Foto: Shutterstock

Vēloties ietaupīt naudu, sievietes nereti izvēlas matus krāsot mājās, nevis doties pie profesionāla friziera, uzlabojot matu sakārtojumu salonā. Ja viss izdodas, kā cerēts, rezultāts ir lielisks, bet nereti tiek pieļautas izplatītas kļūdas, kas, krāsojot matus mājās, kaitē gan izskatam, gan to veselībai. Tās apkopojis arī portāls beautyhigh.com.

Nevienmērīga uzklāšana

Visbiežāk, krāsojot matus mājās, krāsa netiek vienmērīgi uzklāta visā to garumā. Rezultātā atsevišķas vietas ir tumšākas par citām. Visbiežāk gaišākas ir tieši saknes, savukārt galos krāsa ir koncentrēta.

Lai no tā izvairītos, vietās, kur krāsas tonis jau ir piesātināts, neklāj krāsu vispār, pievēršot uzmanību vietām, kur to nepieciešams atsvaidzināt. Tāpat jāatceras, ka, ja mati vēl nekad nav bijuši krāsoti, krāsas ieklāšana tajos prasīs papildus laiku, izkliedējot to vienmērīgi.

Nepiemērots tonis

Šo kļūdu – nepiemērota toņa krāsas izvēlēšanos – visbiežāk pieļauj blondīnes, kuras vēlas gaišus, bet ne dzeltenīgus matus. Taču rezultātā mati tieši sanāk oranžīgi. No tā var izvairītos, konsultējoties ar profesionāli un noskaidrojot, kādi toņi un nokrāsas konkrētajiem matiem būs vispiemērotākie, kā arī nekrāsojot tos krasi atšķirīgus no dabiskās matu krāsas - ieteicamākā ir, maksimums, par trīs toņiem gaišāka krāsa.

Profesionāļa viedokļa neuzklausīšana

Lai mati būtu skaisti, veseli un kārotajā krāsā, pirms to pašrocīgas krāsošanas konsultējies ar frizieri, kas ieteiks matu struktūrai piemērotāko krāsu, kā arī fiksēs, cik daudz pelēkās krāsas pigmenta, kas visbiežāk ietekmē krāsas gala iznākumu, ir tavos matos.

Krāsas izmaiņas

Pirms visas matu krāsas ieklāšanas matos izmēģini to uz nelielas šķipsniņas. Tā tu redzēsi, cik atbilstoša solītajam rezultātam matu krāsa ir patiesībā, un novērsīsi kļūdu, nokrāsojot matus ar nepareizu un taviem matiem nepiemērotu krāsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!