Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairāku paaudžu pieredze liecina, ka jaunību un skaistumu var saglabāt ilgāk tikai tad, ja Tev piemīt neatlaidība, pacietība un patiesa vēlēšanās katru dienu veltīt tam savu uzmanību, neaizbildinoties pašai sev ar laika trūkumu, nogurumu utt.

Preventīvie ādas kopšanas rituāli neprasa ievērojamu laika ieguldījumu un ir pieejami katrai sievietei. Tev tikai jāatvēl šīm procedūrām 20 minūtes dienā – 10 līdz 15 minūtes no rīta un 3 līdz 5 minūtes vakarā. Galvenais, lai šīs vienkāršās procedūras kļūtu par Tavu ikdienas ieradumu!

Tavs rīta rituāls

Uzreiz pēc pamošanās uzklāj uz sejas, kakla un rokām nedaudz krēmu vai masku uz 5 līdz 15 minūtēm. Šajā laikā, izbaudi maskas iedarbību, vai vēl labāk - vingro. Pēc vingrošanas, ejot dušā, notīri seju ar spēcīgu ūdens strūklu un pēc tam ar straujām apļveida kustībām masē seju un kaklu ar ledus gabaliņu. Ledus gabaliņus pagatavošanai izmanto ziedu un/vai garšaugu maisījuma uzlējumu. Masēšanas kustībām ir jābūt vieglām, pieskārienu veidā. Nedrīkst pielietot fizisku spēku, viss, kas var iesūkties ādā no uzklātā kosmētiskā preparāta, iesūcas arī bez mūsu palīdzības. Maigu ādu nevajag plucināt, dauzīt vai mīcīt.

Pēc 2 līdz 3 minūtēm ar salveti noņem lieko mitrumu. Tava seja ir sagatavota, lai uz tās uzklātu dekoratīvo kosmētiku.

Tavs vakara rituāls

Katru vakaru notīri seju ar losjonu, kosmētisko pieniņu vai īpašu attīrošo krēmu, kas noņems netīrumus un dekoratīvās kosmētikas paliekas. Lai notīrītu skropstu tušu, izmanto speciālu līdzekli, kas paredzēts acu zonai. Tikai tad uzklāj barojošu sejas krēmu. Krēmu uzklāj ar vates tamponu, kas pirms tam ir iemērkts sāls ūdenī (viena tējkarote galda vai jūras sāls uz glāzi ūdens). Tas lieliski baros un tonizēs ādu. Pēc 10 līdz 15 minūtēm, ar mitru salveti noņem lieko krēma kārtu.

Iknedēļas rituāls

Lai saglabātu savu sejas ādu mirdzošu un attīrītu, reizi nedēļā palutini to ar masku. Nav jāskrien uz veikalu un jāpērk dārga produkcija. Tev noteikti mājās atradīsies zāļu tējas vai kāds auglis. Lūk, dažas idejas, lai palutinātu seju.

Maska sejas krāsas uzlabošanai - hurmas mīkstums, tējkarote medus, olas dzeltenums. Maska lieliski tonizē, mitrina un uzlabo sejas ādas krāsu.

Komprese nogurušām acīm - rīvētu kartupeli vai samaltu pētersīli uzliek uz acu plakstiņiem.

Pret tumšiem lokiem ap acīm - acu plakstiņus masējiet ar ābola daiviņu vai gurķa ripiņu aptuveni 5 minūtes.

Maska pret priekšlaicīgu ādas novecošanu - puse banāna, puse kivi, 1 līdz 2 ēdamkarotes, rīvēta gurķa, puse apelsīna sulas, kartupeļu ciete.

Krunciņas izlīdzinošā sejas maska - 2 līdz 3 ēdamkarotes greipfrūtu sulas, ēdamkarote, skāba krējuma, maltas auzu pārslas vai malti rīsi.

Esi skaista!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!