Foto: Shutterstock
Ingvera sakne pie mums ienākusi no Austrumiem, to iesaka sievietēm, kuras vēlas atbrīvoties no liekā svara.

Ingvera sakne pēc tibetiešu uzskatiem, pieskaitāma pie "karstajiem" produktiem, kas uzlabo vielmaiņu, silda un stimulē asinsriti. Mūsdienu medicīna apgalvo, ka ingvera saknes iedarbība, metabolisma procesu pastiprināšana notiek, pateicoties ēteriskajām eļļām.Turklāt ingvera sakne aizkavē organisma novecošanos, tāpēc būtu jānodrošināa patstāvīgu ingvera lietošanu.

Jau senajā Grieķijā un Ķīnā ingvers bija pazīstams ne tikai kā garšviela, bet arī kā ārstniecības augs. Tas mūsu senčiem atviegloja ciešanas gan pēc pārmērīgas uzdzīves, gan jūras slimības gadījumā.

1 grams ingvera palīdz pret sliktu dūšu labāk, nekā 100 miligrami sintētisko medikamentu, turklāt tam nav blakus efektu. Ingvers arī mazina vemšanu un nelabumu pēc operācijas vai ķīmijterapijas. Tiesa, tad jāņem vērā, ka tas mēdz samazināt asins recēšanas spēju, kas var būt nevēlami.

Receptes tievēšanai

  • Plānās šķēlītes sagriežam ingvera sakni, liekam termosā un pārlejam ar vārošu ūdeni. Ja ēdam, kā parasti, tēju arī dzeram jebkurā laikā, ja tiek ievērota diēta, tad pusstundu pirms ēšanas.
  •  Ingvera saknes šķēlītes pārlejam ar ūdeni un uz lēnas uguns vāram 25 minūtes, tad atdzesējam līdz istabas temperatūrai, pievienojam medu un citronu. Holivudas zvaigznes šim novārījumam pievieno vēl citus augus, piemēram Demija Mūra ingvera tējai pievieno medu, citronu un piparmētru vai melisas lapiņas. Nieru un urīnceļu darbības uzlabošanai, ieteicams tējai pievienot brūkleņu lapas.
  • Recepte svara samazināšanai - 1 daļa ķiploku, ingvera, ūdens.

Ieteicams ingvera saknes tēju nelietot uz nakti, tā ir ļoti uzmundrinoša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!