Foto: DELFI
Mati, neapšaubāmi, ir viena no skaistākajām sievietes rotām, tāpēc ir īpaši svarīgi, lai tie izskatīsos tīri, veselīgi un sakopti. Tāpat tām dāmām, kuras regulāri matus krāso, ir svarīgi, lai matu tonis pēc iespējas ilgāk saglabā svaigumu. Taču ne vienmēr tas izdodas, un jau pēc pāris nedēļām atkal jādodas pie friziera, lai atjaunotu toni.

Iedvesmojoties no portāla ''Good Housekeeping'', piedāvājam iepazīties ar ieteikumiem, kā pēc iespējas ilgāk saglabāt jauno matu krāsas toni.

Nemazgā matus dienu pēc krāsošanas

Šī ir viena no visbiežāk pieļautajām kļūdām sievietēm, kuras regulāri krāso matus. Lai tu būtu pārliecināta, ka krāsa ātri neizbalēs un matu tonis ilgāk paliks svaigs, nesteidz matus mazgāt dienu pēc krāsošanas – pagaidi vismaz 72 stundas. Matu kutikulām, lai tās pilnībā aizvērtos, tādējādi iesprostojot matu krāsas molekulas, ir vajadzīgs trīs dienas. Tāpēc, ja vēlies, lai jaunais matu tonis ir noturīgāks, turies pretim kārdinājumam tos mazgāt pie pirmajām taukošanās pazīmēm.

  • Šeit uzzini iemeslus, kāpēc mati pārāk ātri taukojas.

Nemazgā matus karstā ūdenī

Iespējams, tevi vilina karsta duša, taču, ja ir pienācis laiks mazgāt matus, pagriez ūdens temperatūru zemāk. Karsts ūdens liek matu kutikulām atvērties, kā rezultātā matu krāsas molekulas ātrāk zaudē savu iedarbību, un mati izbalē.

Izmanto kondicionieri krāsotiem matiem

Krāsotiem matiem ir lielāks risks kļūt sausiem un trausliem, tāpēc ir svarīgi tos īpaši kopt. Izmantojot kondicionieri, kurš paredzēt krāsotu matu kopšanai, tas izveido tādu kādu aizsargbarjeru, kas neļauj matu krāsai ātri izmazgāties.

Matu taisnotāju, lokšķēres vai fēnu izmanto retāk

Krāsoti mati ir jutīgāki pret karstumu, tāpēc, ja esi ieplānojusi tos taisnot vai lokot, pirms tam izmanto pret karstumu aizsargājošu līdzekli.

Dzer ūdeni un pasargā matus no saules

Ja tavs organisms dehidratējas, ne tikai tava āda kļūs sausa, bet tādi kļūs arī tavi mati. Tāpēc, it īpaši gada siltajos mēnešos, neaizmirsti uzņemt pietiekami daudz šķidruma. Tāpat pārāk ilga uzturēšanās saulē ne tikai pieprasa lietot vairāk šķidruma, bet arī nēsāt cepuri, jo saules gaisma matus izbalina.

Nekrāso matus pārāk bieži

Jā, ataugušas saknes vai pabalējis matu tonis var būt kaitinošs, kā dēļ nereti pie friziera atgriežamies jau pēc pāris nedēļām, lai atkal atjaunotu matu krāsu. Taču, lai mati nekļūtu trausli un nezaudētu savu krāsu vēl ātrāk, eksperti iesaka toni atjaunot ne ātrāk kā pēc sešām nedēļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!