Foto: Shutterstock

Laiks, kad Mēness viesojas Strēlnieka zīmē, ir ļoti noderīgs masāžai, arī Mežāža zīme ir draudzīga masāžām un ādas procedūrām, turklāt šīs dienas labi der dziedniecisku preparātu pašrocīgai gatavošanai. Izmantojot Mēness kalendāra ieteikumus, varam pārliecināties par gadsimtos pārbaudītu tautas recepšu efektivitāti pašas uz savas ādas. Ieliekot gatavošanas procesā savas labās domas, līdzekļu efektivitāte tikai augs!

Eļļa masāžai, mutes skalošanai, vannai un ādas kopšanai

Pirmais nosacījums – paļaujies uz savu degunu un nosaki, kādu smaržu pašlaik vēlas tavs organisms! Tam var nebūt nekāda sakara ar modē esošajiem aromātiem vai draudzenes izvēli. Notici savai intuīcijai!

Ielej katliņā glāzi sev tīkamākās, piemēram, mandeļu, rožu, vai olīveļļas un četras glāzes ūdens. Maisījumu vāri uz pavisam lēnas uguns 4-8 stundas, līdz izgaro ūdens. Pēc tam pievieno 60 g savu mīļāko aromātisko augu un nostādini 24-48 stundas. Lieto, smaržo, baudi!

Tonizējoša eļļa ķermenim

Tev vajadzēs 125 ml mandeļu eļļas, pa 10 pilieniem eikalipta, piparmētru un bazilika eļļas, 5 ēdamkarotes citrona eļļas un 2 ēdamkarotes vīnogu eļļas. Visu sajauc un uzglabā cieši noslēgtā traukā, saskalojot tieši pirms lietošanas. Kad trūkst spēka, šis maisījums sniegs enerģiju, atbrīvos no galvassāpēm un arī palīdzēs brīvāk elpot, ja ir iesnas.

Ēterisko eļļu maisījums pēdām

Pēdu masāža būs baudījums arī tad, ja veiksi to pati. Sildošo maisījumu pagatavo, 10 ml augu eļļas pievienojot 3 pilienus timiāna eļļas, 2 pilienus melno piparu eļļas, pilienu krustnagliņu eļļas un pilienu kanēļa eļļas. Masāžu vai vienkārši ierīvēšanu vislabāk veikt pirms gulētiešanas.

Ķermeņa skrubis

Dilstošā Mēnesī vērts censties tikt vaļā no visa liekā, piemēram – no savu laiku nokalpojušām ādas šūnām. Pagatavo skrubīti no tā, kas atrodams mājās!

Tev vajadzēs 2 tējkarotes kaltētas lavandas vai kāda cita aromātiska auga pēc izvēles, 50 gramus baltā cukura un dažas tējkarotes augu eļļas (piemēram, olīveļļas). Pusi augu un cukura saberz piestiņā, līdz sāk izdalīties patīkams aromāts (ja piestiņas nav, smalcināšanai derēs arī kafijas dzirnaviņas), pievieno atlikušo daļu cukura un augu. Ja gatavo maisījumu ilgākam laikam, liec to aizvākojamā traukā.

Maisot lēni pievieno augu eļļu tik daudz, lai visa masa būtu samitrināta, taču uzmanies, lai eļļas nebūtu par daudz. Izbaudi brīnišķīgu vannu pirms Jaunmēness iestāšanās vai Jaunmēness dienā, kas sāksies 10. janvārī!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!