainas ir nevis nagu laka, bet gan tava rīcība gan pirms lakas uzklāšanas, gan pēc. Iedvesmojoties no portāla ''Ģood House Keeping'', piedāvājam iepazīties ar ieteikumiem, kā nodrošināt, ka nagu laka nesāks lobīties un mājās veiktais manikīrs turēsies pēc iespējas ilgāk.

Nekrati nagu lakas pudelīti

Nereti, ja nagu laka nav kādu laiku lietota, tā var nosēsties, tādēļ rodas kārdinājums pudelīti sakratīt, taču to nedrīkst darīt. Ja kratīsi pudelīti, var rasties gaisa burbulīši, kas negatīvi ietekmēs lakas uzklāšanu, un skaistais manikīrs var ātri nolobīties. Tā vietā pudelīti ieliec starp plaukstām un pavirpini to.

Uzklāj laku arī uz nagu galiņiem

Ļoti daudzas sievietes, lakojot nagus, aizmirst par nagu galiņiem. Kad noklāj visu nagu ar laku, ar otu pārbrauc pāri arī horizontāli pašam naga galam. Arī šādi tu samazini risku, ka laka ātri sāks lobīties.

Neej dušā uzreiz pēc nagu lakas uzklāšanas

Nagi karstā ūdenī izplešas, tādēļ uzklātā nagu laka plešas tiem līdzi. Kā rezultātā rodas plaisas, un tava nagu laka sāk lobīties nost. Tāpat nelako nagus uzreiz pēc dušas - tas var radīt tādu pašu rezultātu.

Laku uzklāj plānā kārtā

Ja nagu laku uzklāsi pārāk biezā kārtā, tā nespēs nožūt pilnībā. Ja pirmā lakas kārta tev šķiet par plānu, pagaidi, kad tā nožūst, un uzklāj otru.

Veic četru soļu manikīru

Sākumā uzklāj bāzi, kurai vari izmantot tautā saukto parasto caurspīdīgo nagu laku, un ļauj tai nožūt. Pēc tam uzklāj pirmo kārtu izvēlētajai nagu lakai, pēc tam otru un tad atkal bāzi - caurspīdīgo nagu laku. Taču pirms steidz uzlikt jaunu kārtu, pārliecinies, ka iepriekšējā ir kārtīgi nožuvusi. Ja neesi pārliecināta, vai laka ir nožuvusi, bet negribi to izbojāt, piespiežot nagu ar pirkstu, novērtē tās izskatu - ja tā vairs neizskatās ūdeņaina vai slapja, bet ir ieguvusi spīdumu, tā ir nožuvusi.

Pārliecinies, ka tavi nagi ir tīri un sausi

Lai gan šis varētu šķist pašsaprotami, tomēr, ja uz nagiem būs palikuši eļļaini vai taukaini nospiedumi, nagu laka pilnvērtīgi neturēs un ātri vien nolobīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!